Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανώτερο όριο ταχύτητας τα 30χλμ/ώρα στο Παρίσι


Engineer

Recommended Posts

Ένα όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα τίθεται σε ισχύ σε όλο το Παρίσι, με στόχο τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και κατ' επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος. Ο στόχος είναι να μειωθούν τα ατυχήματα και να μειωθεί ο θόρυβος και η ρύπανση.

Μια δημοσκόπηση δείχνει ότι το 59% των Παριζιάνων τάσσεται υπέρ του μέτρου, αλλά ορισμένες επιχειρήσεις είναι από αυτές που αντιτίθενται.

Τα δύο τρίτα της πόλης υπόκεινταν ήδη στο όριο πριν από την αλλαγή της περασμένης Δευτέρας, το οποίο έχει προωθήσει η δήμαρχος Αν Ινταλγκό. Ωστόσο, αρκετές βασικές διαδρομές θα εξαιρούνται.

Αυτά περιλαμβάνουν τα Ηλύσια Πεδία (50χλμ./Ώρα) και τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο, την Boulevard Périphérique (70 χλμ./ώρα), τον περιφερειακό δρόμο εισόδου στο Ile-de-France.

Παρόμοια όρια ταχύτητας είναι ήδη σε ισχύ στην Γκρενόμπλ και τη Λιλ, καθώς και στο Μπιλμπάο στην Ισπανία, αλλά και τις Βρυξέλλες.

Το μέτρο εισάγεται τώρα, ώστε οι Παριζιάνοι να μπορούν να το συνηθίσουν τώρα που ακόμα η κυκλοφορία δεν είναι ακόμα τόσο αυξημένη.

parisi-purgos-tou-aifel-gallia.jpg
EPA/YOAN VALAT
 
Είναι μία από τις πολλές πολιτικές που πρότεινε η κυρία Ινταλγκό, η οποία επανεξελέγη πέρυσι, για τον.. «απογαλακτισμό» των Παριζιάνων από τα αυτοκίνητά τους.

Ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης στους δρόμους μειώνεται στο μισό και τα περισσότερα οχήματα αναμένεται να απαγορευτούν από το κέντρο της πόλης το επόμενο έτος. Οι ποδηλατόδρομοι έχουν αυξηθεί και οι δρόμοι επανασχεδιάζονται για να κάνουν τις περιοχές πιο φιλικές προς τους πεζούς.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού, θέλει μια πιο πράσινη πόλη καθώς η Πόλη του Φωτός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Οι πολέμιοι της ενέργειας περιλαμβάνουν τον Πιερ Σασερέ, από την ομάδα εκστρατείας 40 Million Motorists, ο οποίος αμφισβητεί την ιδέα ότι η ρύπανση και ο θόρυβος μειώνονται με τέτοια μέτρα.

parisi-ilusia-pedia.jpg
EPA/MOHAMMED BADRA
 

«Δεν υπάρχει μείωση του ήχου, δεν υπάρχει μείωση της ρύπανσης και δεν υπάρχει μείωση των ατυχημάτων, εκτός από εκείνη τη μείωση των ατυχημάτων που είναι ίδια με όλες τις άλλες κοινότητες», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ταχύτητα θα ήταν πιο αποτελεσματική, είπε.

Μια άλλη ομάδα εκστρατειών, η SaccageParis, ή Trash Paris, κατηγορεί τις αρχές ότι άφησαν κατεστραμμένους δρόμους στο Παρίσι, αλλά και «άσχημους ποδηλατοδρόμους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC και CNN


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.