Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δεύτερο βραβείο για την ομάδα Μηχανολόγων & Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ στον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό της ASHRAE (2021 ASHRAE Student Design Competition)


george68

Recommended Posts

Μεγάλη Διεθνής Διάκριση για τις Σχολές

Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ

Σεπτέμβριος 2021

 

Δεύτερο βραβείο για την ομάδα Μηχανολόγων & Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ στον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό της ASHRAE (2021 ASHRAE Student Design Competition) 

https://www.ashrae.org/communities/student-zone/competitions/design-competition-winners

1

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ομάδα Μηχανολόγων & Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Φοιτητικού Παραρτήματος της ASHRAE στο ΕΜΠ για τη συμμετοχή της στην κατηγορία Integrated Sustainable Building Design του ετήσιου διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε για το 2021 η American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (2021 ASHRAE Student Design Competition). Στα πλαίσια του διαγωνισμού υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν σχετικές μελέτες από εκατοντάδες ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο.

1

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται μόλις για τη δεύτερη συμμετοχή φοιτητικής ομάδας του ΕΜΠ στον εν λόγω διαγωνισμό που έρχεται στο δεύτερο έτος λειτουργίας του Φοιτητικού Παραρτήματος της ASHRAE στο ΕΜΠ και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό και τις δυνατότητες των φοιτητών και φοιτητριών των Σχολών του ιδρύματός μας.

Η ομάδα που εκπόνησε τη βραβευθείσα μελέτη αποτελείται από τους φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Γιώργο Ορφανό, Ανδρέα Αντζουλάτο, Δημήτρη Δημητρόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο και τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ Παναγιώτη Καραπιπέρη, Μεταξία Πήλιουρα, Αθανάσιο Πετσίνη και Σπυρίδωνα Τσαμαδιά. Την ακαδημαϊκή εποπτεία της ομάδας είχαν η Αναπλ. Καθηγήτρια Ειρήνη Κορωνάκη της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Βιομηχανικής Ψύξης» και ο Αναπλ. Καθηγητής Μιλτιάδης Κατσαρός της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ενώ ουσιαστική ήταν και η συμβολή των τεχνικών συμβούλων της ομάδας Πέτρου Δαλαβούρα, Υποψήφιου Διδάκτορα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και Ιωάννη Τιμαγένη, εξωτερικού συνεργάτη του Εργαστηρίου Ηχοτεχνίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν ο ολοκληρωμένος βιώσιμος σχεδιασμός ενός νέου διώροφου κτηρίου 4645 m2 σε πανεπιστημιούπολη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Prince George, British Columbia, του Καναδά. Το κτήριο αποτελείται από χώρο εστίασης που μπορεί να φιλοξενήσει 720 άτομα ταυτόχρονα, χώρο γραφείων και βιομηχανικές εγκαταστάσεις ψυγείων. Η ομάδα έπρεπε να προσεγγίσει την έννοια της βιωσιμότητα στο σύνολο της ζωής του κτηρίου, ακολουθώντας τα πρότυπα και τους κανονισμούς της ASHRAE και του LEED καθώς και να εξετάσει εναλλακτικό σενάριο σχεδιασμού εξατομικευμένο στα χαρακτηριστικά του κτηρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Η ανάκτηση θερμότητας από τις κουζίνες, η αναδιαμόρφωση των χώρων, η μεγιστοποίηση του φυσικού φωτισμού αποτελούν μερικά από τα στοιχεία μέσω των οποίων επιτεύχθηκε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ανταγωνιστικό κόστος επένδυσης σε βάθος 50 χρόνων. Τέλος, στο κτήριο ενσωματώθηκαν στοιχεία του Industry 4.0 προκειμένου να ενισχύσει την βιωσιμότητα του με την βοήθεια νέων τεχνολογικών εφαρμογών, όπως το σύστημα αυτόματης καταγραφής και διαχείρισης αποβλήτων τροφίμων.

1

Η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα στο ASHRAE 2022 Winter Conference (29/1-2/2/2022, Las Vegas/Nevada USA), στο οποίο θα συμμετάσχει εκπρόσωπος της φοιτητικής ομάδας του ΕΜΠ για την παραλαβή του βραβείου.  

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.