Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021


Recommended Posts

On 5/17/2022 at 1:55 PM, dimikap said:

Καλησπέρα σας.

 

Είμαι ιδιωτης (οχι μηχανικος) και συμμετέχω στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2020. 

Επειδη έχω πέσει σε απατεώνα εργολάβο που λεει ότι είναι μηχανικός, έχουμε φτάσει στο τελευταίο στάδιο για φωτοβολταικά. Μου ζητούσε 500€ μαυρα γιατί λεει ακρίβιναν τα υλικά. Επίσης μου έβαλε ψευτικα (pvc) κουφώματα με υλικά και εργασία κάτω του μετρίου. Χθες με πήρε πάλι τηλέφωνο και λέει όχι 500€ αλλά τελικά θέλει 1000€.

 

Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, προκειμένου να κάνει ότι έχουμε συμφωνήσει, στο τέλος για την τελική εκταμιευση που θα πρέπει να κάνει (δάνειο έχω με 25%) δεν θα χρειαστεί η υπογραφή μου???

 

Θέλω να πατήσω πάνω εκεί ώστε να τελειώσει τις εργασίες και όχι έχουμε πει, χωρίς βλακείες (ήδη έχω φάει καθυστερήσεις, λάθος παραγγελίες αντλίας θερμότητας και αναμονή από εργοστάσιο, αλλο κλιματιστικό κ όχι αυτο που είχαμε συμφωνήσει, φυσικά από τον Ιανουάριο αναμένω να βάλει τα πανελ, με συνέπεια λόγω του πολέμου να έχω φάει τα λυσακα μου).

Μπορώ να πατήσω κάπου αλλου??

 

Δυστυχώς δεν έχω κάνει μαζί του κάποιο ιδιωτικό συφωνητικό αλλιώς θα είχε τις ρητρες και θα έτρεχε....

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση

 

Δημήτρης

Σας ευχαριστώ πολύ για όλες σας τις απαντήσεις.....

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιτρέπεται απο τους διαχειριστές να μπαίνουν ιδιώτες εδώ, αφου κανεις δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει. ..... :( 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρχικά σε κάθε βήμα του εξοικονομώ και προκειμένου να προχωρήσει σε επόμενο στάδιο η αίτηση (άρα και για την τελική εκταμίευση) πρέπει ο ωφελούμενος (δηλαδή εσείς) με τους κωδικούς του να πατήσει το κουμπί στο σύστημα. Πατώντας το κουμπί αποδέχεται όρους που επέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης. Άρα ναι χρειάζεται η συγκατάθεσή σας (υπογραφή).

Εφόσον δεν έχει γίνει κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό (ή προσύμφωνο δεν ξέρω) με ρήτρες που να δεσμεύουν τον εργολάβο (ώστε μέσω δικηγόρου και αστικού δικαίου να βρει κανείς το δίκιο του), ο ωφελούμενος (δηλαδή εσείς) δεν έχει κανέναν τρόπο να ορίσει τη συνέπεια του εκάστοτε εργολάβου.

Επομένως ο μόνος τρόπος να πάρει χρήματα ο εργολάβος είναι μέσω του προγράμματος, δηλαδή με συγκατάθεση του ωφελούμενου (ή μέσω χρημάτων εκτός προγράμματος που δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα).

Τέλος, να πούμε πως το λήμμα στο οποίο γράφετε λέγεται «Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021», άρα νομίζω πως το ερώτημα δεν ανήκει σε αυτό. Επίσης διαχειριστής δεν είμαι όμως για να γράψω έκανα τον κόπο να διαβάσω τους κανόνες συμμετοχής κατά τους οποίους « Οι ιδιώτες μπορούν να θέτουν τις ερωτήσεις τους στην κατηγορία Θέματα Ιδιωτών

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα......μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει πως κάνω την αίτηση για δανειοδότηση? Δεν το έχω ξανακάνει και η ΕΤΕ είπε στον πελάτη ότι την αίτηση την κάνει ο μηχανικός μέσα από την πλατφόρμα. Μιλάω για αίτηση που έχει καταστεί επιλέξιμη και με προθεσμία ανάρτησης ταυτότητας κτηρίου. Ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις των οριστικών πινάκων μεταβαίνουν στο στάδιο όπου δηλώνεται
το χρηματοδοτικό σχήμα (Ίδια Κεφάλαια / δάνειο), με το οποίο ο χρήστης επιθυμεί να
υπαχθεί στο Πρόγραμμα. (Οδηγός Εξοικονομώ 2021, σελ. 74)

Οι οριστικοί πίνακες δεν έχουν εκδοθεί ακόμη. Οι πίνακες που εκδόθηκαν έχουν τις καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

On 24/5/2022 at 11:15 ΠΜ, dimikap said:

Σας ευχαριστώ πολύ για όλες σας τις απαντήσεις.....

Δεν καταλαβαίνω γιατί επιτρέπεται απο τους διαχειριστές να μπαίνουν ιδιώτες εδώ, αφου κανεις δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει. ..... :( 

Ο συνάδελφος scorpylos σας τα έγραψε πολύ ωραία χτες και όντως έχετε τη δυνατότητα να μη δίνετε έγκριση για οτιδήποτε. Εσείς είστε δικαιούχος. Αν θέλετε τα σταματάτε και όλα και δεν παίρνετε καμιά επιδότηση.

Ο λόγος όμως που δεν σας απάντησε φαντάζομαι κανένας πριν είναι ότι το μισό κείμενο περιέχει χαρακτηρισμούς που δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι για κάποιον που μπορεί να είναι ή να μην είναι μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μας αφορά.

Επομένως δεν απαντήσαμε φαντάζομαι οι περισσότεροι γιατί μάλλον έπρεπε να πάτε σε φόρουμ δικηγόρων και όχι μηχανικών.. Χωρίς ιδιωτικά συμφωνητικά, με χαρακτηρισμούς ακραίους κλπ κλπ. τί να πούμε δηλαδή? Αν και νομίζω αυτό που θέλατε σας το απαντήσαμε ήδη. 

Καλή συνέχεια κα προσοχή σε ό,τι υπογράφετε και με ποιον συμφωνείτε από δω και περα (αν θεωρήσουμε ότι λέτε αλήθεια εσείς που δεν μας ενδιαφέρει - δεν είμαστε δικαστές).

Επίσης στο παρόν φόρουμ είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες η (συντριπτική) πλειοψηφία άρα αλλωνών υποθετικές υποθέσεις δεν μας ενδιαφέρουν, όπως θα σας πουν και οι δικηγόροι οι οποίοι είναι η αλήθεια ιδιαίτερα με το περσινό εξοικονομώ έχουν ανοίξει πολλές υποθέσεις σαν τη δική σας απ' ό,τι βλέπω από την πιάτσα..

Edited by Rumpelstiltskin
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλό κουράγιο σε όλους!

Έχετε εντοπίσει οτι το πληροφοριακό σύστημα του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ αντλεί σαν παλαιότητα κτηρίου την ημερομηνία έκδοσης του νομιμοποιητικού έγράφου-πράξης του κτιρίου; Αν πρόκειται δηλαδή για εξ ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα αντλεί την ημερομηνία υπαγωγής στον εκάστοτε νόμο περι αυθαιρέτων που καταχωρούμε στην ΗΤΚ.

Έκανα ερώτηση στο HELPDESK και μου είπαν οτι θα προωθήσουν το θέμα και να τους ξαναπάρω μετα από κάποιες μέρες για να μου απαντήσουν...

Νομίζω οτι  αυτό θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους οριστικούς πίνακες!

Παραθέτω αυτούσια τι αναφέρει ο οδηγός στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΙ: 5. Παλαιότητα κατασκευής : Δηλώνεται η χρονική περίοδος στην οποία εντάσσεται η ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής αδείας. Σε περίπτωση προσθήκης αδείας ή/και υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων, η δήλωση γίνεται στην βάση της περιόδου έκδοσης του αρχικού νομιμοποιητικού εγγράφου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, η δήλωση κατασκευής γίνεται στην βάση της υπαγωγής σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων. Για τις ημερομηνίες έκδοσης άδειας/ κατασκευής βάσει δήλωσης υπαγωγής σε τακτοποίηση η μοριοδότηση είναι η ακόλουθη: K5 (χ5≤09.08.1955)=100 μόρια, K5 (10.08.1955≤ χ5≤09.06.1975)=80 μόρια, K5 (10.06.1975≤ χ5≤31.12.1982)=60 μόρια, K5 (01.01.1983≤ χ5≤31.12.1992)=45 μόρια, K5 (01.01.1993≤ χ5≤31.12.2003)=30 μόρια, K5 (01.01.2004≤ χ5≤31.12.2011)=15 μόρια K5 (χ5>1.1.2012) = 0 μόρια Μετά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας, το κριτήριο θα επανυπολογιστεί με βάση την παλαιότητα κατοικίας βάσει της ΗΤ.

Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, statical said:

 

Έχω παρόμοιο θέμα με μονοκατοικία προ του '55. Μεταγενέστερα έχει νομιμοποιηθεί στέγαστρο και αυτή η νομιμοποίηση έχει συμπεριληφθεί στην ΗΤΚ την οποία έχει κάνει άλλος συνάδελφος.

Όταν ανέβασα την ΗΤΚ στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, πήρε σαν ημερομηνία κατασκευής  την ημερομηνία υπαγωγής στον νόμο αυθαιρέτων για το στέγαστρο !!!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Κ5 από 100 να γίνει 30 !!!

Προβλέπεται κακός χαμούλης !!!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή έχουμε ενα σύστημα ΗΤΚ που ετοιμάζεται 10 χρόνια και δεν μπορεί να στήσει σωστά κάποιος την ταυτότητα. Τρομερά λάθη, (πχ δεν καταχωρείται ψιλή και επικαρπια μαζί).

Εδώ δεν μπαίνει σωστά η ημερομηνία κατασκευής. 

Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι συντονισμένα;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επίσης σε περιοχές που δεν έχει γίνει κτηματολόγιο, δεν μπορείς να ψάξεις τι ΗΤΚ έχουν γίνει. Έχουν ξεχάσει να βάλουν ευρετήριο με βάση το γεωγραφικό εντοπισμό.

Για να γίνει κάτι συντονισμένα θα πρέπει να ανακατευτεί το ΤΕΕ και θα μπορούσαν να επιδιωχθούν και ερωτήματα στην βουλή (μέρες που είναι)....

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.