Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προανάρτηση Κτηματολογιου σε κτηματογραφούμενες περιοχές (2021)


Pavlos33

Recommended Posts

Δεν καταλαβα τι εννοεις "να τους δειξουμε στα τοπογραφικα,  δημιουργώντας ετσι επι πλεον αγροτεμαχια..."

Και τί σημαινει οτι σας εείπαν να πατε να αλλαξετε τις δηλωσεις ιδιοκτησιας και να δειξετε το ενα σαν δυο, για να εχετε νομιμη κατατμηση

Δεν βλεπω να ειναι νομιμη αυτη η διαδικασια.

Ενα χωραφι ειναι 10 στρ. και περναει  απο αυτο ενας "δρομος."

Ο ιδιοκτητης  προσκομισε το συμβολαιό του και τοπογραφικο για 10 στρ.

Ούτε ο Δημος ουτε κανενας αλλος  κατεθεσε σχετικη δηλωση ειτε "δουλειας διελευσης" ειτε "κυριοτητας" σε αυτη την λωριδα δρομου.

 Ο ιδιοκτητης  του χωραφιου δηλωσε αυτην την κωριδα  σαν εμπεριεχομενη μεσα στο συμβολαιό του, αλλος κανενας δεν αμφισβητησε την ιδιοκτησια του με "δήλωση" ...

Το ΕΚ επρεπε να εφαρμοσει  την δηλωση του ιδιοκτητη κι οχι να δημιοιυργει "δρομους" και "ρυμοτομικα"

"Ουσιαστικά αφου το κτηματολόγιο ¨"έκανε " την δουλειά τι ταλαιπωρείται τόσο ο κόσμος όσο και ο ιδιώτης μηχανικός ?"

τπτ σωστο δεν εκανε το ΕΚ. Εκανε παρατυπες κατατμησεις.

 

Ουτε "αγνωστος" μπορουσε να το γραψει, αφου το δηλωσε ο ιδιοκτητης του  χωραφιού ολοκληρο.

 

ερωτηση

και τι δηλωση  του 651 για αρτιοτητα και οικοδομησιμοτητα  θα κανεις τωρα;

"δηλωνω οτι, απο ενα  χωραφι  εμβαδου 10 στρ. που το αγορασε το 1990, δυναμει των χαρτών  του  ΕΚ,  υπαρχει δρομος που το κοβει σε δυο τμηματα, εμβαδου 5 στρ. το καθε ενα, αρτιο και οικοδομησιμο λογω προσοψης σε δρομο [;;;;]

ή λογω κατατμησης πριν το 2003. [;;;;]"

 

Ο πελατης σου, που δεν εχει σε βαρος του καμμια νομιμη "απαλλοτριωση" αυτου του δρομου, εξακολουθει να γραφει 10 στρ. στο Ε9

Πριν κανετε οτιδηποτε, πηγαινε στην ΥΔΟΜ....Αυτη θα κρινει την νομιμοτητα  της κατατμησης.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

12 ώρες πριν, KOKARADI said:

... δημιουργώντας έτσι και επιπλέον αγροτεμάχια...

Παρότι σε έχω προειδοποιήσει, δεν εννοείς να συμμορφωθείς.:mrgreen:   Γήπεδα λέγονται, όχι αγροτεμάχια.

Το κτηματολόγιο ΔΕΝ δημιουργεί κατατμήσεις. Όσοι επιμένουν για το αντίθετο, να ξανακάτσουν στα θρανία της νομικής, μπας και ξεστραβωθούν. Ποτέ δεν συντάσσουμε διαγράμματα κατόπιν υποδείξεων υποβολέων.   

Οι, μετά το 1923, αγροτικοί δρόμοι θεωρούνται ως δουλείες (συνήθως άτυπες). Κι έτσι τις αναφέρουμε στα διαγράμματα. Στην ένσταση που θα κάνεις, να το αναφέρεις. Είναι δουλειά του Κτηματολογίου να βρει τη λύση. Όχι δική μας.

Edited by tetris
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, KOKARADI said:

σε συνέχεια των παραπάνω συζητήσεων :αν και δεν επιτρέπεται η δημιουργία κοινοχρήστων/οδών  το κτηματολόγιο  έχει κόψει(δημιουργήσει) και  αγροτικούς δρόμους που πολλοί  δεν είναι κατά την έννοια  που έχουν  .Και καλούμαστε μετά απο την υπόδειξη των δικηγόρων που συνέταξαν τις δηλώσεις να τους  δείξουμε στα τοπογραφικά δημιουργώντας έτσι και επιπλέον αγροτεμάχια.Ουσιαστικά αφου το κτηματολόγιο ¨"έκανε " την δουλειά τι ταλαιπωρείται τόσο ο κόσμος όσο και ο ιδιώτης μηχανικός ?

Έχω την ακριβώς αντίθετη περίπτωση, που αναφέρω σε προηγούμενη δημοσίευση, το κτηματολόγιο κατά την προανάρτηση να μην δείχνει αγροτικό δρόμο με τον οποίο συνορεύει το γήπεδο. Φυσικά έκανα αίτηση επανεξέτασης, όπως και οι όμοροι.  Οπότε αν κάτι δεν ισχύει, θα πρέπει να επανεξεταστεί ασχέτως με το αποτέλεσμα της προανάρτησης όπως αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω.

 

33 λεπτά πριν, tetris said:

Οι, μετά το 1923, αγροτικοί δρόμοι θεωρούνται ως δουλείες (συνήθως άτυπες). Κι έτσι τις αναφέρουμε στα διαγράμματα. 

Σωστό ως προς τον χαρακτηρισμό καθώς μια δουλεία μπορεί να υφίσταται για πάνω από 20 χρόνια (ατύπως ) ή να συσταθεί συμβολαιογραφικά (εξωδικαστικά) ή με δικαστική απόφαση. Το πρόβλημα είναι ότι αν γράψεις στο τοπογραφικό "άτυπη δουλεία διόδου", οι συμβολαιογράφοι δεν συντάσσουν συμβόλαιο και οι υποθηκοφύλακες δεν μεταγράφουν. Αν το έχεις καταφέρει να μνημονευτεί σε συμβόλαιο "άτυπη δουλεία" και να μεταγραφεί, δημιουργείς ένα δυνατό δεδικασμένο για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σιγά σιγά θα στρώσει η κατάσταση.Πάντως για την συγκεκριμένη περίπτωση ο φερόμενος από το κτηματολόγιο ως αγροτικός δρόμος  ουσιαστικά υφίσταται πάντα μερικόυς μήνες το χρόνο(που υπάρχει και η κίνηση απο τους αγρότες ,μετά  αρχίζει και χάνεται πάλι) και για οχι πέραν της  20ετίας επειδή στην περιοχή πέρασε και  ο Ε65 και οι αγρότες  άλλαξαν την ¨ρούτα¨με την οποία πηγαίνουν στα γήπεδα τους

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Pavlos33 said:

...Αν το έχεις καταφέρει ...

Θυμάμαι ότι, κάποια στιγμή, το έχω κάνει. Επειδή είναι δύσκολο να ψάξω το αρχείο μου, θα ξεκινήσω ανάποδα. Από τους συμβ/φους. Όταν έχω νέα, θα ενημερώσω το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

@tetris Eυχαριστούμε. 

Να προσθέσω ότι κατά την διάρκεια υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης επίσης δεν γινόταν δεκτή ως δικαίωμα  "άτυπη δουλεία διόδου". 

Link to comment
Share on other sites

σε διαφορά  από 1400 τμ απο την κτηματογράφηση και σε 2500 του τίτλου (και καταχώρηση  της δήλωσης ως εγκύρης) προβαίνουμε σε κάποια  ένσταση ??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα συνάδελφοι,

στο παρόν οικόπεδο τα σκαλιά (από τα οποία έχουμε πρόσβαση για να μπούμε στο σπίτι) βρίσκονται σε δημόσιο χώρο και προϋπάρχουν του 1975. Τα βάζουμε σαν οικόπεδο μας;

Επίσης από την απέναντι πλευρά έχει πέσει ένα υποστύλωμα που κρατάει τον πρόβολο το οποίο επίσης προϋπάρχει του 1975, το βάζουμε σαν οικόπεδο μας; Το κτηματολόγιο στην προανάρτηση το δίνει σαν δρόμο.

Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού.

(Το μωβ είναι του κτηματολογίου)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mich.pdf

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Νομίζω πως εδώ σ' αυτήν την ενότητα μπορεί να σταθεί αυτό το θέμα:

"Η συμβατότητα των Τοπογραφικών δικτύων της τοπογραφικής υπηρεσίας του Υπ. Γεωργίας & του ΕΓΣΑ 87: Εφαρμογή σε περιοχές της Αττικής & Μακεδονίας".

 

Με τις "Προαναρτήσεις" που έγιναν σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, για το κτηματολόγιο, φάνηκαν καθαρά μεγάλα λάθη που έγιναν σε πολλές μελέτες.

Το κείμενο που σας δίνω υπάρχει στο τελευταίο τεύχος (τ. 252) του πανελλήνιου συλλόγου των τοπογράφων στις σελίδες 19 έως 21. 

Εδώ όμως σας το δίνω ακριβώς όπως αυτό παρουσιάστηκε, από τους συγγραφείς του, στο συνέδριο που έγινε τον σύλλογο τον Ιούνιο 2021.

από συνεδριο ΑΤΜ _ΤΥ και Κτηματολόγιο.pdf

Edited by nbr
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά 

δεν νομίζω ότι τα λάθη των μελετών οφείλονται στο ότι οι μελετητές δεν γνωρίζουν τα όσα παρουσιάσθηκαν στο συνέδριο και επισυνάπτεις αγαπητέ συνάδελφε

Είναι προφανές ότι ορισμένοι παίζουν και βγάζουν χρήματα

Επίσης ορισμένοι που γράφουν τις σχετικές προδιαγραφές και επιβλέπουν τις σχετικές μελέτες δεν γνωρίζουν καν ότι ο τρίποδας έχει τρια πόδια

Τα λάθη είναι ίδια (ίσως και μεγαλύτερα και πιό σοβαρά) απο τις αρχικές μελέτες του τέλους της δεκαετίας του 90. Δεν είναι θέμα επιστημονικό, δεν είναι θέμα τεχνικό πλέον είναι θέμα ήθους.  Όταν επιτρέπεις λ.χ τον εντοπισμό ακινήτου με 1 σημείο αυτό είναι έλλειψη ήθους. Στο φόρουμ εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταδείξει την απέραντη περιπλοκή και τα οιονεί αδιέξοδα που εμπεριέχει το εγχείρημα του Εθνικού Κτηματολογίου. Κατα τη άποψή μου τα όσα γίνονται συνιστούν απιστία εις βάρος του Ελληνικού Λαού και του Ελληνικού Δημοσίου ( για μια ακόμη φορά αφού κατα το παρελθόν δύο φορές κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες αλλά πάλι από έλλειψη ήθους δεν υπήρξε καταλογισμός ευθυνών)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.