Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οριογραμμή χειμερίου κύματος εντός σχεδίου


Recommended Posts

Στη θέση Μεγάλο Καβούρι της Δ.Ε. Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το ρυμοτομικό σχέδιο έχει εγκριθεί προ του έτους 1983. Με την τελευταία τροποποποίηση το έτος 1994 επιβλήθηκε προκήπιο πλάτους 10μ. στα παραλιακά Οικοδομικά Τετράγωνα. Στο Τοπογραφικό Διάγραμμα Οικοδομικής Άδειας έτους 1967 αποτυπώνεται εσώτερον των ορίων του οικοπέδου και του Οικοδομικού Τετραγώνου η Οριογραμμή Χειμερίου Κύματος έτους 1923. Το τμήμα του οικοπέδου μεταξύ Χειμερίου Κύματος και Ρυμοτομικής Γραμμής δεν εξαιρέθηκε και υπολογίσθηκε μάλιστα επ' αυτού η μέγιστη επιτρεπόμενη Κάλυψη θεωρώντας ολόκληρο το οικόπεδο Άρτιο και Οικοδομήσιμο. Πρόσφατα μετά από αυτοψία της Κτηματικής Υπηρεσίας συντάχθηκε Τοπογραφικό Διάγραμμα όπου αποτυπώνεται η Οριογραμμή Χειμερίου Κύματος στην ίδια θέση και κρίνονται ως αυθαίρετες οι κατασκευές εντός αυτής και εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου. Να σημειωθεί ότι τα όρια του οικοπέδου βάσει Κτηματολογικών εγγραφών συμπίπτουν με τις Ρυμοτομικές Γραμμές του Οικοδομικού Τετραγώνου και το εμβαδόν της Οικοδομικής Άδειας και ως ιδιοκτησία Δημοσίου έχει καταγραφεί μόνο το τμήμα εκτός Οικοδομικού Τρτραγώνου Πώς αντιμετωπίζεται κατά τη γνώμη σας το θέμα αυτό ;

Link to comment
Share on other sites

Οι οριογραμμές αιγιαλού και παραλίας, είναι οι πλέον ισχυρές. Το σχέδιο (ειδικά, αν εγκρίθηκε επί "εθνοσωτηρίου") είναι λάθος. Επειδή όμως με τη συνενοχή (και την ένοχη σιωπή) του κράτους έχει διαμορφωθεί μια ανώμαλη κατάσταση, το θέμα εμπίπτει στο πεδίο των νομικών (ΣτΕ?). 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.