Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοποθέτηση του ΤΟΛ απέναντι στην καταχώρηση «Λάθη-ελλείψεις-προβλήματα του ΡΑΦ»


ΤΟΛ

Recommended Posts

@loserτο συγκεκριμένο σχήμα που δείχνεις, καταδεικνύει ως συντηρητική παραδοχή αυτή του @ktomp.

Στο θέμα του ικανοτικού και οπλισμού, τον έλεγχο καλά τον κάνει, τις αγκυρώσεις δεν κάνει σωστά, με αποτέλεσμα οπλισμός που έχει ληφθεί υπόψη τελικά να μην λειτουργεί.

Το θέμα μπορούν να το λύσουν απλά (μιας και που το συγκεκριμένο νήμα αποτελεί δημοσίευση του ΤΟΛ) αφήνοντας τον έλεγχο αποκλειστικά στον μηχανικό (ούτως ή άλλως και τώρα ΕΚΩΣ ακολουθεί και όχι τελείως σωστά). Στον πίνακα οπλισμού να αφήσουν επεξεργάσιμα τα πεδία lbd και D, και άντε να έχει και χρωματισμό αν είναι κάτω του υπολογισμένου από αυτούς.

Έτσι και την αγκύρωση την παίζεις όπως θες, και θα γλιτώσουμε από export σε CAD και excel πινάκων, διόρθωση με χέρι, με ότι πιθανότητες τελικά μη ταύτισης των δύο και προφανώς σπατάλης χρόνου.

Edited by mantzaras
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ktomp said:

Άρα η απομείωση μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύητερη απ'ό,τι θα υπολογίζαμε με την fbd, σωστά;

Όχι  παντού   ,   σε  κάποια  σημεία  δεν  είσαι  υπερ.  της  ασφάλειας   ;;  η κατανομή  δεν  είναι  ομοιόμορφη  αλλά  παραβολική . 

Link to comment
Share on other sites

On 6/1/2022 at 12:57 ΜΜ, mantzaras said:

Στο θέμα του ικανοτικού και οπλισμού, τον έλεγχο καλά τον κάνει, τις αγκυρώσεις δεν κάνει σωστά, με αποτέλεσμα οπλισμός που έχει ληφθεί υπόψη τελικά να μην λειτουργεί.

@mantzarasδεν συμφωνώ ακριβώς με αυτό που λες.

Για να προσμετρηθούν τα σίδερα της μιας και της άλλης δοκού και στις δυο παρειές του κόμβου στο ΡΑΦ, πρέπει να φροντίσει ο χρήστης να δείξει τα σίδερα στηριξης της μιας δοκού και στη διάταξη όπλισης στην στήριξη (από την άλλη πλευρά του κόμβου) της επόμενης δοκού. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα (εδώ είναι η ένστασή μου ως προς τη διατύπωσή σου), ενώ ταυτόχρονα στα αναπτύγματα τα σίδερα φαίνεται να συνεχίζουν (βέβαια δεν εξασφαλίζεται ότι μήκος είναι πάντα αυτό που θα έπρεπε όπως εξηγώ παρακάτω) κι εκεί ενδέχεται να την πατήσει κάποιος που δεν γνωρίζει τι ακριβώς υπολογίζει το πρόγραμμα και ποιά είναι η απαίτηση του κανονισμού. Είναι πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο δυστυχώς απ' όσο έχω δει, πολλοί χρήστες του προγράμματος το αγνοούν και που δεν θίγεται σε κανένα εγχειρίδιο μπας και πονηρευτεί κανείς (αναφέρομαι γενικά το θέμα των αναπτυγμάτων και των αγκυρώσεων το οποίο απουσιάζει από τα εγχειρίδια θεωρητικής τεκμπηρίωσης).

Και για να προλάβω όποιον ενδεχομένως διολισθίσει στο λάθος να θεωρήσει ότι αυτό είναι υπερ της ασφάλειας, θα πω ότι στο τμήμα εντός του μήκους αγκύρωσης, η τάση της ράβδου δεν είναι μηδέν, άρα συμμετέχει αυτή η ράβδος (μερικώς όμως) στην ανάληψη ροπής. Για να το πω αλλιώς, το διάγραμμα αναλαμβανόμενων ροπών δεν παρουσιάζει άλματα, αλλά γόνατα. Το ότι απλοποιητικά σχεδιάζεται με άλματα είναι μεν υπερ της ασφάλειας για τον έλεγχο σε κάμψη, όχι όμως για τον ικανοτικό διότι έτσι αγνοείς την όποια (μερική) συνεισφορά των υπό αγκύρωση ράβδων. Γι' αυτό λοιπόν οι αγκυρώσεις εντός του lcr δεν επιτρέπονται, ώστε το γόνατο να μετατοπίζεται εκτός της κρίσιμης ζώνης, βλ. 5.2.2.4(P). Υπόψιν ότι αυτό ισχούει για δοκούς με απαιτήσεις πλαστιμότητας, ενώ στις υπόλοιπες (αν έχεις τέτοιες) ξεκινάς την αγκύρωση όπου θέλεις.

Νομίζω ότι πλέον έχουμε εξαντλήσει και αυτό το θέμα. Βέβαια αναρωτιέμαι αν έχει καμία χρησιμότητα το να τα συζητάμε αυτά εδώ, αφού τα περισσότερα ζητήματα που έχουν θιχθεί στο άλλο νήμα από τον τρελοβοσκό ή από άλλους, είτε απορρίφθηκαν στην πλειονότητά τους, είτε αγνοήθηκαν αντίστοιχα.

Edited by ktomp
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Στην τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε πάντως εγώ δεν βλέπω έλεγχο διαμέτρου ράβδων στις δοκούς, εκτός και αν διέφυγε της προσοχής μου. Αν κάποιος έχει εντοπίσει κάτι ας ενημερώσει.

Edited by ktomp
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και μόνο από το ύφος που επιλέγει να διατυπώσει όσα θέλει να διατυπώσει η εταιρία, δεν θα την επέλεγα για κανέναν απολύτως λόγο.

Το επικοινωνιακό δεν φαίνεται να το εχουν καθόλου.

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εντύπωση μου κάνει που η εταιρία δεν ξαναπάντησε.
Κρίμα γιατί μπορούσε να γίνει ένας όμορφος και εποικοδομητικός διάλογος, και να μην μείνει η πικρία των αρχικών απειλών.

Να μην τα έχουν δει τα μηνύματα (ανεπίσημα, από άλλο προφίλ) αποκλείεται. Αυτοί άνοιξαν το θέμα.

Κακό αυτό, καθώς ο μέσος χρήστης το εκλαμβάνει αρνητικά. Σαν να αντιλαμβάνονται πως έχουν άδικο και κάνουν τους κινέζους

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

έκαναν αναβάθμιση τιμών.

Το ίδιο πακέτο που είχα σταμπάρει, κάνει κανένα 400άρι πάνω σε σχέση με αρχές χειμώνα.

Επίσης φαίνεται να έχουν σταματήσει και τα συχνά βίντεο, που κατά την γνώμη μου βοήθησαν πολύ να επεκταθούν στην αγορά. Τουλάχιστον εγώ από εκεί τους γνώρισα.

Από την άλλη, δικό τους είναι, οπότε δικαίωμα τους να κάνουν και να το κοστολογούν όπως θέλουν.

Αν και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη στο κομμάτι των επιλύσεων (ως μη κάτοχος), σαν υποψήφιος αγοραστής θα συμφωνήσω με την άποψη που ειπώθηκε, πως επικεντρώνονται στην προώθηση νέων υπομονάδων (μπορεί και να έχουν πανευρωπαικό ρεκόρ αριθμού υπομονάδων αυτή την στιγμή), αντί στην βελτίωση των υφισταμένων.

Παραγόμενα σχέδια και τεύχος, χρήζουν σημαντικών βελτιώσεων(βλέπε fespa, sterostatika),
πρέπει να είναι το μοναδικό που δεν συνεργάζεται με άλλα προγράμματα (το scada εδώ θερίζει),
και ενώ έχουν σχετικά ωραίο περιβάλλον, το πεπαλαιωμένο 3d μοντέλο θα μπορούσε να εξηχρονιστεί στο γραφικό κομμάτι (βλέπε stereostatika, seismosoft, scada, τα γνωστά ξένα ας τα αφήσω καλύτερα)

Όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε video που έχω δει, οπότε αν έχουν προχωρήσει στους συγκεκριμένους τομείς σε πιο πρόσφατες εκδόσεις ζητάω συγνώμη

Edited by mikegad
Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα παραπαίει, κατα τα άλλα πληρώνουμε συμβολαια υποστήριξης.

Το ξέραμε ότι είναι λίγο αργοι στα update αλλά τωρα τελευταία το έχουν παραξηλώσει.

Ενδεικτικό ειναι το εξής : Στην τελευταία έκδοση του προγράμματος που βγήκε στις αρχες Φεβρουαρίου υπάρχουν 2 bugs που χαλάνε πράγματα που προηγουμένως δούλευαν, όπως η αναρίθμηση μελών και τα εξαγόμενα σχέδια. Έχουν που έχουν με διαφορά τα χειρότερα εξαγόμενα σχέδια απο όλα τα προγράμματα, στην τελευταία έκδοση έχει πέσει και bug που βγάζει τα σίδερα των πλακών όπως να ναι.....

Για αυτά τα 2 προβλήματα που κοστίζουν πολύ σε εργάσιμο χρονο σφυρίζουν αδιάφορα εδω  και 4 μήνες. Δεν μπορουν λεει να διορθώσουν μόνο αυτά, γιατι ετοιμάζουν μεγάλη αναβάθμιση (drumroll). Μέχρι τότε δεν πειράζει, θα ξοδεύουμε λίγο χρόνο παραπάνω γιατι η τελευταία έκδοση χάλασε 2 λειτουργίες.....

Κρίμα

Τζαμπα τα λεφτα της συντήρησης, για να ακούς "το ξέρουμε το πρόβλημα αλλά δεν το διορθώνουμε γιατι ε ε ερχεται η καλή η αναβάθμιση"

 

Edited by cvlengnr
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.