Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η γειτόνισσα δεν με αφήνει να περάσω καλώδιο UTP


aggelos94

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε η γραμμή τηλεφώνου στο μαγαζί της μητέρας μου. Το καλώδιο UTP που έφευγε από την εξωτερική μεριά του μαγαζιού προς το κουτί του ΟΤΕ ήταν κομμένο, οπότε έπρεπε να γίνει προέκταση και να συνδεθεί με το κουτί. Πέρασαν οι τεχνικοί από τον ΟΤΕ και από την Vodafone έκαναν την δουλειά τους και έφυγαν.

Φωνάξαμε ηλεκτρολόγο την επομένη για να κάνει την προέκταση και την συνδεσμολογία (ξέραμε τα χρώματα από τον τεχνικό της Vodafone που πέρασε την προηγούμενη μέρα). Καθώς ο ηλεκτρολόγος κάρφωνε τις ρόκες, όταν έφτασε στον τοίχο της γειτόνισσα, αυτή βγήκε έξω και μας είπε δεν θα καρφώσετε εδώ είναι δικό μου το σπίτι και δεν τον επιτρέπω (εν τω μεταξύ από εκεί περνάνε και άλλα καλώδια τηλεφώνου αλλά και της ΔΕΗ). Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο κουτί του ΟΤΕ παρά μόνο αυτό που είναι τοποθετημένο ψηλά στον τοίχο της.

Τα κτήρια μας είναι δίπλα-δίπλα οπότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος διέλευσης του καλωδίου. Εχώ ανεβάσει και μια φωτογραφία, στην οποία φαίνονται πιο ξεκάθαρα οι συνθήκες.

Είναι νόμιμο αυτό που κάνει; Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Να το βάλω το καλώδιο ή θα βρω τον μπελά μου; (την έχω ικανή για μήνυση) Σκέφτηκα επίσης να μην καρφώσω στον τοίχο της τίποτα, αλλά να περάσω tire ups για να μην προκαλέσω καμιά "φθορά"

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

magazi.png

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ο ΟΤΕ (ή ο οποιοσδήποτε άλλος πάροχος) έχει υποχρέωση να φέρει το καλώδιό του έξω από την ιδιοκτησία σας και όχι έξω από την ιδιοκτησία του γείτονα.

Πώς θα το φέρει είναι δική του δουλειά και όχι δική σας ή του ηλεκτρολόγου σας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας. Υπάρχει κάπου αυτή η νομοθεσία; Ρωτάω επειδή μιλάω με τον πάροχό μου (Vodafone) και μου λένε άσχετα πράγματα και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι από μεριάς τους. Είναι κάπου αναρτημένη αυτή η νομοθεσία για τους κατευθύνω;

Link to comment
Share on other sites

Όταν ζητάμε από ένα πάροχο (ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, αερίου κλπ) μία παροχή, η παροχή έρχεται στο ακίνητό μας με ευθύνη του και με έξοδά μας (σύμφωνα με την προσφορά του).

Είναι αυτονόητο και δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθεσία για αυτό.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Επιπρόσθετα μπορείς να διαβάσεις και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί. Κάτι θα αναφέρεται στους γενικούς όρους.

Η Εταιρεία υποχρεούται να εξετάζει άμεσα, μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών (τηλ.: 13830, fax: 2130005090, e-mail: [email protected]), κάθε αίτημα/παράπονο του Πελάτη σχετικά με την παραγγελία, την εγκατάσταση, την έναρξη ή διακοπή, την τιμολόγηση, την ποιότητα των υπηρεσιών και την αποκατάσταση βλαβών ή τεχνικών προβλημάτων, και να το διεκπεραιώνει εντός ευλόγου χρόνου από τη λήψη του σχετικού αιτήματος του Πελάτη. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για τον απαιτούμενο χρόνο επιδιόρθωσης βλαβών που απαιτούν ενέργειες από τρίτο πρόσωπο ή εμπλέκουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο άλλους φορείς. Για οιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ της Εταιρείας και του Πελάτη αναφορικά με τους συμβατικούς όρους ή/και την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης και δεν έχει καταστεί δυνατό να επιλυθεί με προσφυγή του πελάτη στο ως άνω Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Εταιρείας, ο Πελάτης έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την εξώδικη επίλυσή της, με αίτησή του στον Συνήγορο του Καταναλωτή (www.synigoroskatanaloti.gr), ο οποίος σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Τ. όπου κρίνεται αναγκαίο, αντιμετωπίζει τις εν λόγω ανεπίλυτες διαφορές. Εφόσον η σύμβαση έχει συναφθεί μέσω διαδικτύου ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου, ο Συνδρομητής μπορεί να υποβάλει την τυχόν διαφορά του, σε διαδικασία επίλυσης μέσω της ενιαίας πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (ΗΕΔ) που εξυπηρετεί όλες τις χώρες της ΕΕ (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show)

Καλό είναι να στείλεις ένα email και πράτεις αναλόγως το πως θα απαντήσουν/ενεργήσουν. 

Πάντως συμφωνώ με τον antloukidis ότι πρέπει να στο φέρουν στο ακίνητό σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.