Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

MagdaleneP

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια οικονομική προσέγγιση σχετικά με άδεια που θέλω να βγάλω.

Αναγκαστικά θα χρειαστεί να βάλω έναν οικίσκο (αποτελείται από φέρουσα μεταλλική κατασκευή αλουμινίου ή χάλυβα με κάλυψη από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά όπως μου το ανέφερε ο κατασκευαστής) 24τμ στο Αχλάδι (Βόρεια Εύβοια, δίπλα από την Αγία Άννα) που δυστυχώς έχει καταστραφεί μετά την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο λόγος που αναγκαστικά θα κάνω αυτή την κίνηση και το έχω δρομολογήσει (έχω συμφωνήσει αλλά και κλείσει τον οικίσκο με τον κατασκευαστή) είναι επειδή έχουν καεί όλες οι ελιές και θέλω να μεριμνήσω η ίδια για την αποκατάσταση τους, αλλά και επίσης δεν θέλω να εγκαταλείψω το χωρίο και πιστεύω ότι θα ξαναγίνει καταπράσινο και όμορφο όπως ήταν (ίσως ακόμη περισσότερο).

Ο λόγος που η επιλογή μου ήταν ο οικίσκος είναι επειδή είναι κάτι οικονομικό αλλά από την άλλη δεν είναι και η απλή τροχοβίλα (με την έννοια ότι με τις βροχές μπορεί να βρεθεί στην Σκόπελο).

Το σχέδιο είναι μακρυπρόθεσμο, εννοώντας ότι ο οικίσκος θα μου παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορείτε να με βοηθήσετε σε 2 πράγματα.

1ον Αν η περίπτωση μου εντάσσεται σε εργασίες  που απαιτείται έγκριση δόμησης μικρής κλίμακας 

(Τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών, όπου από ειδικά προγράμματα προβλέπεται η κάλυψη στεγαστικών αναγκών μειονεκτικών και ειδικών ομάδων πληθυσμού ή επιβάλλεται από λόγους ανωτέρας βίας, όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις  ή προβλέπεται για αυτοστέγαση παλιννοστούντων. ή αν χρειάζομαι οικοδομική άδεια. 

Και 

2ον Όποια/ος μηχανικός θα μπορούσε να μου δώσει μια οικονομική προσέγγιση (για ότι "είδους" άδεια χρειάζομαι) προκειμένου να μπορέσω να προετοιμαστώ και ανταπεξέλθω οικονομικά. Μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα σε πρώτη φάση για όποια επιπλέον πληροφορία θέλετε.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

πρώτον δεν μπορούμε να δώσουμε προσφορές (δεν είναι αυτός ο ρόλος του φόρουμ)

Δεύτερον , μιλάς για μια περιοχή που θα ανακηρυχθεί ή εχει ήδη ανακηρυχθεί πυρόπληκτή, με ότι αυτό συνεπάγεται ( αποζημιώσεις, αναστολές ,κτλ κτλ)

Τρίτον και το πιο σημαντικό: εφόσον υπάρχει απώλεια, σίγουρα θα φορεί αποζημίωση και δυνατότητα αποκατάστασης της ζημίας (κάτι ανάλογα με ΤΑΣ - σεισμούς) για αυτό θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο και να βρεις ένα ντόπιο μηχανικό που θα σε καθοδηγήσει.

  

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση. Μεσα σε ενα forum μηχανικων πιστευα οτι ισως να μπορουσα να βρω μηχανικο, ισως αφελες γιατι θα μπορουσα να βρω απο το google τηλεφωνα μηχανικων και να ρωτησω τιμη.

Οσο αφορα τις αποζημιωσεις δυστυχως η μονη αποζημιωση θα ειναι απο ΕΛΓΑ στον οποιο φορεα εχω ασφαλισει τα αγροτεμαχια με τις ελιες (αγνωστο το ποτε βεβαια). Οφειλω να παρω τα πραγματα στα χερια μου γιατι κανεις δεν θα το κανει αυτο για μενα. 

Ευχαριστω και παλι και συγνωμη αν προσεβαλα κατα οποιονδηποτε τροπο επαγγελματιες διοτι απο οτι καταλαβα δεν προβλεπεται καποιο απο τα αιτηματα μου στο forum σας.

Καλη συνεχεια

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το.

Η αναζήτηση μηχανικών, επαγγελματιών και γενικώς πάροχων υπηρεσιών δεν επιτρέπεται σε θέματα του φόρουμ. 

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας

 

Ο βασικός σκοπός μου ήταν να λάβω προσφορά, δεν διάβασα τους όρους και λυπάμαι γι' αυτό.

Παρακαλώ σβήστε το θέμα μιας και ο σκοπός μου αντιτίθεται στους όρους του forum.

 

Καλή σας συνέχεια 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.