Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική υπηρεσία για έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς


Engineer

Recommended Posts

Τέθηκε σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2022, των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ) για τα έτη 2019 και 2020 για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς. Συγκεκριμένα, η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε:

  • εργοδότες δικηγόρων με έμμισθη εντολή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα και σε Ν.Π.Ι.Δ. και
  • εργοδότες μισθωτών μηχανικών και υγειονομικών απασχολούμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με σχέση ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ., Ι.Δ.Ο.Χ. με υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ Κοινών Επιχειρήσεων),
  • εργοδότες μηχανικών και υγειονομικών υπαγόμενων στις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016,

Η υπηρεσία παρέχεται στους εργοδότες μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr) επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Εργοδότες > «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης που διαθέτουν για την υποβολή Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου. Η δε δυνατότητα τροποποίησης παρέχεται στον εργοδότη ανά ασφαλισμένο.

Η ανωτέρω τροποποίηση πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 με απλό και φιλικό τρόπο για το χρήστη, χωρίς την υποβολή δικαιολογητικών, και αφορά στην δηλωθείσα -μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ)- ασφάλιση των προσώπων αυτών για τα έτη 2019 και 2020, ώστε να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, που διέπουν το ασφαλιστικό καθεστώς τους.

Προς το παρόν, η υπηρεσία ΔΕΝ είναι διαθέσιμη για πρόσωπα ενταχθέντα:

α) στο Μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 39/2020, Κεφ. Α’),

β) στα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, που δραστηριοποιούνται σε τριτογενή τομέα και στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών, ενταγμένων ή μη, στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 39/2020, Κεφ. Δ’) και

γ) στο ανοιχτό πρόγραμμα για τη δημιουργία εκατό χιλιάδων (100.000) νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας (εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 49/2020).

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, θα εμπλουτισθεί στις 17/01/2022 με αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής των αντιστοίχως αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στους εν λόγω δικαιούχους (ασφαλισμένους και εργοδότες).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.