Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω από τον πίνακα στην σελίδα  43  2.Γ1 Θερμομόνωση εξωτ. τοιχοποιίας, φέροντος οργανισμού, δαπέδου επί εδάφους επί πιλοτής, ή μη θερμαινόμενου χώρου, με επικάλυψη με συνθετικό επίχρισμα>> το κόμμα είναι μετά την πιλοτής και πρέπει να επιτρέπεται.

Δεήσαν και βγάλανε οδηγίες με πιο σημαντικό 

<<Έτσι για παράδειγμα, για απαιτούμενη ισχύ συστήματος P=12kW, σύμφωνα με τον πινακα 4.1.1 του Οδηγού Εφαρμογής η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη:

  • για λέβητα αερίου είναι ίση με 900€, >>     μήπως ξεχάσανε το 2 μπροστά από το 900. μήπως κάνουν αγγαρεία για να μας δουλεύουν;
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Υπάρχει διώροφο  μιας ιδιοκτησίας ανεξάρτητα μεταξύ τους με 2 διαφορετικές ηλ. Παροχές.  Το ισόγειο δηλώνεται κενό στο ε2 ο όροφος  ο οποίος είναι 100τμ δηλώνεται μέρος του (70τμ) σαν κυρία κατοικία του αιτούντα και τα υπόλοιπα 30 σαν παραχώρηση στον γιο του. Δηλώνω τον όροφο σαν κτ μονάδα μονοκατοικίας?

Link to comment
Share on other sites

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα του προγράμματος συστάσεις και οδηγίες σε διάφορα εξειδικευμένα τεχνικά ζητήματα : https://exoikonomo2021.gov.gr/-/systaseis-se-technika-zetemata

Νωρίς το θυμήθηκαν !!!

Πάντως έχει να πέσει πολύ κλάμα στο Β' ΠΕΑ !!!

Τεχνικές συστάσεις v.1.pdf

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρίχνουν τόσο μαγείρεμα στο Α' ΠΕΑ μερικοί άσχετοι με νούμερα εξωπραγματικά απλά και μόνο για να μπουν, αλλά μάλλον δεν σκέφτονται ότι θα πρέπει και να βγουν κιόλας..πολλά θα πάνε για απένταξη στο τέλος και πιο σίγουροι θα είναι οι επιλαχόντες μου φαίνεται..αφού θα παίξει όμως θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού τότε μάλλον καλά θα πάθουν..θα πέσει πολύ γέλιο θα έλεγα εγώ!!

Link to comment
Share on other sites

Λέει σε αυτό το έντυπο συστάσεων: ''Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τοπικές κλιματιστικές μονάδες (split και multi split units) καλύπτουν και γειτονικούς χώρους από αυτούς που είναι εγκατεστημένες (π.χ. μπάνια) αφού δεν καλύπτονται οι συνθήκες θερμικής άνεσης σε αυτούς ακόμη και αν οι πόρτες των χώρων είναι μονίμως ανοιχτές.''

Δηλαδή πρέπει να βάζουμε κλιματιστικά και στις τουαλέτες? Αν πχ σε ένα διαμέρισμα με ανάγκες θέρμανσης Pgen=10kw τοποθετήσουμε 3 κλιματιστικά συνολικής ισχύος 10+ kw καλύπτοντας σχεδόν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφήνουμε μόνο την τουαλέτα ή τον διάδρομο δεν καλύπτονται 100% οι θερμικές του ανάγκες?

 

Link to comment
Share on other sites

Πάλι μας προτείνουν να πάμε με το "γράμμα του νόμου κατά ΚΕΝΑΚ και ΤΟΤΕΕ". ΝΑΙ, με βάση αυτά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΞΗΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. Έτσι μας έλεγαν και στο ΙΕΚΕΜ_ΤΕΕ προ δεκαετίας στα σεμινάρια ΕΝ. Επ. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Δεν τα ξαναλέω. Άλλο αμ διαφωνώ με κάποια. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 2 ΚΑΙ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΞΗΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.

Ποιος θα είναι παράνομος στο τέλος και ποιος όχι θα το δούμε εκ του αποτελέσματος.

Το 10% απόκλισης για τα α' ΚΑΙ β' ΠΕΑ δεν είναι τραγικό πάντως. Με τα παραπάνω το πιάνεις συνδυαστικά άνετα.

Και όντως στο εξοικονομω αυτό θα δούμε πολλά μέχρι το τέλος, έτσι το βλέπω κι εγώ, από περίεργα ΠΕΑ και αλλαγμένες παρεμβάσιες μέρι άλλ' αντ'  άλλων.

Μακάριοι οι επιλαχόντες και "κακοί" επαγγελματίες όσοι δεν μαγειρεύουν..  

Edited by Rumpelstiltskin
Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, Rumpelstiltskin said:

Σε μια άλλη νότα, παίζει να πάρει άλλη παράταση το πρόγραμμα  για τις αιτήσεις?

Αν δεν δώσουν παράταση με την ξεφτίλα που έγινε με το σύστημα του buildingcert, είναι επιεικώς απαράδεκτοι, έχω να προσθέσω. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.