Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιώματα ακάλυπτου χώρου πολυκατοικίας


Geo1979

Recommended Posts

Η πολυκατοικία είναι σε εργατικές κατοικίες. Όταν μπήκαμε στα σπίτια, πήγαμε στην πολεοδομία για τα δικαιώματα στον κήπο. Ένας μηχανικός εκεί είχε πει ότι επειδή δεν γίνεται ο ένας να καθαρίζει και ο άλλος να τον χρησιμοποιεί έτοιμο, να τον χωρίσουμε σε κομμάτια και ο καθένας να πάρει το δικό του και να το περιποιείται. Έτσι και έγινε. Οι ιδιοκτήτες τα μέτρησαν, τα χώρισαν, συμφώνησαν ποιος θα πάρει ποιο κομμάτι. Ένας ιδιοκτήτης εφόσον έκανε ο,τι ήθελε στο κομμάτι του και δεν τον ενόχλησε κανείς, πλέον επειδή προφανώς δεν τον βολευει να μεταφέρει τα ξύλα για τη σόμπα του από το δικό του κομμάτι, έχει φτιάξει μια τεράστια στοίβα στο δικό μου κι εγώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω όπως θέλω το κομμάτι που δικαιούμαι.

Με αποτέλεσμα αυτός να έχει κανονικά το δικό του κομμάτι δίπλα, και βρίσκοντας πάτημα στο ότι η συμφωνία έγινε μόνο δια στόματος μεταξύ των συνιδιοκτητών και όχι εγγράφως και λέγοντας συνέχεια ότι είναι κοινόχρηστο, να χρησιμοποιεί και το δικό μου. Κι εγώ να πρέπει να μοιράζομαι το μικρό μου μερίδιο με τα ξύλα του κυρίου ενώ το δικό του κομμάτι δίπλα κάθεται. Και εννοείται πως δεν μπορώ να πάω κι εγώ να ενοχλήσω σε κάποιο άλλο κομμάτι γιατί είναι άλλου συνιδιοκτήτη.

Να σημειώσω ότι ο κύριος στο δικό του κομμάτι έχει βάλει νοητά όρια για να ξεχωρίσει από των διπλανών. Και όταν του ζήτησα να πάρει τα ξύλα του από το κομμάτι μου για να φυτέψω μου είπε δε θα φυτέψεις τίποτα και πήγε και τριπλασίασε τη στοίβα με τα ξύλα που είχε για να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Είχα βάλει μια διακοσμητική καλαμωτή για περίφραξη γνωρίζοντας ότι δεν είναι παράνομο ή αιθαιρετο και ο κύριος με έτρεχε στην αστυνομία υπό την απειλή να πάει στην πολεοδομία για παράνομη περίφραξη αν δεν την βγάλω. 

Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον κάτι παρόμοιο; Ξέρει κανείς τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; 

Συγνώμη για το κατεβατό αλλά ήθελα να είμαι πολύ συγκεκριμένη με το θέμα για να πάρω όσο πιο συγκεκριμένη απάντηση γίνεται. 

Link to comment
Share on other sites

Ολος ο χωρος ειναι κοινοχρηστος και κοινοκτητος, όλων.

Η προφορικη διανομη της χρησης, δεν ειναι ισχυρη, ο χωρος παραμενει κοινοχρηστος και κοινοκτητος.

Οπότε,

πας και βαζεις τα δικα σου ξυλα στο "δικο του" μερος.

Μετα,

ας παραπονεθει αυτος.

Τελικα, τα δικαστηρια θα κρινουν την υπερτερη χρηση επι κοινοχρηστων που κανει ο αλλος σε βαρος των υπολοιπων, με βαση το ποσοστο του.

[μερες που ειναι....του περισσευουν λεφτα για δικαστηρια...]:evil:

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη

εγώ θα του πρότεινα να βρει το ΦΕΚ έγκρισης ανέγερσης των εργατικών, τα σχέδια της Ο.Α , την  σύσταση  καθέτων κλπ κλπ

Ήμουν παλιά βοηθός επιβλέποντας σε ανέγερση εργατικών, έκανα (γιατί ο επιβλέπων δεν πάτησε ποτέ στο έργο)  μαζί με τους μηχανικούς των κεντρικών γραφείων Αθηνών τα σχέδια σύστασης, τα σχέδια διαχωρισμού των ακαλύπτων σε Ο.Τ (και σε κάθε  Ο.Τ των διαχωρισμό των κήπων κάθε κατοικίας και ορόφου) όλα αυτά πήγαν σε κάποια Συμβ/φο συντάχθηκαν οι πράξεις, μεταγράφηκαν κλπ και όλα αυτά (ΦΕΚ συστάσεις-Συμβ/φος κλπ) φαίνονται στα παραχωρητήρια που έχουν έκτοτε οι ιδιοκτήτες

Φυσικά κάποιος νομικός ή μηχανικός πρέπει να βοηθήσει των ερωτώντα για να βρει αν υπάρχουν τα παραπάνω και να μην τραβάνε πιστόλια κλπ    

Link to comment
Share on other sites

Βασιλη, ειπε οτι,

 "Οι ιδιοκτήτες τα μέτρησαν, τα χώρισαν, συμφώνησαν ποιος θα πάρει ποιο κομμάτι"

Απο το ιστορικο δεν προκυπτει οτι δοθηκαν με τα συμβολαια αποκλειστικες χρησεις στον "κηπο"

Απλα ενα γειτονας - παντα υπαρχει ενας αναποδος- κανει μπουλιγκ   στον αλλον....για λογους που αυτος ξερει.

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως τελικά πρέπει να πάω στην πολεοδομία να δω τι γίνεται. Κάτι θα πρέπει να υπάρχει δεν μπορεί. Ένα μικρό παραθυράκι που θα βάλει τέλος σε αυτόν τον μπελά.

Γνωρίζετε μήπως και αν επιτρέπεται στον ακάλυπτο χώρο να τοποθετούνται στοίβες με ξύλα;; Ή γενικώς να αποθηκεύονται πράγματα;; Δεν ειναι στην ουσία μόνο δεντροφύτευση κλπ;

Και τι γίνεται στην περίπτωση που έχεις φυτέψει δέντρα ή οπωροκηπευτικά στον ακάλυπτο; Έχει δικαίωμα ο άλλος να πάει να τα μαζέψει επειδή θεωρείται κοινόχρηστος;

Link to comment
Share on other sites

δεν θα πας στην πολεοδομία, δηλαδή μην πας δεν πρόκειται να βρεις κάτι, μια αντιμετώπιση είναι να του παίρνεις τα ξύλα και να τα πηγαίνεις κάπου αλλού.
Επειδή μπορεί να μπλέξεις με μάπα κράτα υπόψη ότι ο κόπανος ο άνθρωπος μπορεί λεκτικά στην καλύτερη ή και με τα χέρια ελπίζω να χειροδικήσει, οπότε 1 δεν του λες ότι πήρες εσύ τα ξύλα. Αν ο κήπος είναι κοινόχρηστος και έχουν πρόσβαση σε αυτόν και άλλοι, αστον να ψάχνει ποιός τα πήρε. Βέβαια αν κατάλαβα καλά έχεις ανοίξει μαζί του δουλειά οπότε ενδέχεται να σε υποψιαστεί, θα πρότεινα σαν δεύτερη και καλύτερη λύση να του στείλεις ένα έγγραφο με δικηγόρο, ο δικηγόρος θα πρέπει να βρει την σύσταση να δει αν όντως ο καθένας μπορεί να έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε κάποιο κομμάτι του κήπου ή ο κοινόχρηστος κήπος ανήκει σε όλους τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ποσοστό του καθενός, εγώ νομίζω δικηγόρο ίσως και μηχανικό να θες αν χρειαστείς κάποιον να σου βρει ή να σου διαβάσει ή να τα διαβάσει του δικηγόρου τα σχέδια - κάποιοι ειδικά σε πολύπλοκα μεγάλα κτίρια δεν μπορούν να διαβάσουν καλά κατόψεις- οπότε συνέχισε να κοιτάς για δικηγόρο που να ασχολείται. 

Link to comment
Share on other sites

Υψηλού επιστημονικού επιπέδου συζήτηση πάντως γίνεται εδώ.....

 

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Υψηλού επιστημονικού επιπέδου συζήτηση πάντως γίνεται εδώ..... 

 

Αγαπητέ Ιάσωνα, για να μπήκα στη διαδικασία να ζητήσω γνώμη για το πρόβλημά μου σε ένα site μηχανικών, σημαίνει ότι έχω φτάσει σε δυσκολη κατάσταση. Και οποιαδήποτε συμβουλή έπαιρνα από εδώ θα ήταν μια χείρα βοηθείας πριν φτάσω σε σημείο να παίρνω όλους τους κρατικούς φορείς με τη σειρά προσπαθώντας να βρω λύση στο πρόβλημα. Τώρα αν την θεωρείς "Υψηλού επιστημονικού επιπέδου συζήτηση" συγνώμη αλλά νόμιζα ότι αυτή ήταν η χρήση του site. Να ρωτάμε και να απαντάμε. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.