Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθη-ελλείψεις-προβλήματα του ΡΑΦ


trellovoskos

Recommended Posts

35 λεπτά πριν, Adamtsi said:

@trellovoskosΓιατί δεν παίρνεις κάποιο άλλο πρόγραμμα τότε?

Αγαπητέ αν σου αρέσει τόσο πολύ το ΡΑΦ θες να στο πουλήσω για να μπορέσω να αγοράσω άλλο πρόγραμμα;

Ξέρεις, δε μου περισσεύουν λεφτά για επιπλέον στατικό πρόγραμμα.

 

Υ.Γ. Τα ΣΚ πληρώνεσαι υπερωρίες;

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@trellovoskos Μα φαίνεται ότι αναλαμβάνεις σοβαρές μελέτες! Θέλεις να μου πεις ότι τα στατικά δεν πληρώνουν καλά?😆

ΥΓ1. Είπαμε! Δεν μεταβιβάζεται η άδεια χρήσης.

ΥΓ2. Τα ΣΚ απολαμβάνω το ρεπό μου!

  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πω ότι άμα εσένα σου φαίνεται το πρόγραμμα τέλειο, παρότι δεν το έχεις καν αγοράσει (προλαβαίνεις προσφορές black Friday) εμένα δε μου πέφτει λόγος.

Θα σε παρακαλέσω αν έχεις να προσθέσεις έστω μια αδυναμία του προγράμματος, κάνε το και μην ασχολείσαι με τον τρελοποιημένα.

Αυτό το θέμα για αυτό προορίζεται και όχι για το γιατί δεν το έχω ξεφορτωθεί ακόμα ή αν κάνω μελέτες της πλάκας.

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το  scada   εξάγεται  σε  πολλές  χώρες  του  εξωτερικού    και  έχει  πολλά  module  για  ότι  αναλύσεις  χρειάζεται  ο  χρήστης  ,  απο  γραμμικές  ,  εως  μη  γραμμικές  δυναμικές  αναλύσεις . Δεν  ξέρω  εάν  τηρεί  κατά  γράμμα  τους  κανονισμούς  ,  αλλά   αυξάνει  κατακόρυφα  τις  επιλογές  του  χρήστη .  Επίσης  αυξημένο  κόστος  συντήρησης    σε  σχέση  με  αλλα  προγράμματα . 

 

Link to comment
Share on other sites

On 17/11/2021 at 10:32 ΜΜ, pirsogiannis said:

Πες μου ότι ζατρίκιο λες τις δυσμενείς φορτίσεις?:-D:-D

Τώρα το είδα, ναι! Είμαι λίγο μπάρμπας πλέον τι να κάνουμε;! :D 
Εσείς οι νέοι πείτε τα όπως θέλετε, σημασία έχει να γίνονται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ θα σημειώσω το εξής : ως εξωτερικός παρατηρητής και έχοντας υπΑρξει παλαιότερα χρήστης φεσπα και πλέον ραφ, θα σημειώσω ότι επι της ουσίας ο τρελο βοσκός έχει δίκιο στα περισσότερα. Κάποια είναι λιγότερο σοβαρά κάποια περισσοτερο κ κάποια αποκλειται να λυθούν.  
Όμως απο το ύφος των ποστ συνάδελφε προκύπτει προσωπική πικρία, ενδεχομένως κ μια προσπάθεια πίεσης της εταιρείας  κλπ. Όμως μιλάμε για εμπορικό ανταγωνισμό. Θα ήταν σωστό να γίνει αυτή η παρουσίαση σε αντιδιαστολή με τα αλλά μαζικής χρήσης ελληνικά προγράμματα για να υπάρχει μετρο σύγκρισης. Εκεί συνεισέφερε κ ο συνάδελφος paieigiannis στην κουβεντα. Θα ήταν καλο να ακουγΑμε κ για το φεσπα. Εγώ έχω χρονια να το δουλέψω.
Επι της ουσίας εμένα με ενοχλεί στην  καθημερινότητα τόσο ο έλεγχος λειτουργικότητας πλακών, όσο κ (σημαντικοτερο ) η μη υπάρχουσα δυνατότητα ενοποιημένου ελέγχου τεμνουσασ διαιρεμένων στοιχείων στα μπετά . Και οι ελλείψεις κάποιων συνδέσεων, τα ενισχυτικά ελάσματα σε κόμβους κλπ. Και το ότι στα μέταλλα αργεί αρκετά η ανάλυση σε κτίρια απο κάποια τμ και πάνω. Και αυρο  δομικό του ραφ  είναι, έχω αξιοπρεπή  υπολογιστη.

απο εκεί και περα βλέπω με κάποια επιείκεια όλες τις εταιρείες αυτές, όταν ομωσ Φερονται με στοιχειώδη σεβασμό στον πελατη, διότι μιλάμε για προγράμματα «πακέτο» ανάλυσης κ διαστασιιλογησης που προσπαθούν να ενσωματώσουν παρά πολλουσ Κανονιστικούς ελέγχους ενός αυστηρότατου κ καποιες φορές υπερπεριπλοκου πλαισίου, ενώ την ίδια στιγμή απευθύνονται σε μια πολυ μικρή αγορά. Δεν είναι δυνατόν με αυτές τις «ελληνικές» τιμές και με ελληνικό κοινό  πχ 500-1000-2000 χρηστών να έχουν δυνατότητες scia κλπ λογισμικών σχεδόν παγκόσμιας εμβέλειας και τριπλασιου η τετραπλάσιου κόστους. 


 

Edited by sarcs
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@sarcs : Γιατί θα πρέπει να δίνουμε συγχωροχάρτι σε ελληνικές εταιρίες λογισμικού επειδή οι τιμές των προγραμμάτων είναι χαμηλές συγκριτικά με ξένα προγράμματα; Θα προτιμούσα να πλήρωνα το ΡΑΦ και το κάθε στατικό πρόγραμμα σε διπλάσια τιμή, αλλά να μην είχε τα λάθη και τις ελλείψεις που ανέφερα, παρά αυτό που συμβαίνει τώρα. Και νομίζω ότι θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι συνάδελφοι με αυτό. Αν υπήρχε η ελάχιστη ευθιξία απο τον ΤΟΛ, θα είχε ήδη κάνει κάτι για να διορθώσει τα λάθη του προγράμματος. Δεν υπάρχει όμως.

Αλήθεια τόσο δυσβάσταχτο είναι το κόστος των διορθώσεων ή μήπως είναι τόσο ασήμαντες;

  • Like 3
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο, αν μιλούσαμε για έναν δίκαιο κόσμο έτσι θα ήταν! 
Για το ότι θα  προτιμούσαν οι περισσότεροι να έδιναν 10 αντί 3 μη παίρνεις πάντως κ όρκο.  Άλλο στη θεωρία κ άλλο στο ταμείο.
Αν ηταν έτσι θα ερχόταν οι μεγάλες διεθνείς παίκτριες να έβγαζαν modules ελέγχων ελληνικών κανονισμών και δε θα υπήρχε χωρος για ελληνικά λογισμικά καν, θα δουλεύαμε scia sofistik κλπ όλοι.


παντως εγώ εστιάζω στα θέματα ανάλυσης κ ελέγχων.
Στους ελέγχους κατασκευαστικών διατάξεων οπλισμών νομίζω είναι πολυ δύσκολο  να τα κάνει όλα το προγραμμα. Εκεί εγώ προσωπικά έχω μάθει απ έξω πχ τον Ιγνατάκη επι Εακ Εκως κ προχωρώ σε σιγουρεσ κ γιατί όχι Τυποποιημένες επιλογές όπως κ πολλοί. 
Και απο την αρχή όταν μου έκαναν παρουσίαση μου είχαν πει ότι δε βγάζει το λογισμικό κάθε ειδοποίηση για οπλισμός κλπ κ έχω περισσότερη ευθύνη. 
όλα  κρίνονται αναγκαστικά συγκριτικά. Εγώ πχ δε μπορώ να αντέξω το μεγάλο χρόνο ανάλυσης στα μέταλλα γιατί με εμποδίζει να κάνω τις πολλες δοκιμές που θέλω για να είμαι σίγουρος. Αλλά απο την άλλη με έχει σκλαβώσει η εποπτικότητα του, το ότι μπαίνω σε κάθε μια «αστοχία» real time  βλέπω υπολογισμούς κ καταλαβαίνω που δεν πάει καλά είτε είναι στοιχείο είτε σύνδεση. Άλλο λογισμικό ελληνικό δε θυμάμαι να το έχει.

 

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, sarcs said:

 

Sarcs, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η άποψη σου μιας κ ήσουν κ χρήστης fespa.

Προγραμματιστικά διαφωνώ ότι δεν γίνονται παντως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.