Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή καδ μηχανικού και εγγραφή στον οαεε


VasKar96

Recommended Posts

Καλησπέρα, εδώ και ένα χρόνο έχω κάνει έναρξη σαν ερευνητής αλλά ασκώ παράλληλα και το επάγγελμα του μηχανικού και για αυτό το λόγω γράφτηκα στο τσμεδε. Δυστυχώς τα δεδομένα για τον κλάδο πάνε από το κακό στο χειρότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση από το κράτος  (μηδενική βοήθεια στην πανδημία, αποκορύφωμα ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματος του μηχανικού ως εμπορική δραστηριότητα με υποχρέωση εγγραφής στο γεμη!! κτλ. ) ενώ το τσμεδε το οποίο 4 χρόνια δεν μπορούν να το οργανώσουν και να το εντάξουν στον εφκα σου κάνει την ζωη αρκετά πιο δύσκολη. Κατά συνέπεια σκέφτομαι να διαγράψω τους καδ του μηχανικού  και ταυτόχρονα να αλλάξω τον κλάδο ασφάλισης σε οαεε. Έχει κάνει κάποιος κάτι ανάλογο? Πχ κάνοντας μεταβολή καδ στην εφαρμογή του εφκα θα αλλαξη και ο κλάδος ασφάλισης?? Επίσης θα σταματήσει η ασφάλιση για επικουρικό και εφάπαξ?? 

Edited by VasKar96
Link to comment
Share on other sites

και άμα τα κάνεις αυτά τι ακριβώς θα κερδίσεις μακροπρόθεσμα;

και αν αλλάξει η οικονομική κατάσταση κάποια στιγμή και θελήσεις πάλι να εργαστείς σαν μηχανικός;

πες μας τα υπέρ και τα κατά για να καταλάβουμε και να μπορέσουμε να γνωμοδοτήσουμε. 

Link to comment
Share on other sites

Βιβλία έχω ανοίξει για να εισπράττω αμοιβές ερευνητικού έργου και για αυτό έχω κύριο καδ ερευνητικό. Έτσι με το τέλος του ερευνητικού έργου σε περίπου 3 χρόνια θα κλείσω τα βιβλία οτως η άλλως. Επίσης ειμαι ναυπηγος οπότε το 99 % το εργασιών, μελετών κτλ. δεν απαιτεί υπογραφή από μηχανικό εγγεγραμμένο στο τεε (μόνο μια φορά έχει τύχει να θέλει τεε για ενα καραβι που είχε ελληνική σημαία - πολύ μικρή αγορά που αφορά πάρε δώσε με υεν). Κατά συνέπεια αν δεν είχα καδ μηχανικού θα γλίτωνα τις εισφορές του επικουρικου και του εφάπαξ (το οποίο με την τελευταιο νόμο πρακτικά τσάμπα το πληρώνει κάποιος) δηλαδή κάπου στα 800  ευρώ το χρόνο και το μπλέξιμο με το τσμεδε, εγγραφή στο γεμη κτλ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.