Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λάθη-ελλείψεις-προβλήματα του ΡΑΦ


trellovoskos

Recommended Posts

Έχει δίκιο ο Adamtsi. Εφόσον κάποιος που πουλάει ένα προϊόν, το περιγράφει όντως όπως είναι και όχι με ψευδή στοιχεία ή υπερβολές που θα παραπλανήσουν τον αγοραστή, τότε δεν βλέπω πού είναι το κακό.

Demo υπάρχει και μάλιστα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό (ο μόνος περιορισμός είναι το πλήθος των δομικών μελών), οπότε μπορεί να το πάρει κάποιος, να δαπανήσει κάποιο χρόνο πάνω σε αυτό και να αποφανθεί ο ίδιος.

Βέβαια, το να είναι κανείς υποψιασμένος έχοντας διαβάσει από πριν και κάποια σχόλια σαν αυτά του τρελλοβοσκού, φαίνεται ότι μάλλον βοηθάει στην αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως μάλιστα φάνηκε προ ολίγου στα σχόλια σχετικά με τις εναλλακτές φορτίσεις, όπου δεν είχα προσέξει το επίμαχο σημείο στο εγχειρίδιο. 

Link to comment
Share on other sites

Όχι, όχι, όχι...εδώ συμψηφίζεις. Πάμε λοιπόν από την αρχή:

Υπάρχουν δύο αντισυμβαλλόμενα μέρη. Εγώ δεν μίλησα για τον καταναλωτή. Μιλάω για την εταιρεία. Πες μου για την εταιρεία. Νομιμοποιείται άλλα να διαφημίζει και άλλα να κάνει? Ενσωμάτωσε ναι ή όχι ένα κανονιστικό πλαίσιο?

Το "κακό" για να το κάνουμε πενηνταράκια είναι στις υπερβολές που δεν είναι απλοικές και αφελείς. Είναι στοχευμένες. Υπάρχουν υπερβολές ναι ή όχι? Μιλάτε για τα εγχειρίδια. Εγώ θέλω έναν, ΕΝΑΝ, να μου πει αν έχει κάτσει να λύσει τα fem ενός λογισμικού να δει αν είναι σωστά. Έπρεπε να το κάνει? Όφειλε? Ή τα αγόρασε as it is? Εντατικά στα μέλη? Τα βγάζετε με το χέρι και επιβεβαιώνετε το λογισμικό ή τα παίρνετε as it is?

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε, καταλαβαίνω απολύτως τι θέλεις να πεις, αλλά στο τέλος θα δεις ότι θα καταλήξουμε να παίζουμε με τις λέξεις αν μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε το τι ακριβώς διαφημίζει η εταιρία, τι τελικά κάνει το πρόγραμμα και σε τι βαθμό είναι ανεκτή η όποια διαφοροποίηση μεταξύ των δυο, αν και εφόσον αυτή υπάρχει. Επειδή όμως δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος των χρηστών, ούτε του ΤΟΛ, ούτε του ινστιτούτου καταναλωτών, ούτε και κανενός άλλου πέραν του εαυτού μου, δεν θέλω και δεν δικαιούμαι να απαντήσω στη συγκεκριμένη ερώτηση που έθεσες.

Edited by ktomp
Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζω καθόλου με τις λέξεις και αν κάτι απεχθάνομαι είναι τις δικολαβίστικες ερμηνείες και τα ηξεις αφηξεις. Οταν λες ενσωμάτωσες ενα πρότυπο και το πουλάς χρυσάφι πρέπει να το έχεις ενσωματώσει και όχι οι μισές διατάξεις να είναι αβαβά και οι άλλες μισές μαύρο κουτί. Και όοοοοοοταν αποφασίζεις να διορθώσεις κάτι να το κάνεις με την λογική είτε του πρόσθετου plugin με εξτρα κόστος είτε με επί πληρωμή αναβάθμιση. Κάντε όλοι έναν κόπο και υποβάλλετε στις εταιρείες ένα μειλ με καμιά δεκαριά ερωτήματα. Υπόθεση 10-15λεπτών. Και μετά να δούμε τις απαντήσεις και να γελάσουμε όλοι μαζί. Η συζήτηση για τα εγχειρίδια είναι για γέλια και το πιο Light που μπορώ να πω είναι ότι είναι αφελώς αποπροσανατολιστική. Ειδάλλως ανοίξτε ένα τοπικ με θέμα "τί ωραία τα manual των προγραμμάτων, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα πώς υπολογίζουν την κάμψη του οπλισμού".

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αλίμονο, δεν σε κατηγόρησα ότι παίζεις με τι λέξεις. Απλά ήθελα να σου επισημάνω το πώς μπορεί κανείς εύκολα να ξεφύγει παίζοντας με τις έννοιες και τις ερμηνείες τεχνικών και όχι μόνο όρων, όταν αισθανθεί ότι στριμώχνεται. Θα σου πω το πιο απλό με το οποίο θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει το επιχείρημά σου. Είδες πουθενά να διαφημίζεται ότι ενσωματώθηκε ΠΛΗΡΩΣ ή ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ το κανονιστικό πλαίσιο των Ευρωκωδίκων; Έρχονται από πίσω μετά και τα disclaimer και σε αποτελειώνουν. Τόσο απλά. Δεν ειπε κάτι τέτοιο ο ΤΟΛ, απλά σου λέω τι θα μπορούσε να πει κάποια άλλη εταιρία ίσως σε αντίστοιχη περίπτωση. Γι'αυτό ας μην μπουμε σε μια τετοια διαδικασία και ας μεινουμε στην ουσια.

Edited by ktomp
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία η οποία δηλώνει στα εγχειρίδια του προγράμματος της τι κάνει το πρόγραμμα ΑΛΛΑ:

-αρκετούς ελέγχους (απο αυτούς που αναφέρει πάντα το εγχειρίδιο) το πρόγραμμα τους εκτελεί λάθος,

-γνωρίζει ότι αυτοί οι έλεγχοι εκτελούνται λάθος,

-γνωρίζει ότι δεν εφαρμόζει πλήρως το κανονιστικό πλαίσιο,

ΚΑΙ παρόλαυτά δεν κάνει σχεδόν τίποτα για να διορθώσει την κατάσταση.

Αυτή είναι η ουσία του post μου.

Τώρα αν θέλει να μεταφέρει την ευθύνη στον χρήστη όπως κάνει ο @Adamtsi("ας διάβαζες τα εγχειρίδια να δεις τι κάνει το πρόγραμμα") αυτό ας το κρίνουν οι νέοι πελάτες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα οι οποίοι δεν πρέπει να σπεύσουν να το αγοράσουν πρωτού διαβάσουν προσεκτικά τις 2000+ σελίδες των εγχειριδίων του και λύσουν αρκετά παραδείγματα με το demo (με τους περιορισμούς που έχει...) για να δουν αν κάνει 100% αυτά που νομίζουν ότι κάνει ή αυτά που θα περίμεναν σαν αφελείς ότι θα έπρεπε να κάνει.

Αν είναι δυνατόν να απαιτούμε τα αυτονόητα απο ένα πρόγραμμα. Εκεί φτάσαμε;

 

9 ώρες πριν, Adamtsi said:

Πάντως στα 1890€ + ΦΠΑ για Σκυρόδεμα + Ελαστικές μεθόδους αποτίμησης + ενισχύσεις + φέρουσα τοιχοποιία + ξύλινες + μεταλλικά κτίρια + μεταλλικές συνδέσεις + δράσεις ανέμου χιονιού δεν φαίνεται άσχημη προσφορά ακόμα και με τις παραπάνω ελλείψεις...

Υπάρχει κάποια καλύτερη προσφορά αυτή την στιγμή?

Εγώ έχω δώσει τόσα για gaming την ζωή μου 😄

Καθόλου άσχημη προσφορά δεν είναι, αλλά μόνο για gaming όχι για μελέτες. Εχω βρει και φθηνότερο πρόγραμμα, να το πάρω τώρα στις εκπτώσεις με ένα ζευγάρι παπούτσια που θέλω;

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, Adamtsi said:

@trellovoskos Δεν μας είπατε όμως...ποιο πρόγραμμα να αγοράσουμε? Θα ήθελα να ξέρω μιας και βρίσκομαι σε αναζήτηση. Ευχαριστώ!

Μα εγώ νόμιζα ότι ήσουν ευχαριστημένος πελάτης. Τι έγινε;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το να σου προτείνει κάποιος συγκεκριμένο λογισμικό, είναι μεγάλη ευθύνη. Αυτό που μπορεί (ο κάθε χρήστης) να κάνει, είναι να εφιστήσει την προσοχή στα κακώς κείμενα.

Χωρίς να ασχολούμαι με στατικά, έχω την εμπειρία συναδέλφου (αρκετά ψαγμένου). Χρησιμοποιεί κάποια εγχώρια λογισμικά για συμβατικές κατασκευές, και μια σειρά ξένων για ειδικές περιπτώσεις (πεπερασμένα, κλπ).

Πάντως, η ύπαρξη (πιστοποιημένων?) λογισμικών με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα είναι αδιανόητη. Αν οι εταιρείες δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις (αυτονόητη εφαρμογή των κανονισμών), παρά τα όσα αναγράφουν στα εγχειρίδιά τους, δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους. Πέραν του ότι, ελαττωματικό λογισμικό, μπορεί να οδηγήσει σε κατασκευαστικά προβλήματα. 

Προς τα εκεί νομίζω (εφαρμογή των κανονισμών, και πιστοποίηση) πρέπει να κινηθούν οι χρήστες. Αν κάποιος "τρελός" (βοσκός ή όχι) αποφασίσει να το τραβήξει νομικά, όλος ο κλάδος (μας) θα βγει κερδισμένος.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.