Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021


Recommended Posts

Καλησπέρα .  Ηθελα  να ρωτήσω για τις επιλαχούσες αιτήσεις.  

Εάν  απορριφθούν  κάποιες  Επιλέξιμες  αιτήσεις  ,  οι αιτήσεις  που  θα τις αντικαταστήσουν   θα πρέπει  να έχουν  ήδη  κάνει  ΗΤΚ  ή  θα  δοθεί και σε αυτές  προθεσμία  για να κάνουν ΗΤΚ ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βεβαια. Θα δωθεί διμηνη προθεσμία. Εκτός και σκοπευετε να κάνετε ένσταση που είστε επιλαχόν, οπότε εκει πρέπει να έχετε ηδη ΗΤΚ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα, χρειάζομαι τα φώτα σας και τη  βοήθεια σας.

Έχω ισόγεια κατοικία του '68-'70, 75τμ και πέρσι (9/2021) συνάδελφος έβγαλε άδεια για : ''Αντικατάσταση στέγης με προσθήκη σοφίτας και εσωτερικές διαρρυθμίσεις ισογείου'', και για την προσθήκη έκανε ενίσχυση του φέροντα  οργανισμού με επιπλέον κολώνες.

Στα σχέδια, η σοφίτα 43τμ, δείχνει οτι υπάρχει ενα λουτρό, λινοθήκη και αποθηκευτικός χώρος.

Ο μηχανολόγος για μελέτες, έκανε θερμικές απώλειες για το σύνολο ΙΣ + ΣΟΦ. (ενω θα έπρεπε να κάνει θερμομονωτική επάρκεια), ηλεκτρικά και ψυκτικά φορτία.

Αυτή τη στιγμή, είναι τελειωμένη η σοφίτα και μόνο εν μέρει οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις του ισογείου, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί η θερμομόνωση του ισογείου (τοίχοι, εκτεθειμένη οροφή, αλλαγή κουφωμάτων).

Η ερώτηση είναι, μπορεί να ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του '22 στο εξοικονομώ, για τις εργασίες θερμομόνωσης, κουφωμάτων, ηλιακού και A/C... ή λόγω της οικ. άδειας είναι απαγορευτικό να ενταχθεί σε πρόγραμμα?

Έψαξα την σχετική νομοθεσία αλλά δεν βρήκα κάτι, ίσως να υπάρχει και να μου διέφυγε.

Έχει τύχει σε κάποιο συνάδελφο αντίστοιχη περίπτωση να μας ενημερώσει?

 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μια άδεια που έχει εφαρμοστεί μερικώς και είναι σε ισχύ. Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες δεν σημαίνει κάτι. Τελειώσανε τα λευτά του ιδιοκτήτη. Όταν βρει κι άλλα θα συνεχίσει. Δεν υπάρχει περιορισμός από τα μέχρι τώρα προγράμματα να κάνεις έξτρα εργασίες παράλληλα με το εξοικονομώ.
Δεν επιδοτείται η σχετική άδεια που τα περιλαμβάνει όλα και πολύ πιθανό να μπερδευτούν αυτοί που ελέγχουν τα δικαιολογητικά αν δουν κάτι που δεν είναι στην λίστα που τους έχουν δώσει.

Θα ήταν πιο απλό να συνεννοηθείτε με τους επιβλέποντες της άδειας να παραιτηθούν για λίγο (για να σταματήσουν οι εργασίες στα πλαίσια της άδειας - ας "αρρωστήσουν", ας πάνε ταξίδι στο εξωτερικό, κάτι.....), μέχρι να κάνεις το εξοικονομώ, ώστε να μην μπερδευτεί το σύμπαν και να βγάλεις την παραδοσιακή ΕΕΜΚ για τις μονώσεις.
Μετά ενημέωνουν την άδεια για τις μονώσεις που έγιναν με την ΕΕΜΚ και προχωράνε.

ΥΓ
Είναι λίγο τραγικό που το πάμε μέσω Λαμίας...... αλλά τα έχουμε δει όλα με το εξοικονομώ.
Πάρε και μια τηλ στο helpdesk του εξοικονομώ του ΤΕΕ. Μπορεί να σου δώσουν καμία καλύτερη ιδέα από το να "εκβιάσεις" το πάγωμα της άδειας.

Edited by jedi.Yannis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές σου!

Ειδικά η διακοπή εργασιών με αρρώστια ή ταξιδάκι εξωτερικό των επιβλεπόντων, είναι πολύ προχω σενάριο😜

Άρα πρέπει να μιλήσω με τους επιβλέποντες.

Και πάλι ευχαριστώ @jedi.Yannis

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα που υπήρχε με την εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας και τα χωνευτά κουφώματα, εξακολουθεί να ισχύει; Ναι μεν έχει διαγραφεί στον οδηγό του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ωστόσο βάσει ΤΟΤΕΕ αναφέρεται ξεκάθαρα. Υπάρχει κάποια διαφορετική οδηγία που μου διαφεύγει;

Edited by BlueEyes
Προσθήκη επεξήγησης
Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα πρόγραμμα των 28000 ευρώ

Άρα η ίδια συμμετοχή είναι 30% άρα 8400

Από όσο έχω καταλάβει αυτά τα λεφτά πρέπει να μπούνε σε έναν λογαριασμό που θα δηλωθεί στο ‘’σύστημα’’  και με την έναρξη των εργασιών πρέπει πρώτα να διανεμηθεί στους ανάδοχους των έργων ( λογικά όπως θέλει ο κάθε ωφελούμενος )

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι αν ωφελημένος θέλει να πραγματοποιήσει μικρότερο προϋπολογισμό χωρίς να χάνει τους στόχους του προγράμματος . θα πρέπει και πάλι πρώτα να κινήσει τα ίδια χρήματα ( 30% του αρχικού προϋπολογισμού ) και μετα να γίνουν υποστροφές ;;

Link to comment
Share on other sites

Καπου  είχα  διαβάσει ότι  κάποιος  εισήγαγε  στο Εξοικονομώ τους  κωδικους  απο την  ΗΤΚ    και   επειδή  είχε  γίνει  ρύθμιση  Ν.4495/17 ,  άλλαξε  η  χρονολογία  κατασκευής  της  ιδιοκτησίας  , με αποτέλεσμα  να  αλλάξει  η βαθμολογία  του Εξοικονομώ. 

Ισχύει κάτι τέτοιο ?   Εχουν  κάποιοι  συνάδελφοι  κάποια  προσωπική  εμπειρία  ??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.