Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021


Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ για την ειλικρινή και βοηθητική απάντηση.

Ειλικρινά δεν τα είπα για να γίνω κακός ή δασκαλίστικα ή να ηθικολογήσω και σε καταλαβαίνω πολύ περισσότερο απ' 'ο,τι νομίζεις. Μάλιστα εφαρμόζω κι εγώ πλέον προσωπικά ακριβώς ό,τι είπες και εσύ. Η εμπειρία μας έχει διδάξει διάφορα κουφά αλλά και πάλι την πατάμε ενίοτε. Αλλά στην Ελλάδα κάνουμε ΠΕΑ και αυθαίρετα σαν να ήταν τα κτίρια χτισμένα σε περιβάλλον CAD και στην πράξη έχουν πολλά ξεφτιλιστεί προ πολλού δυστυχώς.

Edited by Rumpelstiltskin
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, Rumpelstiltskin said:

 

Δηλαδή μας ζητάει να κάνουμε ένα προσάρτημα σε ένα ΠΕΑ που έκανε άλλος (Συνήθως με 50ευρώ το πολύ για ενοικίαση πριν 3 χρόνια χωρίς καν να πάει) και μετά θα κριθούμε ΕΜΕΙΣ από ένα τρίτο ΠΕΑτζή? 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΕΙ ΜΕΤΑ? ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΕ ΛΕΕΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΔΙΕΝΕΞΗ..

ΚΙ Ο ΠΕΛΆΤΗΣ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ..

Δεν συμφωνώ με την κλήρωση β πεα.

Το παραπάνω όμως είναι λάθος. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε προσάρτημα στο πεα άλλου. Οπότε ανάκληση και κανονική πληρωμή

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε να σου πω την αλήθεια, είχα κάνει όντως προσαρτήματα σε ΠΕΑ άλλου και είχα κάνει και 2 αιτήσεις αλλά όχι στο τελευταίο (περσινό) εξοινοκομώ-αυτονομώ. Κι ο λόγος είναι ότι όπως είπε και η συνάδελφος πριν κι εγώ κατάλαβα τον κίνδυνο και ζητάω ανάκληση και νέο πληρωμένο ΠΕΑ εδώ και χρόνια.

Τώρα αν με το φετινό σύστημα και τις ανακοινώσεις στο buildingcert σου δίνουν τη δυνατότητα μόνο σε δικό σου να κάνεις προσάρτημα τότε ΟΚ. Δεν το έλεγξα γιατί και για μένα είναι απαράβατος κανόνας πλέον να μην μπλέκω με προσαρτήματα. Βέβαια διάβασα επίσης ότι σε αφήνουν με ηλεκτρονικό έλεγχο να πειράξεις ΜΟΝΟ συγκεκριμένα πράγματα ώστε να μην μπορείς να διορθώσεις λάθη στα ΠΕΑ, αλλά μόνο στις προτάσεις εξοικονόμησης...σκέψου τι γινόταν μέχρι τώρα..

Όσον αφορά την κλήρωση για τον επιθεωρητήαπό την μία είναι πιο αξιοκρατικό. από την άλλη είναι μεγάλη κουβέντα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα είναι ανοιχτή και διαφανής και θα το ξαναπώ. Επίσης ισχύει ότι το ΤΕΕ προσανατολίζεται όντως να λύσει τις τυχούσες διαφορές μεταξύ Α και Β ΠΕΑ με τρίτο "ανεξάρτητο" ΠΕΑ. Αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Πιασ' το αυγό και κούρεφ' το.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον στον τοίχο συρόμενων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΖΟΥΡΙ και μέσα στο διάκενο σύρεται μόνο το κούφωμα τότε με το κλείσιμο του κουφώματος σφραγίζει το διάκενο. Προφανώς σε αυτή την περίπτωση λαμβάνεται κανονικά υπόψιν η εξωτερική θερμομόνωση...σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Όχι σύμφωνα με την ΤΟΤΤΕ 2 ….

 Στην σελ. 20 το λέει καθαρότατα …… σε δικέλυφες τοιχοποιίες δεν λαμβάνεται υπόψη το εξωτερικό μέρος και συνίσταται η εσωτερική θερμομόνωση …..

Δεν αναφέρονται πουθενά υπό περιπτώσεις ώστε να κάνουμε ερμηνείες …..

το τι πιστεύει ο καθένας μας δεν έχει καμία σημασία δυστυχώς ή ευτυχώς …..

Link to comment
Share on other sites

Οι αναφορές στις σελίδες 19-20 της ΤΟΤΕΕ 2 σε διάφορες υποπεριπτώσεις διακένων σε επαφή με εξωτερικό περιβάλλον ή όχι ή σε επαφή με το εσωτερικό κλπ δεν έχουν σχέση με τοίχους συρόμενων? Ακυρώνονται πλήρως με μια γενικόλογη αναφορά παρακάτω και μάλιστα με χρήση της λέξης ''συνίσταται'' ?

Δηλαδή ο μηχανικός θα πρέπει να πιαστεί από αυτή τη γενικόλογη αναφορά και να σταματήσει να κρίνει και να ερμηνεύει με βάσει τη λογική του? Οχι δεν συμφωνώ!

Δηλαδή θα ''τολμήσει'' κάποιος Β επιθεωρητής να αγνοήσει εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχο συρόμενων σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαφή διάκενου με εξωτερικό περιβάλλον όταν ο οδηγός του προγράμματος δεν αναφέρει τίποτα και όταν πέρυσι κάτι πήγε να αναφέρει αποσύρθηκε άρον άρον (όχι τυχαία βέβαια, προφανώς για να αφήσει περιθώριο σε τέτοιες υποπεριπτώσεις), όταν 8 χρόνια προγράμματα εξοικονομώ και χιλιάδες περιπτώσεις εξωτερικών μονώσεων αμφιβάλλω αν έχει κοπεί έστω και μία (ακόμα και από αυτές που θα έπρεπε να κοπούν)....

Δύσκολα τα πράγματα φέτος για τον Β επιθεωρητή...ελπίζω να μη φάμε και ξύλο στο τέλος...

 

Edited by mechgiann
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο είναι για τον 1o επιθεωρητή αν εφαρμόσει την δίκη του εκδοχή για τον ΚΕΝΑΚ και τις ΤΟΤΕΕ….

Πόσο πιο καθαρά να το γράφει???…..

Δεν λαμβάνεται υπόψη το εξωτερικό μέρος …..

Μπορείς να απευθυνθείς στο ΤΕΕ και να ρωτήσεις …..  κι αν θελεις ενημέρωσε μας….

Link to comment
Share on other sites

<<Δηλαδή θα ''τολμήσει'' κάποιος Β επιθεωρητής να αγνοήσει εξωτερική θερμομόνωση σε τοίχο συρόμενων σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαφή διάκενου με εξωτερικό περιβάλλον όταν ο οδηγός του προγράμματος >>

θα τολμήσει ο α να κάνει τέτοια πατάτα και να τιναξει το πρόγραμμα επειδή ερμηνεύει την τότεε όπως θέλει?

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οσο το ΤΕΕ δεν βγαίνει να αναρτήσει faqs με τα βασικά ερωτήματα που ερχόμαστε όλοι μας αντιμέτωποι καθημερινά, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή εξελιξη των προγραμμάτων και την ορθη εφαρμογή των ΤΟΤΕΕ, τόσο εμείς θα τρωγομαστε για το παραμικρό. Ας χαλαρώσουμε και ας καταλάβουμε ότι είναι απλά μια ανακαίνιση παλιών κτιρίων με επιδότηση. Δεν κατασκευαζουμε ουρανοξύστες! Δεν υποτιμώ το πρόγραμμα αλλά ούτε το υπερεκτιμω.. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι τόσο διχαστικο όπως το έχουν πλέον μετατρέψει. Ας δούμε πως έτρεχε από το 2010 εως σημερα και θα καταλάβουμε την πραγματική του αξία. Ελλείψει μεγάλων έργων ασχολούμαστε με γιγαντωση τέτοιων ζητημάτων. 

 

Υγ: ΤΟ ΤΕΕ πριν ζητήσει κλήρωση Β επιθ. ας συγκέντρωνε πρώτα τα ζητήματα αυτά, να ενημέρωνε τους "χορηγούς" του, εμάς δηλαδή, να εξέδιδε ερμηνευτικες μέσω Υπεκα και μετά ας ζητούσε να αλληλοσφαχθουμε.

 

Υγ2: Σκεφτείτε να δίνανε σε Β' συμβ.φο να κρίνει το συμβόλαιο του Α' τι θα γινόταν! 

  • Like 3
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είδατε που μπήκαμε σε εσωστρέφεια πάλι? 

Για να μην μιλάω για κόνσεπτ εξοικονομω/αρνητικά/θετικά/ΤΕΕ κλπ ας ρωτήσω κι εγω κάτι πιο πρακτικό μια φορά, ίσως περίμένοντας βοήθεια από συνάδελφο μηχανολόγο.

Λέβητας του 1990-2 (κατασκευή κτιρίου) αγνώστων στοιχείων και ταμπελακίων (λειτουργεί σήμερα) και καυστηρας που άλλαξε πριν 2 χρόνια περίπου. Το σύστημα λειτουργεί σήμερα (προφανώς κάποιος το έχει συντηρήσει) και εξωτερικές διαστάσεις λέβητα περίπου 75*80*90εκ. Εξυπηρετείται τριπλοκατοικία περίπου 300τμ θερμαινόμενα πανταχόθεν ελέυθερο.

Για να βρω ισχύ λέβητα:

1) ψάχνω μελέτη θερμομόνωσης (αν βρεθεί) και βλέπω τι προτείνεται εκεί

2) ρωτάω αυτόν που εγκατέστησε τον καυστήρα πριν δύο χρόνια να μου πει που αναμένεται να είναι και ο λέβητας σε ισχύ

3) Φέρνω καυστηριατζή για να βγάλει και φύλλο συντηρησης που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει και ό,τι μου πει

4) Όλα τα παραπάνω 

5) Ό,τι άλλο μου προτείνετε

 

Ευχαριστώ.

 

ΥΓ. μιλάμε για εξοικονομω με πιθανή αλλαγή σε αυτονομία και γαια πυρι μειχθητω

Edited by Rumpelstiltskin
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.