Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Η εικόνα της οδού Αγίας Σοφίας στο τέλος του χρόνου μετά τα έργα


Engineer

Recommended Posts

Το μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην τελική ευθεία με τα εργοτάξια να ετοιμάζονται να κλείσουν. Η πόλη, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιοι, θα γίνει πολύ σύντομα αγνώριστη…

Φεύγει το μεγαλύτερο μέρος της εργοταξιακής κατάληψης του Μετρό, στην οδό Αγίας Σοφίας, νοτίως της Εγνατίας, ο δρόμος διπλασιάζεται σε πλάτος και αποκτά φυτεμένη διαχωριστική νησίδα. Tο παρκάκι με το άγαλμα του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου επανέρχεται στη θέση που είχε και το πεζοδρόμιο προς την πλευρά της οδού Καστριτσίου και της νότιας εισόδου του σταθμού του Μετρό, διαπλατύνεται.

«Ο στόχος είναι, τέλος Δεκεμβρίου του 2021, να δοθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης  το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, νοτίως της Εγνατίας», δήλωσε στο grtimes.gr o Νίκος Δένης, ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός και προϊστάμενος της Σιδηροδρομικής επιδομής της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Για τους Θεσσαλονικείς, η απομάκρυνση των εργοταξιακών καταλήψεων είναι μεγάλη υπόθεση καθώς ξανακερδίζουν την πόλη τους και ειδικά στην περίπτωση της συγκεκριμένης κατάληψης, ξανακερδίζουν  ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του κέντρου και σε μία περιοχή που συνδυάζει την κατοικία με το λιανεμπόριο και πάμπολλες δραστηριότητες ελευθέρων επαγγελματιών.

Μετά από 14 χρόνια, πρώτη φορά μετά το 2007, η Αγίας Σοφίας ξαναβρίσκει τον εαυτό της, αλλά γίνεται και καλύτερη, γιατί τώρα αποκτά σταθμό Μετρό, ενώ παρουσιάζει και πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς σε ειδικά διαμορφωμένο τμήμα του σταθμού, έχουν τοποθετηθεί αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν κατά την ανασκαφή ( τμήμα πλακόστρωτης πλατείας του 6ου μ.Χ. αιώνα, τμήμα του στυλοβάτη και ένας κίονας).

«Ήδη αρχίσαμε και αφαιρούμε τα παλιά κράσπεδα ώστε να εφαρμόσουμε τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη και να δώσουμε την αμφιδρομημένη οδό σε κυκλοφορία, αλλά πλέον με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και με διαχωριστική νησίδα στη μέση», εξήγησε ο κ. Δένης.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.