Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

υπολογισμος αξια ρευματος απο μετρητη (οχι ρολοι )


thalassa50

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλημερα και καλως σας βρηκα

Παρακαλω να ρωτησω ,εχω νοικιασει ενα  διαμερισμα το οποιο εχει απλα εναν μετρητη ρευματος και οχι ρολοι (το ρολοι ειναι κοινο για τριαμιση διαμερισματα(βαση του ιδιόκτητη)πως θα υπολογισω εγω την σωστη καταναλωση και οχι την υπερβολη(κατα εμενα )που μου υπολογιζει ο ιδιοκτητης ???διοτι τωρα για 33 ημερες καλουμε να πληρωσω αξια ρευματος προ φπα περιπου 20 ευρω και ρυθμιζομενες χρεωσεις περιπου 53 ευρω μιας και ετσι τα εχει υπολογισει ο ιδιοκτητης ??????

Μπορει καποιος να μου υποδειξει πως θα λογαριαζω το κοστος καταναλωσης βαση kwh που εχω καψει (αξια ρευματος και ρυθμιζομενες χρεωσεις )

Ευχαριστω  

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γιατί πατε και μπλέκετε εν ετη 2021 με τέτοιες καταστάσεις απορώ…

Αν θελεις την γνώμη μου, άσε τους υπολογισμούς που ψαχνεις γιατι ακρη δεν θα βγει ποτε!

1) Η πιεσε τον ιδιοκτήτη να βαλει κανονική αποκλειστική παροχη στο διαμέρισμα(οπως ειναι και το νόμιμο) (ποντάρω οτι δεν θα δεχτεί)

2) Ξεκινα να ψαχνεις για σπιτι!

Στο μελλον θα εχεις περισσοτερα προβληματα μαζι του στο υπογράφω!

Edited by VirusX2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

133 ημερησιες και 57 νυχτερινες ,και το νυχτα στο περιπου ειπε μιας και ο μετρητης σαφως δεν μετραει μερα νυχτα αλλα βγαζει μονο μια μετρηση .

Οταν τον ρωτησα αφου μου εδειξε τον λογαριασμο δεη οτι αφου στον λογαριασμο δεη η ρυθμιζόμενες χρεωσεις ειναι σε ολους η μισες περιπου της αξιας ρευματος εμενα γιατι εβαλες σχεδον τρεις φορες επανω??η απαντηση του ηταν οτι ετσι του ειχε δειξει καποτε ενας φιλος απο την δεη και οτι 11 χρονια που κανει αυτη τη δουλεια(νοικιαζει )δεν ειχε προβλημα ????.Συμφωνησαμε να βρω καποιον ειδικο να βγαλω ακρη αλλα μεχρι τωρα τιποτα οπως σωστα γραφετε ,αυτοι που βγαζουν κοινοχρηστα θελουν χιλιοστα σπιτιου αν καταλαβα καλα και μηπως παω μηχανικο κτλ.κτλ.Το σπιτι το εχει νοικιασει η κορη και της ειχε πει οτι θα πληρωνει αναλογα τι καιει μεχρι που μετα απο εναν μηνα ειδε τι εννοουσε ο ιδιοκτητης και τρελαθηκε  

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το νυχτερινό έχει δικό του ρολόι....οπότε ξέρει ακριβώς τις συνολικές kWh.... αλλά αφού ο μετρητής δεν το μετράει ας το δεχθείς...

Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι αναλογικές με την κατανάλωση...

Αν λοιπόν σου χρεώνει 190kWh από τις (ας πούμε) 800kWh, αυτό είναι 24% περίπου, οπότε το ίδιο θα πρέπει να πληρώσεις και στα υπόλοιπα....

 

Edited by Faethon11
  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ρεύμα δεν κατανέμεται με χιλιοστά και δεν έχουν καμία σχέση τα κοινόχρηστα με την ηλεκτρική ενέργεια. 

Τις λύσεις σου τις είπα, οτιδήποτε άλλο θα το βρεις μπροστά σου!

Αυτά από εμένα σε αυτό το θέμα, καλή συνέχεια!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν κατανέμεται με χιλιοστά αλλά δεν είπα αυτό...

Λέει πως η δική του κατανάλωση είναι 190kWh δηλαδή ένα ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης, αναλογικά είναι και οι άλλες χρεώσεις αφού προκύπτουν από τις συνολικές kWh.....

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ειδου ο   λογαριασμος του  ,και απο της 3000 kwh και τα 153 ευρω ρυθμιζόμενες χρεωσεις καλουμαστε για 190 kwh να πληρωσουμε 53 περιπου ευρω σαν μεριδιο που αναλογει (βαση αυτου)για της ρυθμιζομενες χρεωσεις ????

Ευχαριστω πολυ για της μεχρι τωρα απαντησεις σας 

λογαριασμος ΔΕΗ.png

 

6 ώρες πριν, Bill22 said:

Συμφωνώ με τον @VirusX2

Αλλά από περιέργεια, πόσες kWh σου αναφέρει οτι έκαψες ?

Για 33 ημερες ,133 ημερησιες και 57 νυχτα ,το νυχτερινο το εχει βγαλει λεει στο περιπου μιας και ο μετρητης εχει μονο μια ενδειξη 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από εμένα.

Συμφωνώ με τον @VirusX2

Εφόσον όμως δεν μπορείς να απεμπλακείς για τους δικούς σου λόγους θα πρέπει να πληρώνεις αναλογικά είτε βάσει των kwh είτε βάσει των τετραγωνικών για τα υπόλοιπα. Υπάρχει αναλυτικό τιμολόγιο στην πίσω σελίδα όπου αναλύονται οι χρεώσεις. Όσον αφορά το ρεύμα από τη στιγμή που έχεις μετρητή μόνο για συνολικές kwh και όχι νυχτερινό θα το πήγαινα και αυτό αναλογικά στο σύνολο. Τώρα αν το τιμολόγιο έχει διαφορετική χρέωση πάνω από τις 2000kwh θεωρώ ότι δεν πρέπει να πληρώνεις μιας και είσαι σε ποσοστό 190/2900kwh=6.43%. Μόνο αν ξεπέρναγες τις 2000kwh να πλήρωνες μιας και πληρώνεις ως ατομική κατανάλωση και όχι ομαδική κατανάλωση. Κατεμέ εφόσον έχει επιλέξει να έχει ένα μετρητή θα πρέπει να πληρώνει αυτός το επιπλέον ποσό μιας και εσύ και οι υπόλοιποι δεν το έχετε καταναλώσει (πάνω από 2000Kwh). Αν για κάποιο λόγο δεν θες να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου και πιστεύεις ότι αξίζει να μείνεις εκεί και ας νοιώθεις ότι είναι άδικο να συμβιβαζόσουν να είναι όλα αναλογικά δηλαδή η κατανάλωσή σου βάσει των kwh.

190/2951kwh= .0643=6.43%

389.86+153.45-113.16=430.15 €

άρα 430,15€*0,0643=27,65€ για το ρεύμα.

Δήμος/ΤΑΠ ανά τετραγωνικό και ΕΡΤ δια του 3.

Και αυτά καλό είναι να κάνεις κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό όπως και ότι του πληρώνεις τα λεφτά πάλι για να είσαι καλυμμένος μια χειρόγραφη απόδειξη (και πληρωμή με μάρτυρα θα ήταν ιδανικό).

Αν σε παιδέψει με τα παραπάνω καλό θα είναι να φύγεις σιγα σιγά...Για να μην πω άρον άρον:)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.