Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021


Recommended Posts

Just now, dib said:

''Επισημαίνεται ότι κατά την διαδικασία ελέγχου των υποβληθέντων αιτήσεων, η υποβολή στο Πρόγραμμα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας θα απαιτηθεί μόνο στις υποβληθείσες αιτήσεις που είναι «Καταρχήν Επιλέξιμες» βάσει των αρχικών πινάκων κατάταξης ανά Π.Ε βάσει Προϋπολογισμού, .......''

 

Εγω πάντως συνάδελφε, απο τον οδηγό στη παργ. 5.2 της σελ. 57, αυτό καταλαβαίνω.

Επικοινώνησα με το πρόγραμμα χθες και μου ανέφεραν ότι θα βγει ανακοίνωση που θα μεταβούν οι αιτήσεις στο επόμενο στάδιο. Ούτως η άλλως και τώρα να έχεις έτοιμη την ΗΤΚ δεν μπορείς να την υποβάλλεις με κάποιο τρόπο.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μετα απο σχετικη επικοινωνια που ειχα με το ΤΕΕ, ολες οι εργασιες που δυναται να απαιτησουν ΕΕΔΜΚ στο εξοικονομω 2021, επιδοτουνται με ΜΑΞ 250ε.

Π.χ. ας πουμε οτι καποιο διαμερισμα, θελει να κανει εξωτερικη θερμομονωση με χρηση ικριωματων και να βαλει και αυτονομο συστημα θερμανσης (π.χ. αντλια θερμοτητας)

Τοτε κανονικα βγαινει μια ΕΕΔΜΚ για τα ακολουθα:

ιθ) τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις

θ) τοποθέτηση ικριωμάτων

λ) εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης

με οτι μελετες / εγγραφα χρειαζεται και με 2 ειδικοτητες μηχανικων για την μελετη / επιβλεψη (οικοδομος + ΗΜ).

Σε μια τετοια περιπτωση το μεγιστο επιλεξιμο κοστος ειναι 250ε με ΦΠΑ (ουτε καν δηλαδη 400ε)

 

Αν και παραλογο για εμενα, ακομη κ αν λαβουμε υποψη τον οδηγο, καλυτερα να ειναι κατι ξεκαθαρο οτι δεν επιδοτειται, παρα να γινονται αδειες / μελετες θεωρωντας οτι θα επιδοτηθουν εστω κατι, και μετα να κοβονται.

Απλα για ενημερωση το παραθετω, εκτος αν καποιος συναδελφος εχει αλλη ενημερωση επι του θεματος.

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχει μελέτη θέρμανσης επιδοτείται με 150 ευρώ επιπλέον από τα 250 δηλαδή συνολο 400 μπορείς να πάρεις 

Ναι όντως δεν είναι λεφτά που αρκούν για την έκδοση άδειας όμως μπορείς να τη χρεώνεις παραπάνω απλώς τόσο το μέγιστο επιδοτείται ο ωφελουμενος 

Edited by MAR_PAX
Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, MAR_PAX said:

Εάν υπάρχει μελέτη θέρμανσης επιδοτείται με 150 ευρώ επιπλέον από τα 250 δηλαδή συνολο 400 μπορείς να πάρεις 

Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Στο εξοικονομώ-αυτονομώ έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ! Αλλού πληρώνουν και αλλού δεν πληρώνουν την μελέτη θέρμανσης. Μπάχαλο !!!

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό έχεις δίκαιο! 

Σε μένα δεν έχει τύχει αλλά το έχω διαβάσει στα φόρουμ 

Ακόμα και εάν δε τη πληρώνουν όμως ζητούν από τον ωφελουμενο να την πληρώσει με ίδια κεφάλαια. Όποτε καλύπτεται το έξοδο από την πλευρά του μηχανικού.

Τώρα το θέμα είναι τι θα πεις στο πελάτη .. πρέπει να εξηγηθείς  από την αρχή για αυτή την πιθανότητα. Ειδικά στο αυτόνομω που η επιδότηση φτάνει στο 85% ας το πληρώσουν .. πιστεύω πως η μελέτη θέρμανσης είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται 

Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, nick_61 said:

Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Στο εξοικονομώ-αυτονομώ έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ! Αλλού πληρώνουν και αλλού δεν πληρώνουν την μελέτη θέρμανσης. Μπάχαλο !!!

Έχει δίκιο ο συνάδελφος @nick_61 που λέει οτι είναι μπάχαλο,

Βέβαια δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει σε άλλους να πληρώνουν και άλλους όχι, αλλά πριν 1 εβδομάδα μου έκοψαν 100€ για μελέτη θέρμανσης με αυτονομία και πλήρωσε το 100σταρικο ο ιδιοκτήτης!

Link to comment
Share on other sites

Ρωτησα στο ΤΕΕ για την υποθεση για το εξοικονομω 2021, θεωρωντας οτι θα ναι πιο αξιοπιτση η κατασταση πλεον στο εξοικονομω 2021 και δεν θα υπαρχει το θεμα που υπηρχε μεχρι τωρα.

Απο τη δικη μου εμπειρια στις ολοκληρωσεις προγραμματων και σχετικα με το θεμα μελετη αυτονομιας θερμανσης, εχω κατηγοροποιησει σε τεσσερα πιθανα σεναρια (παντα αναφερομαι για περιπτωσεις προτασεων που οντως εχει εγκατασταθει αυτονομο συστημα θερμανσης που συμφωνα με τις κειμενες διαταξεις απαιτει την σχετικη εεδμκ):

1.  δεν κατεθετεις μελετη αυτονομιας θερμανσης, δεν ζητειται απο τον αξιολογητη, ολοκληρωνεται επιτυχως

2. δεν κατεθετεις μελετη αυτονομιας θερμανσης, ζητειται απο τον αξιολογητη, την επισυναπτεις, δεν επιδοτειται πλεον, δεν ζηταει ομως παραστατικα - κινησεις, ολοκληρωνεται επιτυχως

3. καταθετεις μελετη αυτονομιας θερμανσης, την επισυναπτεις και ζητας καποιο απο το επιδοτουμενο κοστος που κανονικα θα επιτρεποταν (με μεγιστο το 250ε και με δεδομενο οτι το αθροιμα των μελετων να μην ξεπερνα τα 350ε),επιδοτειται, ολοκληρωνεται επιτυχως

4. κατεθετεις μελετη αυτονομιας θερμανσης, την επισυναπτεις και ζητας καποιο απο το επιδοτουμενο κοστος που κανονικα θα επιτρεποταν (με μεγιστο το 250ε και με δεδομενο οτι το αθροιμα των μελετων να μην ξεπερνα τα 350ε),δεν επιδοτειται, επισυναπτεις μετα την εξοφληση με ιδια κεφαλαια για το μη επιλεξιμο ποσο της απο τον Οφελουμενο, ολοκληρωνεται επιτυχως

 

Με λιγα λογια, ΟΛΑ μπορουν να συμβουν. Γι αυτο ανεφερα την επικοινωνια που ειχα με το ΤΕΕ, το οποιο μου διευκρινησε οτι στο εξοικ 2021, οσες μελετες, οποιασδηποτε φυσης, και αν ανηκουν στην ΕΕΔΜΚ που θα εκδοθει, μαξ 250ε. Επομενως τα υπολοιπα 150 απο τα 400ε που λενε, μενουν αχρησιμοποιητα (ισως πχ να μπορουν να μπουν σε καμια μελετη φυσικου αεριου - για τις περιοχες που εχουν φυσικο αεριο).

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.

 

Είμαι ιδιωτης (οχι μηχανικος) και συμμετέχω στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2020. 

Επειδη έχω πέσει σε απατεώνα εργολάβο που λεει ότι είναι μηχανικός, έχουμε φτάσει στο τελευταίο στάδιο για φωτοβολταικά. Μου ζητούσε 500€ μαυρα γιατί λεει ακρίβιναν τα υλικά. Επίσης μου έβαλε ψευτικα (pvc) κουφώματα με υλικά και εργασία κάτω του μετρίου. Χθες με πήρε πάλι τηλέφωνο και λέει όχι 500€ αλλά τελικά θέλει 1000€.

 

Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, προκειμένου να κάνει ότι έχουμε συμφωνήσει, στο τέλος για την τελική εκταμιευση που θα πρέπει να κάνει (δάνειο έχω με 25%) δεν θα χρειαστεί η υπογραφή μου???

 

Θέλω να πατήσω πάνω εκεί ώστε να τελειώσει τις εργασίες και όχι έχουμε πει, χωρίς βλακείες (ήδη έχω φάει καθυστερήσεις, λάθος παραγγελίες αντλίας θερμότητας και αναμονή από εργοστάσιο, αλλο κλιματιστικό κ όχι αυτο που είχαμε συμφωνήσει, φυσικά από τον Ιανουάριο αναμένω να βάλει τα πανελ, με συνέπεια λόγω του πολέμου να έχω φάει τα λυσακα μου).

Μπορώ να πατήσω κάπου αλλου??

 

Δυστυχώς δεν έχω κάνει μαζί του κάποιο ιδιωτικό συφωνητικό αλλιώς θα είχε τις ρητρες και θα έτρεχε....

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση

 

Δημήτρης

 

και στο μεταξύ 1400 η ΔΕΗ....

Link to comment
Share on other sites

https://exoikonomo2021.gov.gr/-/xekinaei-apo-tis-20-5-2022-e-dynatoteta-ypoboles-elektronikes-tautotetas-ktiriou

Προθεσμία για την ταυτότητα

από αύριο 20-5-22 έως και 19-7-22

Καλή μας αρχή και καλή δυναμη !

  • Thanks 6
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.