Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατακτήριες στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών η Πολιτικων Μηχανικων ΑΠΘ?


EleftheriaZ

Recommended Posts

Καλησπερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας. Απο το σχολειο και μιλωντας με ατομα του περιβαλλοντος μου ηθελα να σπουδασω Μηχανολογος Μηχανικος,  το οποιο δεν καταφερα με τις Πανελληνιες. Περασα και τελειωσα Χημικος στη Θεσσαλονικη. Επελεξα τη σχολη ως σχετικα κοντα στη σχολη των Μηχανολογων ωστε να δωσω κατατακτηριες και να μπω στο 2ο ετος. Ωστοσο προσωπα του περιβαλλοντος μου με εχουν προβληματισει τον τελευταιο καιρο προσπαθοντας να μιυ εξηγησουν οτι η σχολη των πολιτικων μηχανικων εχει περισσοτερες διεξοδους. Θα ηθελα τη βοηθεια σας ως πρις την επιλογη μου και ηθελα να ρωτησω αν μπορειτε να μιυ πειτε ποια σχολη ειναι πιο δυσκολο να τελειωσω..ποια εχει περισσοτερα υποχρεωτικα μαθηματα και τετοια..Αναφερομαι στο Πολυτεχνειο του ΑΠΘ και να αναφερω οτι εργαζομαι κιολας.θα δω πως θα τα βολεψω...Ευχαριστωωω

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

...μην επιλέγετε σχολές ανάλογα με τις υποτιθέμενες επαγγελματικές διεξόδους...

...μην επιλέγετε ανάλογα με την υποτιθέμενη δυσκολία τους...

Νισάφι πια.

Να ακολουθήσεις το παιδικό σου απωθημένο και να σπουδάσεις Μηχανολόγος. Μη συμβουλεύεσαι ανθρώπους για θέματα που δε γνωρίζουν (εκτός κι αν είναι Πολιτικοί Μηχανικοί ή Μηχανολόγοι Μηχανικοί οι ίδιοι).

 

 

Edited by Toxus1
Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο και μαλλον πρις τα εκει θα κατευθυνθω.. Εχω ηδη ξεκινησει αλλωστε.. Απλα σιγουρα με ενδιαφερει να μαθω για τη δυσκια της σχολης, οχι ως προς το διαβασμα, αλλα ως προς τα πρακτικα γτ εχω και τη δουλεια μου. 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντήσω ως μηχανολόγος.

Ο πολιτικός μηχανικός έχει ΜΟΝΟ μια διέξοδο αυτή την περίοδο, την γραφειοκρατία (μελέτες, τακτοποιήσεις, ΠΕΑ, ηλεκτρονική ταυτότητα, κλπ). 

Το 95% των πολιτικών μηχανικών επιβιώνει από νομιμοποιήσεις, τακτοποιήσεις, κλπ. Υπάρχουν και τεχνικά έργα αλλά τα μεγάλα τα παίρνουν εταιρείες και για τα μικρά πλακώνουν πολλοί. 

Ως μηχανολόγος οι επιλογές είναι:

- γραφειοκρατία (μελέτες, πιστοποιητικά πυροπροστασίας, ΠΕΑ, ΥΔΕ, τακτοποιήσεις, ηλεκτρονική ταυτότητα,κλπ)

- συνεργεία αυτοκινήτων

- ιδιωτικά ΚΤΕΟ

- βιομηχανία

- τεχνικός ασφαλείας

- επισκευές 

- εγκαταστάσεις (φωτοβολταϊκά, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, ψυκτικά, κλπ).

 

Ως ΠΜ θα βγάλεις άνετα χρήματα αλλά θα ρισκάρεις την υγεία σου. Υπάρχει τόση κακή κληρονομιά στον κλάδο που οι περισσότεροι ΠΜ και ΑΜ άνω των 40 έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας από το άγχος.

 

Ως ΜΜ δεν θα βγάλεις τόσο άνετα χρήματα αλλά τουλάχιστον δεν θα κινδυνέψει η υγεία σου πολύ.

Edited by sdim
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.