Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανέγερση κατοικίας


Billmouzis

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Έχω διαβάσει αρκετά θέματα σχετικά με ανέγερση κατοικίας και θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου κάποια πράγματα. Βρίσκομαι στο κέντρο της Αθήνας (Σεπόλια) και έχω ένα οικόπεδο 120 τ.μ. Στο οικόπεδο αυτό θέλω να φτιάξω μια κατοικία μάλλον σε στυλ μεζονέτας περίπου 90 με 95 τ.μ. Θα ήθελα να κάνω μια εκτίμηση του κόστους για το συνολικό κόστος μιας προκάτ κατοικίας με μπετόν. Χοντρικά μου έχουν πει περίπου 10.000 ευρώ η άδεια οικοδομής με μελέτες και άλλες 10.000 για η βάση για να κάτσει το σπίτι. Και το κόστος με το κλειδί στο χέρι για την κατοικία θα είναι 950 ευρώ το τ.μ. Αν μπορείτε να με ενημερώσετε για το αν ισχύουν περίπου τα αναγραφομενα, αν είστε υπέρ της προκάτ κατοικίας (αντισεισμικό κλπ) καθώς επίσης και άλλα έξοδα που μπορεί να αγνοώ σε αυτή την φάση. Σας ευχαριστώ πολύ... 

Link to comment
Share on other sites

καταρχην θα ήθελα να σας ενημερώσω για το κόστος που μπορεί να έχει μια προκατ κατοικία όμως με βρίσκει αντίθετο σε ένα οικόπεδο με συγκεκριμένες διαστάσεις, θέα σε κάποιο σημείο, γειτνίαση με άλλα κτίρια και έναν άνθρωπο με συγκεκριμένες ανάγκες να βάλετε προκατ κατοικία, εγώ θα ήθελα να πάτε σε κάποιο αρχιτέκτονα μηχανικό να σας σχεδιάσει ένα σπίτι που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, στο δικό σας διαθέσιμο budget και στο οικόπεδο σας. 

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που σκέφτομαι να πάω σε προκάτ με μπετόν είναι ότι πλέον δεν έχεις περιορισμούς στο σχέδιο και το κυριότερο για εμένα δεν θα ξεφύγω πολύ στην τιμή. Επιπλέον θέλω να αναλάβει μια εταιρεία τα πάντα. Εννοώ τα συνεργεία, τους εξωτερικούς χώρους, κλπ. Όμως θα ήθελα τα έμπειρα ματιά των ειδικών για να αποφύγω τις κακοτοπιές πριν απευθυνθώ σε κάποια εταιρεία. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε

Η κάθε οικια (και φυσικα η προκατ) έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται με το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό για την αρχιτεκτονική μελέτη, τους ευρωκώδικες για τη στατική μελέτη και τον ΚΕΝΑΚ για της μελέτες εγκαταστάσεων και ενεργειακής απόδοσης. Επομένως, σύννομες μελέτες και οικοδομική άδεια  θεωρητικά σημαίνουν πλήρη σύμμορφωση με το ισχύον νομικό πλαισιο.

Οσον αφορά το κόστος με το κλειδί στο χέρι, δεν είμαι εργολάβος ούτε επιτρέπεται να δίνουμε τιμές εδώ στο φόρουμ.  Όμως απο την εμπειρία μου τα 950 τελική για τον πελάτη μου φαίνονται λίγα.

Ειναι κλάσσική περίπτωση όποιος σκέφτεται να χτίσει ένα σπίτι να λέει "ας πάω στο προκάτ, είναι φτηνότερο". Απο την εμπειρία μου ΔΕΝ είναι. Είτε θα πάρεις χαμηλότερη ποιότητα, είτε θα χρειαστείς παρόμοια χρήματα με ενα συμβατικό. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Εαν τα προκάτ είχαν σημαντική διαφορά τιμής στο ίδιο αποτέλεσμα, τότε όλοι θα έχτιζαν προκάτ....

Γενικός κανόνας και απαράβατος (οποιος τον παραβίασε έχασε...) για να αποφύγεις τις κακοτοπιές κάθε είδους δεν μπαίνεις σε φόρουμ. Βρίσκεις έμπειρους και γνώστες συμβούλους (τεχνικό - μηχανικό και νομικό ) και αναθέτεις το ξεψαχνισμα των συμφωνιών, μελετών, προδιαγραφών, την επίβλεψη κλπ. Τα παραπάνω έχουν κόστος.....Δεν εμπιστεύεσαι τον κατασκευαστή με κλειστά μάτια ούτε δέχεσαι συγγραφές υποχρεώσεων με ατάκες του στύλ "η κατασκευή θα είναι απο υλικα άριστης ποιότητας". Να θυμάσαι ότι κατασκευή "με το κλειδι στο χέρι" σημαίνει οπωσδήποτε υψηλότερο κόστος και ανάγκη για καλές συμφωνίες και καλή επίβλεψη.

Καλη συνέχεια

Edited by cvlengnr
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.