Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμένα από το πρωί δεν ανεβάζει xml και βγάζει το παρακάτω μήνυμα..κατά τ' άλλα όλα καλά!

Να προσθέσω σχετικά με το "μαγείρεμα" πως η ασχετοσύνη όταν συνδυάζεται με δόλο είναι επικίνδυνη δυστυχώς..και κυρίως για τους πελάτες! 

123.JPG

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, έχω προσθήκη κατ' επέκταση λουτρού, τακτοποιημένο.

Η στέγη είναι κεκλιμένη με panel πολυουρεθάνης (sandwich) με ανεπαρκή μόνωση (2,5-3cm), ενώ θα γίνει και μόνωση δώματος.

Μπορεί να αντικατασταθεί με μεγαλύτερο πάχος (7-8cm) και να μπει στη κατηγορία 2.Α, όπως το υπόλοιπο δώμα?

Έχει τύχει σε κάποιον άλλον ανάλογη περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! 

Έχω περίπτωση μονοκατοικίας με ΟΑ του 86' όπου αναφέρει μελέτη θερμομόνωσης την οποία όμως δεν τη βρήκα στο φάκελο. 

Κατά την αυτοψία διαπιστώνω ότι το σπίτι είναι σε κακό χάλι. Εσωτερικά υγρασία και φουσκωμένοι τοίχοι, εξωτερικά πεσμένοι σοβάδες σε βαθμό να φαίνεται ο οπλισμός. Σοβαρές ενδείξεις μη ύπαρξης θερμομόνωσης.

-Στην περίπτωση που θεωρήσω ότι έχει εφαρμοστεί η μελέτη θερμομόνωσης και πάω με Kmax, το ΠΕΑ βγαίνει  κατηγορίας Δ (200KWh/m2) κάτι που καθιστά ουσιαστικά ανέφικτο την υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε σχέση και με το κόστος παρεμβάσεων για να ανέβει στην Β+

-Στην περίπτωση που το θεωρήσω αμόνωτο, το ΠΕΑ βγαίνει κατηγορίας Η (360KWh/m2), με ότι αυτό συνεπάγεται για την υπαγωγή.

Όπως καταλαβαίνετε η διαφορά είναι χαοτική. Το παράδοξο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις το κτίριο ανεβαίνει στην κατηγορία Β μετά την εφαρμογή των σεναρίων (όπου περιλαμβάνουν μόνωση δώματος και θερμοπρόσοψη) 

Εσείς πώς θα αντιμετωπίζατε μια ανάλογη περίπτωση? Θα πηγαίνατε με Kmax, με ανεπαρκή εφαρμογή του ΚΘΚ, χωρίς θερμομόνωση?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Σε διώροφη οικοδομή χωρίς σύσταση οριζόντιας όπου οι δύο όροφοι είναι λειτουργικά ανεξάρτητοι και έχουν διαφορετικό ΑΤΑΚ, γίνεται αίτηση για το σύνολο ή μόνο για τον ένα όροφο;

 

@simosgrΚαταγράφεις την πραγματική κατάσταση. Και να είχες την μελέτη θερμομόνωσης, από την στιγμή που μπορείς να τεκμηριώσεις ότι δεν έχει εφαρμοστεί πρέπει να καταγράψεις την υφιστάμενη κατάσταση του κτηρίου στο ΠΕΑ.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

σύμφωνα με τεχνικές οδηγίες "οι όμοροι θερμαινόμενοι χώροι του ίδιου κτιρίου π.χ. λοιπά διαμερίσματα σε περίπτωση ατομικού συστήματος θέρμανσης, λαμβάνονται ως μη θερμαινόμενοι χώροι. "

Δηλαδή σε ενδιάμεσο όροφο, υπολογίζουμε και οροφή και δάπεδο με b=0.5 για το Pgen;

Σωστά καταλαβαίνω;

Link to comment
Share on other sites

Τον μειωτικό συντελεστή  b=0.5 (U/2) τον χρησιμοποιούμε για εισαγωγή στοιχείου σε επαφή με ΜΘΧ μόνο κατά την καταχώρηση του στο λογισμικό, γιατί το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ θεωρεί όλα τα στοιχεία σε επαφή με εξωτερικό αέρα. Για τον υπολογισμό του Pgen λαμβάνεται η τιμή U «σε επαφή με ΜΘΧ» χωρίς προσαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.