Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgePi

Recommended Posts

Μας έχει ανατεθεί ενεργειακή επιθεώρηση διαμερίσματος. Η πολυκατοικία διαθέτει κεντρικό σύστημα θέρμανσης με λέβητα πετρελαίου ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιδιοκτήτη, αγοράστηκε το 2002. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος (ο οποίος έχει και μεγάλο ποσοστό των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας) δεν έχει φύλλο συντήρησης για τον λέβητα. Μας πληροφόρησε ότι αν και ο λέβητας δεν έχει βλάβη και μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, από το 2015 έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται το κεντρικό σύστημα θέρμανσης επειδή η πλειοψηφία των ενοίκων προτιμούσε τα κλιματιστικά. Το διαμέρισμα που επιθεωρούμε διαθέτει και αυτό κλιματιστικό.
 
Δεδομένου ότι εφ'όσον υπάρχει λέβητας είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε στο σύστημα το φύλλο συντήρησης, πως πρέπει να το χειριστούμε;
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, στην φόρμα του ΠΕΑ θα επιλέξετε ότι δεν υπάρχει φ.ε. λέβητα και στους υπολογισμούς βαθμού απόδοσης θα κάνετε χρήση του Πιν. 4.2β της 1ης τοτεε για βαθμό απόδοσης λέβητα χωρίς φ.ε. Κοινώς δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την έλλειψη του φ.ε. αλλά θα επιβαρυνθεί προς τα κάτω ο προκύπτων β.α. Γνώμη μου είναι καταχωρηθεί ο λέβητας ως σύστημα θέρμανσης άσχετα που δεν είναι ενεργός, δηλ. μη βάλετε το κλιματιστικό ως πηγή θέρμανσης.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν το διαμέρισμα έχει σώματα καλοριφέρ που δεν έχουν αποκοπεί από το λέβητα δηλώνεις σαν σύστημα θέρμανσης τον λέβητα. Στο Buildingcert, στην "Εισαγωγή φύλλου συντήρησης, επιλέγεις "Όχι, δεν υφίσταται"

Από τον πίνακα 4.2β σελίδα 107, ΤΟΤΕΕ 1, επιλέγεις πραγματικό βαθμό απόδοσης ngm ίσο με 0,75 ή με 0,80 , ανάλογα με την περίπτωση και μετά βρίσκεις τον τελικό συντελεστή ngen, s;ymfvna me thn TOTEE.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.