Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Aντικατάσταση ξύλινου δαπέδου με πλάκα ΩΣ


 
Dimitrios1991

Recommended Posts

4 ώρες πριν, lamlos said:

Συνάδελφε αυτό που επισήμανε ο συνάδελφος είναι βασικό και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει μέριμνα στην μελέτη για την ενίσχυση/αποκατάσταση της εκτός επιπέδου καμπτικής συμπεριφοράς της τοιχοποιίας (το συμπεραίνω κυρίως από το γεγονός ότι σε απασχολεί περισσότερο η προσομοίωση). Κατά τα άλλα, είναι δύο ξεχωριστοί φορείς με μόνο θέμα, από πλευράς μεταφοράς στατικών φορτίων, την θεμελίωση των νέων υποστυλωμάτων).

Κάποιες άλλες παρατηρήσεις - του ποδαριού και στα πολύ γρήγορα, αλλά ελπίζω να βοηθούν - είναι :

1) Το υποστύλωμα Κ3 πέφτει στην είσοδο του ισογείου

2) Κρέμαση Ύψος δοκού πάνω από 40cm θα περιορίζει επίσης την είσοδο του ισογείου, εάν βεβαίως διατηρηθεί στην ίδια στάθμη το δάπεδο Α' ορόφου

3) Στην νοτιοανατολική πλευρά θα ξεμπαζώσεις όλο το ισόγειο?? (Έχω υποθέσει ότι υπάρχει πρανές γι' αυτό ρωτάω, αν όχι οκ!)

Kαλησπέρα, 

η υφιστάμενη τοιχοποιία είναι ήδη ενισχυμένη με πλέγμα Φ8 και σοβατισμένη μέσα και έξω. Το υφιστάμενο δάπεδο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα δύσκαπτο διάφραγμα. 

Τα ανοίγματα θα αλλάξουν, θα κλείσω την υφιστάμενη είσοδο του ισογείου. Επίσης, θα έχω καθαρό ύψος τέτοιο ώστε να μπορώ να έχω ένα ύψος πόρτας 2.20μ. 

 

 

49 λεπτά πριν, trellovoskos said:

1. Αυτό που θες να κάνεις δεν είναι επισκευή.

2. Γιατί να αντικαταστήσεις το ξύλινο δάπεδο;

3. Εχεις πλάκα μπετόν στην οροφή;

Δεν έχω πλάκα σκυροδέματος από μπετόν. Η οροφή είναι με στέγη. Το πάτωμα είναι ξύλινο κοντεύει αιώνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, Dimitrios1991 said:

....

η υφιστάμενη τοιχοποιία είναι ήδη ενισχυμένη με πλέγμα Φ8 και σοβατισμένη μέσα και έξω......

....

.... κοντεύει αιώνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται

δεν είμαι σίγουρος σε τι συνίσταται ενίσχυση φέρουσας λιθοδομής με πλεγματάκι Φ8 ....(ο σοβάς φυσικά δεν αφορά την ενίσχυση υποθέτω). Εννοείς τοποθετήθηκε το πλέγμα και στερεώθηκε με το σοβάτισμα?

και ναι ο ένας Αιώνας έχει πολλές συνεπαγωγές .... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κώστα στην επαρχία το πλέγμα  με το σοβά είναι δια πάσαν νόσον καθ υπόδειξη του τοπικού μάστορα βεβαίως...Οι "προχωρημένοι", βαράνε gunite...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς φωτογραφίες και επί τόπου επίσκεψη δεν μπορούμε να πούμε πολλά και κινδυνεύουμε να φανούμε απερίσκεπτοι. Ωστόσο σε γενικές γραμμές σαν έναν μπούσουλα αν ήταν δικιά μου δουλειά θα κοίταγα:

Να πάω με έναν συνάδελφο αρχιτέκτονα και ότι μορφολογικό στοιχείο του κτιρίου αξίζει να σωθεί (ενός αιώνα πάτωμα?....) να το έσωζα . Ξύλα,σιδηροκατασκευές, κουφώματα-κασώματα, ενδεχομένως λιθανάγλυφα, εστίες τζακιού, σκάλες και πολλά πολλά άλλα. Ακόμη και είδη καθημερινής ανάγκης , εργαλεία και υπέροχα έπιπλα έχω βρει σε τέτοια σπίτια. Θα έφτιαχνα καινούριο σενάζ στην στέψη και καινούρια ζευκτά στην στέγη. Θα αντικαθιστούσα το παλαιό ξύλινο δάπεδο στον βαθμό που χρειάζεται με τρόπο που να είναι συνεπής με αυτό που πρεσβεύει το κτίριο. Αν φυσικά το κτίριο έχει κάποια ταυτότητα. Κάτι μου λέει ότι το ενός αιώνα πάτωμα προς τα εκεί κατευθύνει...Υπάρχουν πολλοί τρόποι ήπιων επεμβάσεων που είναι αποδεκτοί και δοκιμασμένοι σε πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έργα. Θα εξέταζα την τοιχοποιία μου. Θέλει ομογενοποίηση? Θέλει αρμολόγημα? Σε επανέλεγχο και αποτίμηση πώς αντιδρά? Θα εξέταζα την θεμελίωση της και αν έχει θέματα ανοδικών υγρασιών από τον περιβάλλοντα χώρο. Προσωπικά, γιατί ένα διώροφο κτίριο κουτί περίπου 7*8 να πρέπει να του φορέσουμε ένα μπετονένιο εσωτερικό κουστουμάκι δεν το καταλαβαίνω. Και βέβαια αυτή η πέτσα σοβά/gunite πρέπει να ελεγχθεί. Τί είναι? Έχει βλητρωθεί? Έχει προσδώσει σε κάτι ή είναι προτιμότερο να φύγει με υδροβολή.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα κ έτσι είναι πανέμορφο το ...κακόμοιρο. Σε ποια περιοχή είναι; (πες ευρύτερη μη μας πεις το χωριό).
Κανονικά, θα έπαιρνα κ έναν έμπειρο ξυλουργό για να δει το πάτωμα. Τώρα από το κανονικά μέχρι τους περιορισμούς της κάθες περίπτωσης (χρηματικούς, παιδείας, μπλαμπλαμπλα) είναι μακρύς ο δρόμος.

Από την άλλη δεν ξέρω και τι θα ήταν φτηνότερο, συντήρηση/επισκευή/βελτίωση του ήδη υπάρχοντος πατώματος ή αυτό που προτείνεις (ή σου ζητάνε).

Κ από υγρασία δεν πας άσχημα!

Link to comment
Share on other sites

Ασέλγεια μπετατζή πάνω σε κτήριο. Ακόμη χειρότερα αν υπήρξε και συνένοχος με πτυχίο.

Από το πάχος των τοίχων και τον τρόπο στήριξης του δαπέδου βλέπω και κάποιες σοβαρές πιθανότητες παρανομίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.