Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βιβλική καταστροφή από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ιάβα


Engineer

Recommended Posts

Σε 13 ανήλθαν οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας και σε 57 οι τραυματίες, οι 41 με εγκαύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους στα γύρω χωριά και η περιοχή έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα ηφαιστειακής τέφρας.

Η έκρηξη του Σεμέρου αιφνιδίασε τους κατοίκους της περιοχής. Βίντεο δείχνουν χωρικούς να εγκαταλείπουν την ζώνη του ηφαιστείου την ώρα που ένα παχύ σύννεφο τέφρας και καπνού καλύπτει την περιοχή.

Τουλάχιστον 11 χωριά της περιοχής Λουματζάνγκ καλύφθηκαν από ένα παχύ στρώμα στάχτης, το οποίο έχει κρύψει σχεδόν τελείως κάποια σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ προκάλεσαν και τον θάνατο ζώων.

 

«Ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στους 13», με δύο εξ αυτών να έχουν ταυτοποιηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (BNPB) Αμπντούλ Μουχάρι, διευκρινίζοντας ότι 10 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από ορυχείο άμμου στο οποίο είχαν παγιδευτεί χθες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, από τη συσσώρευση τέφρας.

Σκηνικό καταστροφής

Από την έκρηξη του Σεμέρου καταστράφηκε τουλάχιστον μια γέφυρα στην Λουματζάνγκ, προκαλώντας προβλήματα στο έργο των συνεργείων διάσωσης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από την υπηρεσία διάσωσης, παρουσιάζεται ένα σκηνικό καταστροφής με σκεπές και φοίνικες να αναδύονται μέσα από τις στάχτες και συντρίμμια να έχουν καλύψει το έδαφος.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να μην πλησιάζουν σε απόσταση τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου, διότι ο αέρας στην περιοχή είναι επικίνδυνος για τους ευάλωτους ανθρώπους, λόγω της σκόνης από την ηφαιστειακή τέφρα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης απέστειλαν στην περιοχή βοήθεια σε τρόφιμα, μάσκες και σάκους για πτώματα.

Το ύψος του Σεμέρου, που είναι το πιο ψηλό όρος της Ιάβας, ανέρχεται σε 3.676 μέτρα.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Σεμέρου σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Είχε και τότε προκαλέσει την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων και οι αρχές είχαν διατηρήσει έκτοτε στην δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή για ηφαιστειακή έκρηξη.

 
 
 

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.