Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πρώτες μελέτες για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια


Recommended Posts

Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια (ουσιαστικά μετεξέλιξη των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και των σχεδίων χωρικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης) θα καθορίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας (τα τμήματα που υπάγονται στις περιοχές Natura θα προστεθούν όταν ολοκληρωθούν οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες, που περιλαμβάνουν και καθορισμό επιτρεπόμενων χρήσεων γης), θα ορίζουν τις περιοχές παραγωγικών δραστηριοτήτων, θα καθορίζουν και θα χαρακτηρίζουν το οδικό και γενικώς τα μεταφορικά δίκτυα. Επίσης, θα περιλαμβάνουν μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και μέτρα για την υποστήριξη καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Τα τελικά κείμενα θα συνοδεύονται από στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων και θα εγκρίνονται μέσω Προεδρικού Διατάγματος ώστε να τύχουν προδικαστικού ελέγχου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 εδω

https://news.b2green.gr/9941/οι-πρώτες-μελέτες-για-τα-τοπικά-πολεοδ

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ας επανέλθω στο θέμα. Είμαι σε περιοχή που έχει βγει ο διαγωνισμός από τον Αύγουστο του 2021 για το Τοπικό Πολεοδομικό. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τίποτα, ούτε σε τι φάση βρίσκεται, ούτε ποιος μπορεί να είναι ο ανάδοχος. Που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω τι γίνεται; 

Είναι κανείς σε περιοχή που έχει ξεκινήσει;

Link to comment
Share on other sites

[οπως λεμε πιο πανω]

ειτε το ΤΕΕ

είτε οι κατα τοπους Δημοι

[το πιο πιθανον ειναι να εχουν καθυστερηση....ως συνηθως]

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.