Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στις σκαλωσιές διατηρητέου κτιρίου φαίνεται ότι έχει «κολλήσει» η πολυαναμενόμενη επέκταση του τραμ στον Πειραιά


Engineer

Recommended Posts

Αυτό ακριβώς, πως να επιχειρηματολογήσεις με κάποιον που δογματικά στηρίζει μια φανατική άποψη. Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Κάποιοι επιμένουν να κάνουν επιστήμη αυτά τα διατηρητέα. Είναι επιστήμη στο να ταλαιπωρούν τον κόσμο.

Κάποια πράγματα ξεπερνιούνται, το ιδιο και τα ιδιωτικά κτίσματα. Με την ίδια λογική, όταν κτίζονταν τα σημερινά «διατηρητέα» έπρεπε να εξεγερθούν οι υποστηρικτές της παράγκας που βρισκόταν πριν εκεί.

Δεν εχω τι να πω για την ειρωνεία για το ποιος παριστάνει τον «επιστήμονα» πραγματικά. Θα ηθελα μια καλυτερη εξηγηση

Edited by neo83_gr
Link to comment
Share on other sites

13 λεπτά πριν, neo83_gr said:

... Ευχαριστώ για την υποστήριξη. ..

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατανόησης αν κατάλαβες υποστήριξη μου στην «θεωρεία» σου…..

 

 

  

13 λεπτά πριν, neo83_gr said:

...

Δεν εχω τι να πω για την ειρωνεία για το ποιος παριστάνει τον «επιστήμονα» πραγματικά. Θα ηθελα μια καλυτερη εξηγηση

Και δεν είναι καθόλου ειρωνεία, είναι πραγματικότητα για όσους παριστάνουν τον «επιστήμονα» και υποστηρίζουν ότι Γη είναι επίπεδη. Δεν είδα να υποστηρίζεις ότι η Γη είναι επίπεδη για να σε αφορά ώστε να ζητάς καλύτερη εξήγηση ....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ειρωνεύομαι.

Η διαφωνία μου δεν αφορά για το αν ένα διατηρητέο είναι όμορφο ή οχι. Αυτό είναι θέμα καλλιτεχνικής ερμηνείας και καθένας έχει την άποψη του και όλες είναι ισάξιες. Η τέχνη δεν είναι επιστήμη.

Όποιος έχει στην κατοχή του ενα τέτοιο κτίσμα και του αρέσει, μπορεί να το αξιοποιήσει όπως θέλει και να αποκτήσει όση υπεραξία καταφέρει. Αλλά αυτό είναι ιδιωτικό θέμα του καθενός και δεν αφορά καμία οπισθοδρομική κρατική επιτροπή, τα μέλη της οποίας το βράδυ απλά θα πάνε ανάλαφροι στο σπίτι τους φορτώνοντας το πρόβλημα σε κάποιον άλλο. Κοροϊδία

Δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση εχει η επίπεδη γη με το θέμα. Ο μόνος παραλληλισμός που βλέπω είναι η φανατική υποστήριξη μιας ανούσιας άποψης. Η μία οτι η γη ειναι επιπεδη και η άλλη οτι το κράτος πρεπει να εχει αμεση αποψη σε ιδιωτικα θέματα

Edited by neo83_gr
Link to comment
Share on other sites

Η μόνη λύση για αυτό το πρόβλημα είναι το γκρέμισμα του διατηρητέου. Ούτε έγκριση ούτε τίποτα, δυναμήτης, πάτημα του κομβίου, μπαμ και κάτω. Ξέρω πολύ καλά και όλοι ξέρετε πως δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα ουσιαστική στήριξη και βοήθεια προς αυτά τα κτίρια, είτε μέσω επιδότησης των ιδιοκτητών τους, είτε μέσω επέμβασης από το κράτος. Δεν έχουν κανένα όφελος οι δήθεν επεμβάσεις για να αποτρέψουν την κατεδάφιση, οι σκαλωσιές και διάφορα άλλα που και πάλι θα προκληθούν φθορές στο εναπομείναν κτίσμα από φυσικά και καιρικά φαινόμενα. Αν θέλουν το κτίριο τότε να το κάνουν απαλλοτρίωση ή να εκταμιεύσουν άμεσα κονδύλια να το κάνουν πλήρη ανακαίνιση και επανάχρηση. Επειδή ξέρω και ξέρουμε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, γιατί κουραστήκαμε 30 χρόνια να περιμένουμε πότε η πολιτεία θα φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί σοβαρά με αυτά τα κτίρια πέραν από το να επιβάλλει περιοριστικά, απαγορευτικά, κατασταλτικά μέτρα και ένα σωρό φόρους.

Το άρθρο προφανώς και είναι γραμμένο τσαπατσούλικα με ανακριβείς πληροφορίες εσκεμμένα ή μη. 9 χρόνια δεν κόλλησαν οι εργασίες εξαιτίας του κτιρίου, 2-3 χρόνια όμως υπήρξαν προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.