Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χανιά:“Στα κάγκελα” κατασκευαστές για την πολεοδομία Χανίων •


Recommended Posts

“Στα κάγκελα” κατασκευαστές για την πολεοδομία Χανίων • Θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις

 

https://news.b2green.gr/12286/στα-κάγκελα-κατασκευαστές-για-την-πολ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

και το κείμενο από την πηγή.>

 

*******

Επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή που δεν έχει ενεργήσει για να λυθεί η απαράδεκτη κατάσταση στην Υπηρεσία Δόμησης που ήταν γνωστή σε όλους τους πολίτες – Θα ζητήσουν νομική υποστήριξη για διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για το αρνητικό ρεκόρ της Υπηρεσίας Δόμησης Χανίων όπου έχουν κατατεθεί 186 αιτήσεις και έχουν βγει μόλις 5 εγκρίσεις Χανιώτες κατασκευαστές με ανακοίνωσή τους, επιβεβαιώνουν την κατάσταση που επικρατεί αναφέροντας στην ανακοίνωση: “Το κατάντημα αυτό το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι”

Κάνουν λόγο για αδυναμία αντίληψης από την πλευρά του δήμου των ευθυνών τους καταδικάζοντας έναν ολόκληρο νομό σε μη ανάπτυξη. Περιγράφουν μάλιστα τι βιώνουν οι ίδιοι:

“Η ζημιά που υφίσταται ο κλάδος μας είναι τεράστια και έρχεται σε συνέχεια πολυετούς οικονομικής κρίσης. Έχουμε υπογράψει συμφωνίες και προσύμφωνα, τα οποία είναι δεσμευτικά. Οι μήνες και τα εξάμηνα περνούν περιμένοντας την έκδοση της άδειας δόμησης αλλά εντωμεταξύ οι ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά καλπάζουν και η ζημία που υφιστάμεθα είναι τεράστια από την αλλαγή του κόστους κατασκευής, τις ποινικές ρήτρες και τις άλλες συνέπειες. Η λειτουργιά της Υπηρεσίας Δόμησης είναι απαράδεκτη σε όλες της τις συναλλαγές με τον τεχνικό κόσμο. Από το αρχείο που αυθαίρετα πολλαπλασιάζει τη γραφειοκρατία με τα γνήσια της υπογραφής και δεν εξυπηρετεί μέχρι τη ρευματοδότηση που χρειάζονται μήνες από την ημέρα που θα κατατεθούν όλα τα σχετικά μέχρι την οριστική ρευματοδότηση. (Μέσος χρόνος αναμονής για τη παραλαβή δικαιολογητικών για μόνιμη ρευματοδοτηση 2-3 μήνες από την κατάθεση τους.)”

Ο δήμος, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει κάνει καμία πρόταση πέρα από υποσχέσεις ότι ψάχνουν τις διαδικασίες για να προσλάβουν μελλοντικά μηχανικούς και το κατάλληλο προσωπικό, που αφού εκπαιδευτεί θα διεκπεραιώσει τα θέματα.

“Εντωμεταξύ οι επιχειρήσεις μας θα έχουν καταστραφεί. Είναι καλυτέρα να διακόψει τη λειτουργία της η Υπηρεσία για να μας διευκολύνει στις δικαστικές αίθουσες να αντιμετωπίσουμε τις καθυστερήσεις στις οποίες μας υποχρεώνετε.” τονίζουν και συμπληρώνουν:

“Αλήθεια αυτό που όλος ο κόσμος έβλεπε και σχολίαζε αρνητικά για την Υπηρεσία Δόμησης, οι αρμόδιοι τώρα το είδαν και θα κάνουν σύσκεψη;; Δεν το έβλεπαν  για να ενεργήσουν εγκαίρως;; Ο Δήμαρχος μας τι κάνει;;” ρωτούν και παρακαλούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να συστήσει στους υπαλλήλους του να μην εκμεταλλεύονται τη θέση τους.

“Θα ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους και θα ζητήσουμε τη βοήθεια του Πανελλήνιου Οργάνου μας για να μας παράσχει συμβουλές και νομική υποστήριξη. Επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε από εκείνους που έχουν τις ευθύνες, συλλογικά και μεμονωμένα ο καθένας από εμάς. Αυτό δεν είναι μια απειλή αλλά μια άμυνα για τη διαφαινόμενη οικονομική μας καταστροφή.

ΙΩΝ Α.Ε., Μαυριγιαννακης Χρυσόστομος
ΜΑΡΙΑ & ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ
MINOAN HOMES, Κολυμβαρι
HELLENIC HOMES, Σκαρακης Νίκος
ZZConstructions, Ζαχαριουδακης Κωνσταντίνος
EUROLAND PROPERTY GROUP ( Μιχ, Γερεουδακης)
Καντιλιερακης Γιώργος”

 

Link to comment
Share on other sites

απόσπασμα

“Θα ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους και θα ζητήσουμε τη βοήθεια του Πανελλήνιου Οργάνου μας για να μας παράσχει συμβουλές και νομική υποστήριξη."

 

καί σε ποιο Πανελλήνιο Οργανο ακριβως θα απευθυνθουν....λέει;;;;

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.