Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακινητο στη περιοχη της Αγ. Μαρινας Κρωπιας


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα,

ενα ακινητο που βρισκεται στην αγια μαρινα κρωπιας ( β γειτονιά) έχει οικοδομική άδεια του 1990 5 ομοιων οικοδομων με αρχικο τοπογραφικό στα 4 στρεμματα. ύστερα το 1991 έγινε αναθεώρηση της άδειας με νέα μελέτη στα 2 στρεμματα, στη συνέχεια έγινε σύσταση οριζοντίου σε αυτά τα 2 στρεμματα οπου δόθηκαν χιλιοστά και κατέστησαν αυτοτελείς κατοικίες η κάθε μία. Η ερώτηση είναι η εξής, επρεπε να είχε γίνει κατάτμηση του οικοπέδου απο τους αρχικούς ιδιοκτήτες? καθώς η πράξη εφαρμογής της περιοχής δεν έχει κυρωθεί ακόμα και υπάρχει οφειλή σε γη/ χρήμα, πρέπει να πάρουμε βεβαίωση οικομησιμότητας για να είμαστε σίγουροι σε ποια τμ οικοπέδου θα κυρωθεί η πράξη? ( το ακινητο μεταβιβάζεται)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Με το τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα εγω λίγα πράγματα κατάλαβα. Βασικά αν δεν δω, τουλάχιστον το σχέδιο της περιοχής- (Οικοδομικού Τετραγώνου), πως διαμορφώνονται οι Ρ.Γ. δεν μπορώ να πάρω θέση για κανένα θέμα. ούτε πόσες οικοδομές υπάρχουν αυτή την στιγμή στο γεωτεμάχιο (αν υπάρχουν τελικά?). Ακόμη και το ότι το 1990 βγήκε οικ. άδεια σε ένα οικόπεδο 4000τμ είναι ένα ερωτηματικό.

Οικ. Άδειες, πριν την κύρωση, βγαίνουν συνήθως σε πυκνά Ο.Τ. που οι παρεμβάσεις της μελέτης, στα οικόπεδα του Ο.Τ., είναι μηδαμινή δηλ. μικρή. Ένα οικόπεδο με 4000τμ, σε περιοχή επέκτασης, έχει εισφορά σε γη περί τα 1420 τμ, αν έχουμε Α' κατοικία και περίπου 1010 τμ σε Β' κατοικία......

Άρα το οικόπεδό σου είναι γύρο στα 3550 τμ.

Επίσης το τελευταίο ερώτημα που βάζεις είναι άκυρο.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, δεν βγαίνει κάποιο νόημα. Είναι από τις περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής εξέταση όλων των στοιχείων (ακόμη κι έλεγχος νομιμότητας των αδειών). Κάτι που, στο παρόν φόρουμ, είναι αδύνατο να γίνει. Γιαυτό, χρειάζεται έλεγχος από έμπειρο συνάδελφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.