Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσβασιμότητα ΑμεΑ σε υφιστάμενα κτίρια


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

είμαι μηχανολόγος μηχανικός και θέλω να βρω ένα χώρο για γραφείο στα πλαίσια μίας επιδότησης που εγκρίθηκα. Έχω βρει ένα χώρο που μου αρέσει σε 1ο όροφο, όμως η πολυκατοικία δεν διαθέτει ανελκυστήρα. Η πολυκατοικία είναι περίπου κατασκευής 1980 - 1990...

Από το επιδοτούμενο πρόγραμμα λοιπόν υποχρεούμαι να βρω ένα χώρο που θα πληροί τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ εκτός και αν λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της πράξης και την κείμενη νομοθεσία δεν απαιτείται η προσβασιμότητα στα ΑμεΑ. (έτσι αναφέρεται ο όρος στη δημοσίευση του προγράμματος.)

Οπότε η ερώτηση μου είναι εάν από την νομοθεσία απαιτείται για λειτουργία ενός γραφείου μηχανικού προσβασιμότητα σε ΑμεΑ. Δεν παίζει ρόλο πως η οικοδομή είναι παλιά και μπορεί να μην απαιτούνταν όταν βγήκε η άδειά της;

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη χρονολογία κατασκευής του κτιρίου δεν υπήρχε υποχρέωση προσβασιμότητας. Σήμερα, για όλες σχεδόν τις χρήσεις, απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.