Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος: Πέθανε από πνιγμό ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ


tetris

Recommended Posts

Έχασε τη ζωή του από πνιγμό, ενώ κολυμπούσε σε παραλία του Σουνίου το απόγευμα της Πέμπτης (02/09), ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

Το ψήφισμα της Συγκλήτου του ΕΜΠ

«Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης με υποδειγματική αφοσίωση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος και συνέβαλε σημαντικά, με το πολύπλευρο έργο του, στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Σχολής του και του ΕΜΠ.

ΨΗΦΙΖΕΙ

  • Να εκπροσωπηθεί η Σύγκλητος στην κηδεία του
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία επί τριήμερο».

Ποιος ήταν ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος ήταν γιος της Ελένης Γ. Σισίνη και του πολιτικού μηχανικού Σπύρου Ξανθόπουλου.
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/9/1936. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και προσέφερε τις υπηρεσίες του ως διακεκριμένος δάσκαλος-ερευνητής επί 40 χρόνια στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.

Το 1965 εξελέγη υφηγητής της Υδραυλικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία έκτακτος και τακτικός καθηγητής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1975.

Το ίδιο έτος εξελέγη τακτικός καθηγητής Υδρολογίας και Υδραυλικών Έργων στη σχολή πολιτικών μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2004 αποχώρησε από το Πανεπιστήμιο με τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

Την περίοδο 1997 - 2003 διετέλεσε πρύτανης του Ε.Μ.Π. ενώ τις περιόδους 1981 - 1983 και 1995 - 1997 πρόεδρος της σχολής πολιτικών μηχανικών.

Την περίοδο 1989 - 1993 χρημάτισε Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ.

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ στον τομέα των δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2009.

https://tvxs.gr/news/ellada/themistoklis-ksanthopoylos-pethane-apo-pnigmo-o-proin-prytanis-toy-emp


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.