Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eurostat: Αλμα 12,1% στις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο με «ατμομηχανή» την ενέργεια


Engineer

Recommended Posts

Ο κλάδος της ενέργειας πρωτοστάτησε στην ισχυρή άνοδο που κατέγραψαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στις πύλες των εργοστασίων αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψαν άλμα 12,1%.

Η Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία σημειώνει ακόμη, ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο 1,1% σε μηνιαία βάση και ετήσια άνοδο 11,0%.  
Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 5,7% τον Ιούλιο, με την ετήσια άνοδο να εκτοξεύεται στο 28,9%. Την ίδια στιγμή, το κόστος των ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκε κατά 1,9% σε μηνιαία βάση και κατά 12,6% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι υψηλότερες τιμές παραγωγού συχνά μετακυλίονται στους καταναλωτές και σε αυτό το πλαίσιο αποτελούν μια πρώτη ένδειξη για την πορεία του πληθωρισμού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει στόχο για πληθωρισμό στο 2% μεσοπρόθεσμα, με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat να δείχνουν εκτίναξη του ετήσιου πληθωρισμού στο 3% τον Αύγουστο.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.