Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή σαρωμένης πινακίδας σχεδίων Α4 jpeg, σε μορφή κατάλληλη για εισαγωγή σε cad πρόγραμμα


pirsogiannis

Recommended Posts

Γιατί τοτε δεν την βάζεις σαν φωτογραφία?

Γενικα να ξερεις αν δεν είναι vector δύσκολα να χεις καλό αποτέλεσμα. Ίσως με κανα photoshop/illustrator να κανες δουλειά

Edited by bilya63
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν θες να την φτιάξεις απο την αρχή το καλύτερο που εχεις να κανεις ειναι να την βαλεις σαν φωτογραφία κ scale με reference γνωστή διάσταση.

Ακομα κ το raster design θέλει αρκετή δουλειά κ το αποτέλεσμα δεν είναι κ τοσο καλό.

Πάντως δεν ειναι κ τοσο δύσκολο να την κανεις recreate πιστεύω.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για την διάθεση να προσφέρεις. Το θέμα είναι ότι μεγάλο μέρος του λογοτύπου (για το οποίο υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση, και όχι προφανώς από εμένα ..) είναι σκίτσο σχεδιασμένο στο χέρι. Και υπάρχει η απαίτηση να είναι αυτό το λογότυπο.. Τί να κάνουμε τώρα, θα δω τί θα παίξει με την σάρωση και με κάτι προγραμματάκια να δω τί αποτέλεσμα θα δώσουν. Σε καλής ανάλυσης φωτογραφίες πάντως το αποτέλεσμα είναι καλό.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στην σκαναρισμένη πινακίδα, σβήνεις το όνομα έργου, τίτλο αριθμό σχεδίου ημερομηνίες κτλ σε ένα πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας (δε χρειάζεται κάτι επαγγελμάτικό. και το paint των windows αρκει)

Μετά την κενή πινακίδα την φέρνεις στο σχέδιο στην κλίμακα που θες.

(Για παράδειγμα, μια Α4 είναι περίπου 20χ30εκ. Σε ένα σχέδιο που θέλεις να τυπώσεις σε 1:50 και είναι σχεδιασμένο σε μέτρα, η πινακίδα θα είναι χοντρικά 10 x 15 drawing units ή μέτρα)

Αφού φέρεις την εικόνα στο Autocad στη θεση και τις διαστάσεις που τη θες, κάνεις Draworder -> Back για να παει πίσω και στα σημέια που θέλουν συμπλήρωμα (αυτά που έσβησες στο paint) βάζεις ένα text, το οποίο θα αλλάζεις κάθε φορά εύκολα στο CAD.

(Για το προηγούμενο παράδειγμα σχεδίου, σύνηθες ύψος κειμένου 0,18 ~ 0,25)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το λευκό background στην εικόνα θα φαίνεται λευκό, οπότε το κείμενο που στο model είναι και αυτό λευκό δε θα φαίνεται. Στην εκτύπωση θα φαίνεται κανονικά Μαύρο. Για να μη ζορίζεσαι στην επεξεργασία χρησιμοποίησε προσορινά άλλο χρώμα κειμένου και το αλλάζεις πριν τυπώσεις ή εικόνα τύπου png που υποστηρίζει διαφάνεια όμως θα χρειαστεί ειδικό λογισμικό (πχ photoshop, ή gimp) για να την ορίσεις.

Αν για κάποιο λόγο όταν κάνεις copy paste πινακίδα και text σε άλλο σχέδιο, δεν εμφανίζεται τι κείμενο τότε προφανώς έχει πέσει κάτω απο την εικόνα. Πρέπει να επαναληφθεί η εντολή Draworder -> Back στο jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.