Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

static ip, vpn; ή κάτι άλλο;


manolis1978

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

θα ήθελα λίγο τη γνώμη σας. Στο γραφείο μου έχω δίκτυο υπολογιστών. Πρόσφατα εγκαθιστώντας τα windows 10 pro είδα ότι έχει το remote desktop. Πολύ χρήσιμο γιατί μπορώ να μπαίνω σε έναν υπολογιστη του ίδιου δικτύου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθώ και να χρησιμοποιώ άλλα προγράματα όπως anydesk κτλ. Ωστόσο όμως αυτό το remote desktop δεν λειτουργεί όταν δεν είμαι στο ίδιο δίκτυο, πχ απο τό σπίτι μου. Απο ένα μικρό ψάξιμο που έκανα είδα ότι χρειάζεται να έχv κανει πρώτα μια συνδεση vpn ή να έχω static ip. Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με αυτά. Αντιλαμβάνομαι ότι με την static ip, αν την βρούνε μπήκανε στο δίκτυό μου. Με το vpn διάβασα κάπου ότι είχαν χακάρει κάποιος vpn servers, αν το λέω καλά.

Υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να μπαίνω απομακρυσμένα απο το σπίτι μου στο δίκτυο του γραφείου μου και να κάνω χρήση του remote desktop; Μήπως είναι πιο ασφαλής η χρήση προγραμμάτων τύπου anydesk κτλ; 

Link to comment
Share on other sites

28 λεπτά πριν, manolis1978 said:

..το remote desktop. Πολύ χρήσιμο ....

...μια συνδεση vpn ή να έχω static ip. ...

πράγματι το ρεμόουντ είναι πολύ χρήσιμο και καμία σχέση με ανυντεσκ.... μα καμία.

Στη θέση σου θα απέφευγα την στάτικ ιπ διότι γίνεσαι στόχος επιθέσεων από ρομποτάκια ..... (οπότε θα χρειαστείς ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα προστασίας και συχνής φροντίδας αναβαθμίσεων ασφαλείας)

 

Link to comment
Share on other sites

ο ασφαλής τρόπος είναι το vpn με ένα ασφαλές πρωτόκολλο πχ openvpv. Την ip θα πρέπει να την γνωρίζεις έτσι και αλλιώς με κάποιο τρόπο ή static ή μια υπηρεσία dyndns. Σε σχέση με το anydesk είναι καλύτερο.  Το remote desktop δεν είναι κάτι νέο υπάρχει από τα xp. Το χρησιμοποιώ με xp και linux client σε win10 μέσω vpn και υπάρχουν client για διάφορα λειτουργικά linux, macos, android.

Edited by nvel
Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις κάποια ασφαλή υπηρεσία; Πήρα την cosmote που έχει υπηρεσία αλλά πέρα βρέχει. Εχω το kaspersky σας firewall που έχει και αυτό με πληρωμή vpn. Εχει να προτείνεις κάτι;

Link to comment
Share on other sites

αν εννοείς υπηρεσία dyndns χρησιμοποιώ noip αλλά στο σπίτι όχι στην δουλειά. Δεν είναι αντικείμενο μου το ΙΤ, είμαι απλός χρήστης, δεν έχω στήσει το εταιρικό vpn. Άλλο το vpn που θα χρησιμοποιήσεις ως client στο σπίτι σου για να μπεις σε διάφορα site, νομίζω ότι αυτό πληρώνεις σε kaspersky, άλλο το vpn που θα στήσεις στην δουλειά για να μπαίνεις απομακρυσμένα.

Link to comment
Share on other sites

@manolis1978 στο anydesk με ενεργοποιημένο το anattended acces δεν χρειάζεται να ξέρεις την ip σου, οπότε αφού μπεις μπορείς να δεις ip και να μπεις με οποιαδήποτε εφαρμογή... Επίσης αν μπεις σε έναν υπολογιστή του γραφείου, τότε αυτός θα βλέπει τους υπόλοιπους εύκολα αφού θα είναι στο ίδιο δίκτυο.

Και εγώ χρησιμοποιώ το noip για εύκολη πρόσβαση, αλλά επαναλαμβάνω ότι το anydesk δεν τη χρειάζεται την ip.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Πολύ καλό κι εύκολο σε χρήση δωρεάν πρόγραμμα είναι το chrome remote desktop για πρόσβαση από παντού.

Δεν γνωρίζω το επίπεδο ασφάλειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.