Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

On 1/20/2023 at 9:55 AM, Petros Moschopoulos said:

Καλημέρα, στο πεδίο ''Οργανισμός΄΄ για το Οικείο Επαγγελματικό Σωματείο τι επιλέγουμε;

Καλησπέρα, τελικά έμαθε κανείς τι κάνουμε οι μηχανικοί του πολυτεχνίου σε αυτη την περίπτωση;

Σήμερα έκανα μια ερώτηση στο τμήμα επαγγέλματος (περιφέρια νοτίου αιγαίου) αλλά δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Απλα μου είπαν ότι εμείς δεν ανίκουμε σε κάποιο απο τα σωματεία αλλά μόνο στο ΤΕΕ. Στις επιλογές όμως δεν υπάρχει το ΤΕΕ σαν επιλογή 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Θεωρώ ότι την ΥΔΕ οι μηχανικοί θα την κάνουν μέσα από την πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ και όχι μέσα από το gov.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ψηφιακή υπογραφή που πρέπει να φέρουν οι νέες ΥΔΕ που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 1/3/2023 στον ΔΕΔΔΗΕ. Διαθέτω ψηφιακή υπογραφή (σε usb token) από ΑΠΕΔ

Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο θέμα με την υπογραφή της ΥΔΕ με την συγκεκριμένη ψηφιακή υπογραφή? Διότι η ΥΔΕ λόγω σχεδίων και πολλών σελίδων θα ξεπερνάει τα 5ΜΒ που είναι το όριο για να υπογραφεί ψηφιακά μέσω gov.gr.

ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, κ εγώ εκφράζω τις ανησυχίες μου και δεν ξέρω πως θα γίνεται η υποβολή της νέας ΥΔΕ ψηφιακά από τη στιγμή που δεν υπάρχει το ΤΕΕ σαν προεπιλογή στο πεδίο ΟΙΚΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Υπάρχει κάποια ενημέρωση σε αυτό;

Link to comment
Share on other sites

η εφαρμογή που αναφέρετε αφορά αυτούς που χρειάζονται θεώρηση από κάποιον σύλλογο για την υπογραφή τους. Οι μηχανικοί καταθέτουν ΥΔΕ μέσα από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο πεδίο εξυπηρέτηση. Είσοδος με ή χωρίς taxis,  επιλογή νέου αιτήματος και μετά κατηγορία ΥΔΕ.

Η ψηφιακή υπογραφή μπορεί να είναι μέσω token ή μέσω GOV. Αν προχωρήσετε τη διαδικασία έχει αναφορά και για τη διαδικασία υπογραφής από τους πελάτες.

Η διαδικασία είναι πιο μπελαλίδικη απότι θα έπρεπε. Ο υπεύθυνος του ΔΕΔΔΗΕ ωστόσο είναι πολύ εξυπηρετικός και συνεννοήσιμος. Στην πορεία θα δούμε τι μπορεί να βελτιωθεί.

Οφείλω να φτιάξω ένα κείμενο σχετικά με το ΔΕΔΔΗΕ και τις ηλεκτρονικές διαδικασίες και να διανεμηθεί μέσω ΤΕΕ αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει χρόνο να ασχοληθώ.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Εγώ ήθελα να ρωτήσω για τους μηχανικούς ΤΕ που θεωρούν τις υδε στο τεε ξέρει κάποιος να μας πει  πως θα γίνει η ψηφιακή θεώρηση από το τεε ;; Έως τώρα γινόταν με αυτοπρόσωπη παρουσία στο τεε .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αποσο γνωρίζω το ΤΕΕ δεν είναι στη λίστα των οργανισμών που θεωρούν ψηφιακά τις ΥΔΕ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μιλήσετε με το τοπικό τμήμα για να διευθετηθεί (χμμ....) το θέμα. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλησπέρα. Στα πεδία 1) Φωτισμού  και σταθ. ηλ. συσκευών, 2) Ηλεκτρικών  Μηχανημάτων στην νέα ΥΔΕ ποιων μηχανήματων την ισχύ βάζουμε? π.χ το κτίριο έχει πληθώρα ειδών καταναλώσεων:

εκτός απο φωτισμό και ρευματοδότες, έχει συσκευές μαγειρικής, αντλίες, αεροσυμπιεστές, πλυντήρια, στεγνωτήρια, καφετέριες, καυστήρες, ανελκυστήρες, θερμοσίφωνες, κλιματιστικές μονάδες κ.α. Οπότε ποια βάζω στις σταθερές ηλεκτρικές συσκευές και ποιά στις ηλεκτρικές μηχανές?

ηλεκτρικές μηχανές μήπως περιλαμβάνει ότι έχει αποκλειστικά κινητήρα (π.χ αντλία, ανελκυστήρας, αεροσυμπιεστές)? Ο καυστήρας π.χ έχει κινητήρα αλλά έχει και πλακέτα. Σε ποια κατηγορία είναι? 

Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα! με ποια διαδικασία ανεβάζουμε την νέα ΥΔΕ στην σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ. πρόκειται για μεγάλο κτίριο εκδηλώσεων (πολυχώρος) με πολλά κτίρια και πάρα πολλούς πίνακες-υποπίνακες. Τα σχέδια, τα πρωτόκολλα κτλ θα είναι πάρα πολλα ΜΒ. Μπορεί να φορτωθεί πολύ μεγάλο αρχείο στο σύστημά τους? Και γενικά όποιος γνωρίζει θα ήθελα να ρωτήσω για την διαδικασία αυτή της υποβολής. Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, tzitzikas said:

καλησπέρα! με ποια διαδικασία ανεβάζουμε την νέα ΥΔΕ στην σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.

tha gini meso gov gr  https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-periballontos-kai-energeias/diakheiristes-ellenikou-diktuou-dianomes-elektrikes-energeias-deddee/psephiake-bebaiose-upeuthunes-deloses-elektrologou-egkatastate

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.