Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το σχολικό κτίριο "φάντασμα" στο άλσος Κεφαλαρίου στην Κηφισιά


Engineer

Recommended Posts

Ένα δάσος στην Κηφισιά, που μοιάζει παρατημένο, ανάμεσα στις οδούς Καραϊσκάκη, Πευκών, Ρόδου και Ισμήνης, πρόκειται για το δάσος η άλσος Κεφαλαρίου.

Εκεί πριν από τέσσερις δεκαετίες περίπου, είχαν ξεκινήσει οι εργασίες οικοδόμησης του πρότυπου σχολείου Βαρβάκειο, άνηκε στην Βαρβάκειο σχολή η οποία οραματίστηκε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κηφισιά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1974 και συνεχίστηκαν μέχρι το 1979 όπου και διακόπηκαν λόγω μιας πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πεντέλης με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το έργο και να μείνει ημιτελές. Για πολεοδομικούς λόγους το έργο σταμάτησε τη στιγμή που είχαν ήδη ανεγερθεί κάποια κτίσματα. Αυτά στέκουν πλέον εγκαταλελειμμένα έχοντας στο περίβολό τους σκουπίδια και μπάζα.

Το κτήριο είναι μέσα στο δάσος πλήρως απομονωμένο από τον αστικό ιστό. Πιθανότητες υπάρχουν ο χώρος να έχει χρησιμοποιηθεί για τελετές μαύρης μαγείας και για χρήση τοξικών οσίων από περιθωριακές ομάδες.

Μετά τις πυρκαγιές του 2007 στην Πεντέλη, κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν «χέρι» στην συγκεκριμένη περιοχή, επιχείρησαν να εκχερσώσουν αναδασωτέα έκταση 50 στρεμμάτων λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο της Κηφισιάς.

Το δάσος Κεφαλαρίου είναι μια πευκόφυτη περιοχή 955 στρεμμάτων.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Σαν απόφοιτος της Β.Π.Σ. , εκείνη την εποχή ήμουν στο Λύκειο, εξατάξιο γυμνάσιο τότε και περιμέναμε να ολοκληρωθεί για να μετακομίσει εκεί το σχολείο, από το κτίριο της παλιάς Γερμανικής Σχολής στο τετράγωνο, Ασκληπιού, Αραχώβης, Γ. Πρασσά και Βαλτετσίου , όπου κάναμε μάθημα εμείς το πρωί και το Ε' Γυμνάσιο Θηλέων το απόγευμα...

Τα θρανία ήταν το τουίτερ της εποχής, ο μόνος τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων...

Τελικά πολλά χρόνια μετά το σχολείο μεταφέρθηκε στα όρια Ψυχικού - Αθήνας, όπου βρίσκεται και σήμερα. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.