Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλατφόρμα συλλογικής καταχώρησης στοιχείων αδειών.


Gousgounis

Recommended Posts

Στα πλαίσια των αυτοψιών για μεταβιβάσεις, ενεργειακών επιθεωρήσεων, ταυτότητας ακινήτου κτλ συνέχεια χρειάζεται να είμαστε στο αρχείο της ΥΔΟΜ, ψάχνοντας στοιχεία και πολλές φορές με ελλειπή δεδομένα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Θέλω να στήσω ένα site σε συνεργασία με άλλους μηχανικούς της πόλης, που να μας δίνει gis δυνατότητες σε συνδυασμό με αποθήκευση αρχείων. Δηλαδή:

πχ κάνω μια αυτοψία και έχω πάρει και έχω σκανάρει απο το αρχείο της πολεοδομίας τα σχέδια. Βάζωντας μια πινέζα στο κτίριο google maps αναγράφω αριθμό αδείας, ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη και link σε ένα dropbox,gdrive,sync που θα οδηγεί στα σχέδια. Έτσι άλλοι συνάδερφοι που θα έχουν να ελέγξουν την ίδια άδεια θα μπορούν να προμηθεύονται απ' ευθείας ηλεκτρονικά τα σχέδια.

Σε βάθος χρόνου και με τη συνεργασία περισσότερων μηχανικών θα γίνει μία σχεδόν πλήρης γεοαναφορά των αδειών στον χάρτη και ψηφιοποίηση του αρχείου της πολεοδομίας. Εν μέρει έχουμε στήσει κάτι παρόμοιο με μερικούς συναδέρφους, όμως η γεωαναφορά γίνεται σε ένα autocad σε κοινόχρηστο φάκελο και δεν έχουμε ανεβάσει συγκεντρωμένα κάπου τις σαρώσεις. Τα ζητάμε τηλεφωνικά.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα ή open source κώδικας που να έχει τέτοια δυνατότητα;

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 Django + Geodjango δες. Και σε javascript κάτι καλό θα παίζει λογικά αλλά δεν είμαι σχετικός.
Δεν θα υπάρχει θέμα όμως με 'προσωπικά' δεδομένα κλπ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα είναι κάτι δημόσιο. Ανταλλαγή δεδομένων που ούτως ή άλλως αποτελούν αντικείμενο της δουλειάς μας,  με συναδέρφους, θα κάνουμε.

Το κομμάτι του χάρτη που γεωαναφέρονται οι αριθμοί αδείας (μόνο οι αριθμοί) θα μπορούσε να είναι ανοικτό.

ΥΓ. Η GeoDjango φαίνεται υποσχόμενη, αν και θα προτιμούσα κάτι σε php/javascript (python δεν ξέρω)

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Καλά κ εγώ δεν είμαι κανένας ειδήμων κ έχω κ αλλεργία στα object oriented γενικά, αλλά η python  είναι πολύ απλή (αυτός είναι και ο βασικός της στόχος) και το django είναι στιβαρό κ εκτενές framework που σε παίρνει από το χεράκι. Την πρώτη εφαρμογή την έκανα τσούκου τσούκου στο termux στο κινητό το βράδυ πριν κοιμηθώ, ακολουθώντας το tutorial (μια βάση για τις δηλώσεις κτηματολογίου) και πήγε μια χαρά. Αξίζει μια δοκιμή. Αλλιώς για php σε βλέπω, όπου δεν ξέρω τι κυκλοφορεί. Σε js νομίζω το leaflet χρησιμοποιείται κατά κόρον για χάρτες (νομίζω και το django αυτό χρησιμοποιεί για front). Άλλος τρόπος θα ήταν ο σέρβερ του qgis. Ότι βολεύει.

 

https://django-storages.readthedocs.io/en/latest/backends/dropbox.html

δεν το έχω δουλέψει όμως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.