Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκτίμηση ακινήτου - διαφορά αντικειμενικής και εμπορικής αξίας


maximos75

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Εάν κάποιος εξ υμών έχει ασχοληθεί ενεργά με τις εκτιμήσεις μπορεί χονδρικά να προσδιορίσει τη διαφορά αντικειμενικής και εμπορικής αξίας που περίπου κυμαίνεται? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει κανονας. Μπορει και 1,5 φορα η εμπορικη, εχω δει και 4 φορες παραπανω. Στο ελλαντα, και αν μιλαμε για κατοικιες, καλυτερα να πας με συγκριτικα στοιχεια για να προσδιορισεις την εμπορικη αξια. αν θες πες μου συγκεκριμενα στοιχεια σε pm επειδη εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς τα έγραψε ο howard. Απλά να συμπληρώσω ότι στην επαγγελματική στέγη (καταστήματα κυρίως) τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Μπορεί να είναι και πάνω από 4Χ την αντικειμενική, μπορεί να πλησιάζει όμως και πολύ κοντά σε αυτήν. Είναι σημαντικά δυσκολότερη η εκτίμηση γενικά, σε εμπορικές χρήσεις και σε εκτός σχεδίου γη.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ενδέχεται να πάω μαζί με τον εκτιμητή και ως συνάδελφος και εγώ ήθελα να δω που μπορούμε να κυμανθούμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Συνάδελφοι,

 

ως επαγγελματίας εκτιμητής ακινήτων και πολιτικός μηχανικός, θέλω α συμφωνήσω στο οτι δεν υπάρχει κανένας κανόνας για τη διαφορά που μπορεί να υπάρχει μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.

 

Ωστόσο, πρέπει να επισυμάνω οτι

 

1. στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα συγκριτικά στοιχεία δεν επαρκκούν προς υπολογιμό της εμπορικής. απαιτούνται πάνω από δύο μέθοδοι για να προσδιοριστεί η εμπορική αξία ακινήτου, ότι και να είναι αυτό - ναι ακόμη και για διαμέρισμα - .

2. Ακριβώς επειδή αυτή την περιοδο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις - κυρίως σε δύσκολα ακίνητα, π.χ. βιομηχανικά - που η εμπορική αξία είναι κάτω ακόμη και από την εμπορική!

 

Γι αυτό πολύ προσοχή στις εκτιμήσεις!

 

Να συμπληρώσω επίσης οτι για εμπορικά ακίνητα απαιτείται συγκριτική μέθοδος, κεφαλαιοποιημένου εισοδήματος αν είναι μισθωμένο με επαγγελματική μίσθωση και επιπλεόν καφαλαιοπποίηση μισθωμάτων (από συγκριτικά πραγματικά αν γίνεται)

 

μερσι

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα συναδελφοι. μηπως καποιος γνωριζει πως μπορεις να υπολογισεις την αντικειμενικη αξια ενος ακινήτου? ασχολουμε με εκτιμησεις και ως τωρα ζητουσα την βοηθεια συνεργατη συμβολαιογραφου, πλεον ομως με επιασε το φιλοτιμο και λεω να ασχοληθω μονη μου.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει πολύ υλικό στο forum, ακόμη και excel για τον υπολογισμό. Με την αναζήτηση και τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά θα το βρεις.

 

Επίσης, υπάρχει πολύ υλικό και για τις εκτιμήσεις ακινήτων, οι οποίες δεν πρέπει να γίνονται με βάση τις αντικειμενικές, που έχουν στόχο τον υπολογισμό των φορολογητέων και όχι των εμπορικών (αγοραίων) αξιών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.