Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

"Αστεία" & επικίνδυνα σιδερώματα οπλισμών


 
θανος_

Recommended Posts

Από τη μια η απίστευτη Βλακεία κι από την άλλη η σωφροσύνη και σκοπιμότητα, εμποδίζουν την ανάπτυξη ενός σοβαρού θέματος, εγώ θα επιμένω εντός θέματος, όσο μου επιτρέπεται.

Στη φωτογραφία αυτή βλέπουμε το δεξί δοκάρι, να έχει πάνω  οπλισμό, ο οποίος όμως δεν δούλεψε καθόλου, δεν συνεργάστηκε με το δοκάρι, είτε επειδή ήταν λείος σίδηρος, είτε επειδή δεν είχε γαντζο-αγκυρωση στο έξω άκρο, είτε επειδή τοποθετήθηκε ψηλά πάνω κι εξω από τα στέρκια. Πολύ πιθανό ο σιδεράς να έβαλε ένα δύο σίδερα μέσα στο τσέρκι, τα οποία ακολουθησαν την πτώση της δοκού, και 4-5 πάνω από το τσερκια, στην επικάλυψη, τα οποία παρέμειναν σχεδόν ευθύγραμμα μετά την κάμψη τους.

Η πιστοποίηση δεν είναι το θέμα μας. Πιστοποίηση για έναν μηχανικό που σπούδασε σε Ελληνικό Πολυτεχνείο είναι το πτυχίο του, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Μάτωσε για να το πάρει, αλλά το πήρε , κι αυτό αρκεί. Τα υπόλοιπα εξετάσεις τεε κλπ είναι διαδικαστικά κι ασήμαντα.

polykatoikia-xalandri-balconi.jpg

Edited by θανος_
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

10 ώρες πριν, θανος_ said:

.... Πιστοποίηση για έναν μηχανικό που σπούδασε σε Ελληνικό Πολυτεχνείο είναι το πτυχίο του, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Μάτωσε για να το πάρει, αλλά το πήρε , κι αυτό αρκεί. Τα υπόλοιπα εξετάσεις τεε κλπ είναι διαδικαστικά κι ασήμαντα.

και εδώ γελάνε και κλαίνε μαζί.

ΚΑι μετά διαπιστώνουν ότι με τέτοια σκεπτικά η Ελλάδα θα είναι για πάντα Ελλάδα......

ΥΓ πρέπει να είναι ένα από τα κρυφά επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλλάδας το τμήμα ΠΜ του ελληνικού πολυτεχνείου που βγάζει τέτοιους μηχανικούς. Καμιά σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα που οι φοιτητές τους παίρνουν δίπλωμα γνωρίζοντας κάτι παραπάνω από την τύφλα τους....... Επίσης καμιά σχέση με κάτι ξεπερασμένες χώρες (τύπου Αγγλία ας πούμε)......

Edited by maneni
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Είπα, προηγουμένως,  ότι σταματάω, αλλά μου δίνονται αφορμές για περαιτέρω εμπλοκή

Δεν φταίνε ούτε οι σχολές, ούτε οι απόφοιτοί τους. Όλο το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί. Από το Δημοτικό έως τα ΑΕΙ. Και πώς να μη νοσεί όταν (π.χ. για τα Πολυτεχνεία):

- Έχουν εκλείψει οι Δάσκαλοι, οι οποίοι διέθεταν γνώσεις, ήθος και κύρος. Που το αξίωμά τους ήταν ισάξιο (αν όχι κατώτερο) των ικανοτήτων τους. Που είχαν γράψει χιλιόμετρα στο εργοτάξιο παράλληλα με το γραφείο. Που δεν χρειαζόταν να έχουν  κομματική ταυτότητα (ίσως πιστ/κό κοινων. φρονημάτων) για να διοριστούν. 

- Έχει αποσυνδεθεί εντελώς η θεωρία από την πράξη, με αποτέλεσμα αποφοίτους με καλή θεωρητική κατάρτιση, αλλά όταν βρεθούν στο γιαπί να βραχυχυκλώνουν. Επί πλέον (ως αποτέλεσμα έλλειψης εμπειριών γενικότερα), έχει εκλείψει η διαισθητικότητα, η οποία είναι απαραίτητη για άμεσες λύσεις στο εργοτάξιο.

- Στην εποχή μου δεν υπήρχαν φροντιστήρια για φοιτητές. Σήμερα είναι κανόνας. Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν. Είτε η διδακτέα ύλη έχει γίνει πολύ δύσκολη, είτε το επίπεδο των φοιτητών είναι αρκετά χαμηλό. 

- Δεν υπάρχει πλέον ο "τελικός έλεγχος" της αποκτηθείσας γνώσης, ώστε να πάρει ο απόφοιτος το ok για την επαγγελματική κονίστρα. Οι "εξετάσεις" του τεε είναι σύντομο ανέκδοτο. Αν επανέλθουν τα 8ωρα (ή όπως αλλιώς τα ονομάσουν) θα γίνει σφαγή. Ίσως γιαυτό δεν τα αναφέρει κανείς. Διότι θα φανερωθεί η γύμνια του βασιλιά (εκπαιδευτικού συστήματος)

Edited by tetris
διόρθωση
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@tetris εγώ δεν θα ήμουν ικανοποιημένος απλά με την επαναφορά των 8ωρων, αλλά θα ήθελα διαρκή αξιολόγηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων και γνώσεων των μηχανικών. Πρόκειται για το κατεξοχήν επάγγελμα που "κρίνεται" διαρκώς και καθημερινώς.Ποιος ο λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας? Όσον αφορά τους νέους επιστήμονες επειδή έχω την μιρλα και κοιτάζω συνέχεια τα eclass όλων των πολυτεχνικών σχολών έχω την αίσθηση ότι το θεωρητικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Ο διαχωρισμός και η αποσύνδεση θεωρίας και εργοταξίου δυστυχώς είναι δεδομένος. Αυτό κακά τα ψέματα δεν είναι πρόβλημα μόνο των πολυτεχνείων αλλά γενικότερα των κοινωνιών μας. Όλο και περισσότεροι θα είναι οι άνθρωποι που θα "ζουν" από "το λαιμό και πάνω".

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 17/10/2021 at 11:38 ΜΜ, θανος_ said:

είτε επειδή τοποθετήθηκε ψηλά πάνω κι εξω από τα στέρκια.

Έχω την εντύπωση ότι τα τσέρκια είναι ανοιχτά (μορφής U).
Είναι εντυπωσιακό πάντως το πόσο ίσια παρέμειναν τα σίδερα. Σίγουρα κάτι δεν έχει πάει καλά στο τσέρκι εκεί.
Με τίποτα δεν είναι αποκλειστικά θέμα διάβρωσης κ απώλειας συνάφειας.

Γενικά το θέμα πιστεύω αναλύθηκε επαρκώς στο ποστ στις ειδήσεις. Στα πλαίσια της τηλεπραγματογνωμοσύνης το λες κ εξαντλημένο. Ευτυχώς δεν σκοτώθηκε κανείς κ οι υπεύθυνοι θα έχουν, συγκριτικά μιλώντας, μια ευχάριστη εμπειρία στο δικαστήριο. Την οποία θα απέφευγαν με ελάχιστο κόστος, αν όπλιζαν και σαν πρόβολο.

Διαφωνώ κάθετα στο ότι με το πτυχίο υπό μάλης είμαστε έτοιμοι για όλα, ίσα ίσα.
Γελάω μόνο που σκέφτομαι τον ευατό μου τότε κ τώρα.
Εξίσου θα γελάσω βέβαια και με κάποιον που θα με ρωτήσει αν ξέρω excel, αλλά μέχρι εκεί.
'Ολα τα υπόλοιπα μόνο αυτονόητα δεν τα λες. Λαθεμένη κ επικίνδυνη αντίληψη αυτή.
Αν δεν συμφωνείς ξανακοίτα τη φώτο που έβαλες.

Πιρς 100+.

Άντε καλημέρα σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

On 18/10/2021 at 10:14 ΠΜ, maneni said:

 

ΚΑι μετά διαπιστώνουν ότι με τέτοια σκεπτικά η Ελλάδα θα είναι για πάντα Ελλάδα......

ΥΓ πρέπει να είναι ένα από τα κρυφά επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλλάδας το τμήμα ΠΜ του ελληνικού πολυτεχνείου που βγάζει τέτοιους μηχανικούς. Καμιά σχέση με τα υπόλοιπα τμήματα που οι φοιτητές τους παίρνουν δίπλωμα γνωρίζοντας κάτι παραπάνω από την τύφλα τους....... Επίσης καμιά σχέση με κάτι ξεπερασμένες χώρες (τύπου Αγγλία ας πούμε)......

Δεν ξέρω αν έχεις κάποιο κόμπλεξ που είσαι Έλληνας, εγώ πάντως αισθάνομαι περήφανος για αυτό και που τέλειωσα Ελληνικό Πολυτεχνείο.

Ποιος είπε ότι βγαίνουμε έτοιμοι για δουλειά; Παίρνουμε ένα αξιόπιστο πτυχίο είπα και δεν θέλουμε πιστοποίηση για αυτό. Μίλησα δε για Ελληνικά για να αποκλείσω τις περιπτώσεις που χρειάζονται κάποια πιστοποίηση (αλλοδαπά πανεπιστήμια). Και δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι οι Αγγλοι είναι χειρότεροι μηχανικοί, αλλά ούτε και καλύτεροι. Το σύστημα είναι διαφορετικό και δίνει άλλες εμπειρίες κι ευκαιρίες. Κι εμείς εδώ θα είμαστε εξπερ στους ουρανοξύστες αν μας επέτρεπε ο νόμος να φτιάξουμε. Θα συγκριθούμε λοιπόν με τους αμερικάνους σε αυτό; Όχι, δεν έχουμε εμπειρία, ούτε μεταπτυχιακή γνώση. Στην Ελλάδα τα Πολυτεχνεία προτιμούν να δίνουν το υπόβαθρο, ώστε να αποκτήσεις μετά μόνος σου την εμπειρία. Το 85-90 που φοίτησα, έκανα 20 μαθήματα Μαθηματικοφυσικοχημείες και 4 μόνο μπετό. Θα προτιμούσα το αντίθετο.  Όταν βγήκα στη δουλειά είχα δει μια φορά μόνο σιδερωμένη πλάκα. Πώς να πιστοποιηθώ λοιπόν και σε τι αντικείμενο. Στα μαθήματα που έδωσα να αποδείξω ότι καλώς τα πέρασα; Αυτό κάνει κατά κάποιο τρόπο το ΤΕΕ , που σε εξετάζει πάνω στη διπλωματική σου, κι απ ότι κατάλαβα εγώ ήθελε απλά να τσεκάρει αν την έκανα εγώ. Πιστοποίηση Εμπειρίας, ναι μπορεί να υπάρξει και να είναι χρήσιμη στα έργα.

Κι αυτή η μιζέρια με την ΨωροΕλλάδα,  είναι ένα ασφαλές άλλοθι θα έλεγα, και μια καλή ατάκα, αλλά πόσο θα κρατήσει; εμείς είμαστε η Ελλάδα. Αλλά με τέτοια σκεπτικά η Ελλάδα θα είναι για πάντα Ελλάδα......επαναλαμβάνω κι εγώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καταρχήν ξεκαθάρισε αν οι απόφοιτοι των σπουδαίων ελληνικών Πολυτεχνείων χρειάζονται πιστοποίηση ή όχι.

Κατόπιν έχεις ολοκληρωμένη άποψη για την αξιοπιστία των διπλωμάτων? Εξ' ιδίων ή/και εξ' αλλοτρίων?

Δηλ έχει αξιοπιστία το να δίνεις το τελευταίο μάθημα 10 χρόνια μετά τα πρώτα και μέχρι τότε να έχεις ξεχάσει τα μισά. ΝΑ πληρώνεις συμφοιτητές να σου περνάνε μαθήματα, να κάνεις αντιγραφές, σκονάκια κλπ κλπ

Σε εξετάζει το ΤΕΕ αν έκανες εσύ τη διπλωματική? αλήθεια? Και τι γίνεται αν δεν την έχεις κάνει εσύ? Πάλι περνάς...

Σε επιτροπή εξέτασης του ΤΕΕ έχεις συμμετάσχει ποτέ? Τα "μπουμπουκάκια" που κατά καιρούς περνάνε (και τα περνάνε) τα έχεις γνωρίσει ποτέ?

Μελέτες σκουπίδια έχεις διαβάσει ποτέ? Μηχανικό σε εργοτάξιο που από την ασχετοσύνη του να γίνεται ο περίγελος των μη πιστοποιημένων τεχνιτών?

Απόλαυσε την Ελλάδα που ζεις, με τα κορυφαία Πολυτεχνεία και τους σπουδαίους παντογνώστες μηχανικούς και μην ασχολείσαι με εμάς τους μίζερους και τους κομπλεξικούς. 

 

ΥΓ προφανώς δεν υποστηρίζω ότι τα παραπάνω αναφερόμενα αποτελούν τον κανόνα....

Edited by maneni
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εμένα διάβασαν τον τίτλο κ με πέρασαν.

Παντως σε επίσκεψη που εκανα σε μάντρα το μεγαλύτερο τύμπανο για καμπύλωση οπλισμού που διέθεταν ήταν δεκατέσσερα εκατοστά. Δλδ 7φ του ζητάνε μόνο. Μεγάλο μαγαζί στην πρωτεύουσα, που πάει τραίνο.  Με κοιτούσαν σαν εξωγήινο που ζήταγα μεγαλύτερο. Ευτυχώς η δεύτερη που πήγα ήταν πλήρως εξοπλισμένη.

Έτσι με κοιτάει κ ο σιδεράς κάθε φορά που του πάω μια λεπτομέρεια. Μικρό συνεργείο αλλά χρόνια στη δουλειά. Ή εγώ είμαι πολύ φοβιτσιάρης (άφοβος κ στατικά δεν μου κάθονται καλά, σα να λες καινοτόμος λογιστής) ή τα γενικά στάνταρ στα μικρά ιδιωτικά είναι χαμηλά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να επανέλθω στο θέμα της κατάρρευσης , η οικοδομή από το ρεπορτάζ είναι κατασκευής 1990.
Αρα πριν ΝΕΑΚ και ΝΕΚΩΣ .
Γιατί θα πρέπει να συγκρίνουμε με το κανονιστικό πλαίσιο της εποχής το οποίο είναι ο κανονισμός του '54 και όχι ΕΑΚ, ΕΚΩΣ, ΚΤΣ, ΚΤΧ  , EC κλπ.

Edited by avgoust
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.