Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λάθη-ελλείψεις-προβλήματα του ΡΑΦ


trellovoskos

Recommended Posts

Γενικά κάνουν ότι κάνουν κ οι υπόλοιποι, τεκμηριώνουν κ διαφημίζουν αυτά που κάνουν κ αυτά που δεν κάνουν, νταξει έχει φιλότιμο το μπετό.

Απλά οι συγκεκριμένοι είχαν την ατυχία να εχουν χρήστη τον 😃@trellovoskos

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, zazeng said:

Γενικά κάνουν ότι κάνουν κ οι υπόλοιποι, τεκμηριώνουν κ διαφημίζουν αυτά που κάνουν κ αυτά που δεν κάνουν, νταξει έχει φιλότιμο το μπετό.

Απλά οι συγκεκριμένοι είχαν την ατυχία να εχουν χρήστη τον 😃@trellovoskos

Το μπετόν έχει φιλότιμο. O ΤΟΛ έχει;

  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 15/11/2021 at 7:32 ΜΜ, trellovoskos said:

O τωρινός ρυθμός ουσιαστικής βελτίωσης του προγράμματος είναι πολύ αργός και οι αναβαθμίσεις παρότι σχετικά τακτικές περιορίζονται συνήθως σε λίγες διορθώσεις κάθε φορά και δεν αγγιζουν τα παραπάνω ουσιαστικά χρονίζοντα προβλήματα τα οποία πολλοί συνάδελφοι αγνούν αφού δεν αναφέρονται πουθενά στο εγχειρίδιο. Παρόλαυτά,  ελπίζω η ομάδα ανάπτυξης του προγράμματος να προχωρήσει με ταχύτερο ρυθμό στη διόρθωση τους.

Εμπιστευτήκαμε ένα πρόγραμμα, πληρώνουμε συμβόλαια υποστήριξης και δεν θέλουμε να διακυβεύεται η αξιοπιστία των μελετών μας και η ασφάλεια των κατασκευών.

Ευχαριστούμε  τον  συνάδελφο  που  εντόπισε  τα  συγκεκριμένα  προβλήματα  στο  ΡΑΦ . Το  πιο  σημαντικό  που  παρατηρείται  όμως  είναι  ότι  ο  ΤΟΛ προχωράει  στην  κατασκευή   νέων  υπομονάδων  χωρίς  να  διορθώνει  τις  προηγούμενες  ελλείψεις  και  ανεπάρκειες   του  προγράμματος ,  παρότι  έχουν  περάσει πάνω από  10  χρόνια  από  την  πρώτη  κυκλοφορία  του  .  

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο συνάδερφος @trellovoskosανέφερε μερικά μόνο από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τίθεται όμως ένα ηθικό δίλλημα: Αν συνεχίσουν να δημοσιεύονται τα γνωστά προβλήματα του ΡΑΦ από συναδέρφους, θα καταρρακωθεί ανεπανόρθωτα η μέχρι τώρα καλή φήμη του ΡΑΦ, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά σε αυτό προγράμματα, τα οποία έχουν επίσης προβλήματα αλλά παρουσιάζουν εξίσου αργούς ρυθμούς βελτίωσης, χαίρουν "αμνηστίας" διότι δεν έχει βγει κάποιος "trellovoskos" να γράψει δημοσίως για αυτά. Από την άλλη, αν δεν δημοσιευθούν, διαιωνίζεται η υπάρχουσα κατάσταση.

Δεν περιμένω ιδιαίτερη εξέλιξη από κανένα ελληνικό πρόγραμμα. Άντε στην καλύτερη των περιπτώσεων να διορθωθούν κάποια λάθη ή βασικές ελλείψεις και αυτό δεν πρόκεται να γίνει σύντομα (μην ξεχνάμε ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρξει και ριζική αναθεώρηση των Ευρωκωδίκων). Στη χώρα της χαμηλοταβανίας έχει επικρατήσει στρεβλή θεώρηση για το τι εστί μελέτη και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει πίεση από πλευράς χρηστών για να αλλάξει το τοπίο στα λογισμικά. Έτσι, τα ξένα λογισμικά αποβαίνουν ασύμφορα ως προς το κόστος απόκτησης και συντήρησής τους, αλλά και ως προς τις ώρες που πρεπει να αφιερώσει κανείς σε αυτά για να κάνει μια μελέτη (άλλωστε υπάρχει και το κομμάτι των ικανοτικών ελέγχων που καλύπτεται μερικώς έως καθόλου από αυτά), οπότε βρίσκουν εφαρμογή τα ελληνικά λογισμικά για κοινά οικοδομικά τα οποία κάνουν σχεδόν τα πάντα αυτόματα, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει ο μεγάλος αυτός βαθμός αυτοματοποίησης. Κι όποιος βρει και κανά λάθος, κακό του κεφαλιού του, ας "πρόσεχε". Απλά θα τον τρώει το άγχος κάθε φορά που κάνει μελέτη (έως ότου πια αποκτηνωθεί και δεν σκέφτεται για να μην χαλάει την υγεία του), και θα τον βλέπουν σαν τον τρελό του χωριού όποτε μιλάει για αυτά τα προβλήματα.

Edited by ktomp
  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ktomp said:

Ο συνάδερφος @trellovoskosανέφερε μερικά μόνο από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τίθεται όμως ένα ηθικό δίλλημα: Αν συνεχίσουν να δημοσιεύονται τα γνωστά προβλήματα του ΡΑΦ από συναδέρφους, θα καταρρακωθεί ανεπανόρθωτα η μέχρι τώρα καλή φήμη του ΡΑΦ, την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά σε αυτό προγράμματα, τα οποία έχουν επίσης προβλήματα αλλά παρουσιάζουν εξίσου αργούς ρυθμούς βελτίωσης, χαίρουν "αμνηστίας" διότι δεν έχει βγει κάποιος "trellovoskos" να γράψει δημοσίως για αυτά. Από την άλλη, αν δεν δημοσιευθούν, διαιωνίζεται η υπάρχουσα κατάσταση

Κανενα ηθικό δίλημα. Δεν είναι πρόβλημα των χρηστών αυτό, είναι πρόβλημα των εταιριών. Εαν "θιγονται" απο μια τέτοια ενδεχόμενη "αμνηστία" ας αρχισουν να ξεψαχνιζουν ο ένας το πρόγραμμα του άλλου ή καλύτερα ας διορθώσουν τα προβλήματα ώστε να τους πούμε όλοι μαζί μπράβο και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους πελάτες.

Συμφωνω 5000000% με όσα λες παρακάτω. Για το τί είναι μελέτη, πόσο θελει ο πελάτης να την πληρώσει, πόσο ο μηχανικός θέλει να ξεφυγει απο το "πατάω το κουμπι και βγαίνει μια χοντρη", πόσο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να κάνουν σοβαρο R&D και testing κλπ. Αληθεια πόσους deveopers και testers απασχολουν σε μόνιμη βάση ?

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η αγορά αποτελείται κατα κύριο λόγο απο "φτωχους" πελάτες που ζητάνε φτηνές υπηρεσίες  και έτσι τα πάντα διαμορφώνονται με γνωμονα το χαμηλό κόστος. Η ποιότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί κανένας δεν προτίθεται να την πληρώσει. Ουτε ο πελάτης σε χρήμα, ούτε ο μηχανικός σε λογισμικό, εκπαίδευση και χρόνο, ούτε οι εταιρείες με σοβαρότερη ανάπτυξη testing κλπ. Ούτε φυσικά η πολιτεία λαμβάνει κάποια μέριμνα για να προστετεύσει το κοινωνικό σύνολο απο τους σκιτζήδες μηχανικούς. Για αυτο τα ξένα λογισμικά είναι απλησίαστα και ασύμφορα για τον έλληνα μηχανικό.  Όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι τιμές πιάτσας για στατικές μελέτες. Με βάση αυτό λοιπόν τι να συζητάμε......

ΥΓ Αληθεια η εταιρεία θα απαντήσει ποτέ ?  Θα μπορούσε το moderation να την "σκουντηξει" σχετικώς.....

Edited by cvlengnr
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα οι συνάδελφοι που έχουν άλλα προγράμματα να γράψουν ένα αντίστοιχο post με λάθη/ελλείψεις/προβλήματα για το FESPA, το SCADA, το STATICS ή το STRAD κ.α. Δεν είναι τέλεια και ας μην τρίβουν τα χέρια τους οι άλλες εταιρείες για τα προβλήματα του ΡΑΦ, ίσως τα άλλα προγράμματα να είναι χειρότερα, δεν το ξέρω. Αλλά το ότι  "στη χώρα των τυφλών, βασιλεύει ο μονόφθαλμος", σας καλύπτει εσάς;

Αν καλύπτει τους περισσότερους συναδέλφους, δε πρόκειται να αλλάξει τίποτα και ποτέ. Ολες οι εταιρείες θα συνεχίζουν να επαναπαύονται και εμείς θα πληρώνουμε σαν τα κορόιδα να αγοράζουμε προγράμματα + τεχνική υποστήριξη και στο τέλος θα βάζουμε και μια υπογραφή και ο Θεός βοηθός. Και όταν βαρεθείς να λες "και ο Θεός βοηθός", και θελήσεις να πουλήσεις το ΡΑΦ σου, όχι δεν θα έχεις το δικαίωμα...!

Πόσο δύσκολο είναι άραγε να υλοποιηθούν σωστά αυτά τα 21 σημεία που έθιξα στο αρχικό μου post; Πάρα πολύ δύσκολο οι προτεραιότητες σου είναι άλλες (νέες υπομονάδες και άλλα "πυροτεχνήματα").

Είναι καινούργια αυτά προβλήματα και δεν έχουν προλάβει να τα διορθώσουν; Κάθε άλλο...

 

Υ.Γ. Περιμένω με αγωνία τις νέες προσφορές του ΤΟΛ για μεγάλες εκπτώσεις εν όψει Black Friday συνοδευόμενες απο webinars και ίσως κάποια νέα υπομονάδα. Καλές αγορές!

  • Like 4
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, ktomp said:

θα καταρρακωθεί ανεπανόρθωτα η μέχρι τώρα καλή φήμη του ΡΑΦ,

Βασικά αν ψάξεις σε διάφορα θέματα, θα δεις αρκετοί χρήστες κάνουν παράπονα πολύ καιρό τώρα.

Το κακό είναι πως ήταν διάσπαρτα σε διάφορα θέματα (καμιά φορά και άσχετα με τον τίτλο) και όχι κάπου μαζεμένα. Οπότε καλά έκανε ο @trellovoskos μπας και ξυπνήσει η εταιρία.

Σχετικά πρόσφατα διάβαζα και ένα παλαιότερο θέμα, που έλεγε ο άνθρωπος τον πόνο του για την υπομονάδα των μεταλλικών και την τραγική αντιμετώπιση που είχε από την εταιρία όταν τους ενημέρωσε για τις ελλείψεις. Δεν ξέρω αν διόρθωσαν τα προβλήματα από τότε

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@mikegad

Δεν θέλω να τοποθετηθώ περαιτέρω ως προς τα προβλήματα, ούτε να παραθέσω άλλα, διότι στο τέλος θα γίνει ζημιά στον ΤΟΛ και δεν θα το ήθελα αυτό.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε εμείς ως χρήστες είναι ότι τα προγράμματα κάνουν λάθη (πολλές φορές και χοντρά μάλιστα) και ότι θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Προς τούτο προσφέρονται και τα forum ώστε να μπορούμε να ενημερωνόμαστε. Αυτό βέβαια δεν υποκαθιστά την ευθύνη των εταιριών λογισμικού να μας ενημερώνουν για τα λάθη που εντοπίζονται. Προσωπικά, όπου μπορώ φτιάχνω excel και ελέγχω τους υπολογισμούς του προγράμματος. Συνιστώ σε όσους μπορούν να κάνουν το ίδιο.


Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουν όμως οι εταιρίες είναι ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους που πατάνε απλά πλήκτρα, αλλά σε μηχανικούς, και ότι έχουν πολύ σοβαρές ευθύνες για τα προϊόντα που διαθέτουν. Έχει γίνει της μόδας το disclaimer περί αποποίησης ευθυνών σε αυτά τα λογισμικά, αλλά αυτό πρέπει να αφορά στην ορθή εισαγωγή δεδομένων από τον χρήστη και στην κατανόηση των μεθόδων του προγράμματος, όχι να γίνεται το όχημα για την απουσία ενδελεχούς ποιοτικού ελέγχου από τις ίδιες.


Η λύση είναι η ασφάλιση μηχανικού έναντι αστικής ευθύνης σε συνδυασμό με φορέα πιστοποίησης προγραμμάτων, καθώς επίσης και ασφάλιση των ίδιων των εταιριών λογισμικού έναντι αστικής ευθύνης. Μετά όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Σε άλλες χώρες αυτά είναι λυμμένα προ πολλού.

Edited by ktomp
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ένα mail στην ace-hellas για το scada έστειλα. Βασιζόμενος στο κείμενο του βοσκού, προσθέτοντας και αφαιρώντας κάποια πράγματα τους το έστειλα. Το είχα κάνει και παλιότερα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θα κοινοποίησω τυχόν απάντηση. Λέω τυχόν γιατί θεωρώ αρκετά πιθανό, μιας και χρόνια τώρα συνειδητά δεν έχω ετήσιο συμβόλαιο υποστήριξης, να μην απαντήσουν. Ο λόγος που δεν έχω ενεργό συμβόλαιο είναι γιατί θεωρούσα λίγο περίεργο να πληρώνω ετησίως ένα εφάπαξ ποσό για να διορθώνουν τα δικά τους bugs. Αν από το φόρουμ υπάρχει διάθεση άσκησης πίεσης είμαι θετικός, αλλά το θεωρώ κομματάκι ανέφικτο μιας και το φόρουμ είναι γεμάτο μπάνερ στατικών προγραμμάτων. Για την ιστορία, τα ελληνικά λογισμικά ήταν σε σαφώς καλύτερη μοίρα με εακ-εκως. Πιθανώς το πεδίο που είχε να διερευνηθεί τότε να ήταν πιο συγκεκριμένο και μελετημένο επί αρκετά χρόνια. Διακρίνω δε χωρίς διάθεση εξωραισμού ότι οι τότε συνάδελφοι πιθανώς να διακρίνονταν και από ένα μεράκι για το θέμα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε εμβάθυνση γιατί έγινε προσπάθεια να τσιμπήσουμε πελάτες με κανεπε κυρίως, και καδετ τώρα τελευταία.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως στα 1890€ + ΦΠΑ για Σκυρόδεμα + Ελαστικές μεθόδους αποτίμησης + ενισχύσεις + φέρουσα τοιχοποιία + ξύλινες + μεταλλικά κτίρια + μεταλλικές συνδέσεις + δράσεις ανέμου χιονιού δεν φαίνεται άσχημη προσφορά ακόμα και με τις παραπάνω ελλείψεις...

Υπάρχει κάποια καλύτερη προσφορά αυτή την στιγμή?

Εγώ έχω δώσει τόσα για gaming την ζωή μου 😄

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.