Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ένσταση πολεοδομικής παράβασης


GreekCopter

Recommended Posts

Ενημέρωση κατάστασης και νέες φωτογραφίες (ιδιαίτερα προς @avgoust και @myri).

 

Εχθές (16-6-09) το πρωί, νωρίς, πήγα στην πολεοδομία και ζήτησα με τον αριθμό αδείας και την ταυτότητα μου του ΤΕΕ (ζήτησαν να τη δουν παρακαλώ), αντίγραφα των εγκεκριμένων σχεδίων της αδείας. Επειδή δεν "μπορούσαν" να μου τα δώσουν αυθημερόν, έκανα αίτηση και μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς το πολύ σε 2 εργάσιμες για να τα παραλάβω.

 

Ως εκ του θαύματος, περίπου 1-2 ώρες αφού έφυγα από την πολεοδομία, με ειδοποίησε η γυναίκα μου ότι εμφανίστηκε από το πουθενά τεχνίτης με κομπρεσέρ χειρός ο οποίος και δουλεύοντας μέχρι το απόγευμα (εγώ γύρισα στις 8:15 το βράδυ και δεν τον πρόλαβα) καθαίρεσε τμήμα του περιβόητου τοιχείου, όπως φαίνεται και στις τωρινές φωτογραφίες, δηλαδή καθύψος τα πρώτα 10-15εκ. από την πλευρά που ήταν σε επαφή με το δικό μου τοίχο περίφραξης.

 

Βέβαια η καθαίρεση, καθύψος, έφτασε μέχρι τη στάθμη της επίχωσης του υπογείου που είχε ήδη γίνει από την πλευρά της φάτσας του οικοπέδου προς τον δρόμο (βλέπε φωτογραφίες: DSC00003-small.JPG και DSC00004-small.JPG). Από την άλλη πλευρά του τοιχείου, στο τυφλό όριο του οικοπέδου, που δεν έχει γίνει ακόμα επίχωση (βλέπε φωτογραφίες: DSC00001-small.JPG και DSC00002-small.JPG), υπολείπεται ακόμα καθαίρεση ύψους περίπου 30-50εκ (δεν τα μέτρησα, από τις φωτογραφίες κρίνω) για να φτάσει στη βάση του τοιχείου του (η θεμελίωση του δικού μου τοίχου περίφραξης είναι ακόμα πιο βαθιά).

 

Για να δούμε θα καταφέρω να γίνω ακόμα περισσότερο "πειστικός". Έπεται και συνέχεια.

 

Υ.Γ. Συγγνώμη για τις διαδοχικές δημοσιεύσεις, αλλά δεν μπορούσα να ανεβάσω τις νέες φωτογραφίες, αν έκανα edit στο προηγούμενο post.

post-12808-131887224169_thumb.jpg

post-12808-131887224183_thumb.jpg

post-12808-131887224197_thumb.jpg

post-12808-131887224212_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προβληματισμός: Σε περίπτωση σεισμού (όχι απαραίτητα μεγάλου),

Πόσο μεγάλου? ή πόσομικρού? 1.4r είναι καλά?

το τοιχείο διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του γείτονα θα προκαλέσει ζημιές στο δικό μου τοίχο περίφραξης, λόγω του ότι είναι σε στατική συνέχεια με το υπόγειο του και σε επαφή με τον τοίχο μου χωρίς κανενός είδους αρμό.

Πόσο μεγάλη ζημιά? Θα επελθει καταστροφή? Θα κινδυνεύσουν ζωές?

 

Συγνώμη αγαπητέ, αλλά νομίζω πως είσαστε πέραν του δέοντος φοβισμένος, αν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος του ενδιαφέροντός σας ή της φοβίας σας για την επερχόμενη καταστροφή.

 

υ.γ. Πότε επιτέλους θα σταματήσουμε να δίνουμε όπλα σε ανθρώπους για να βγάζουν τα μάτια άλλων ανθρώπων? Αυτό είναι δουλειά των δικηγόρων και όχι των μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

??????????????

 

Δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος σας αγαπητέ @erling. Ελπίζω ότι δεν καταλαβαίνω το χιουμορ σας και όχι ότι σοβαρολογείτε.

 

Οποιαδήποτε ζημιά στο σπίτι ΜΟΥ και στο οικόπεδό ΜΟΥ, προερχόμενη από πολεοδομική παράβαση όμορης ανεγειρόμενης οικοδομής (η οποία έγινε από συνάδελφο πολιτικό μηχανικό) που θα κοστίσει χρήματα (ακόμα και λίγα) για να επισκευαστεί (ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο ισχνών αγελάδων) είναι θέμα για μένα. Τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό. Το σπίτι και το οικόπεδο δεν μου το χάρισε κανείς.

 

Τα αναφερόμενα μου στα προηγούμενα post δεν περιλαμβάνουν τις υπόλοιπες πολεοδομικές παραβάσεις της εν λόγω οικοδομής, για τις οποίες ουδόλως ενδιαφέρομαι. Αν ο συνάδελφος μελετητής και επιβλέπων μηχανικός και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω οικοδομής θέλουν να κάνουν τον πύργο των Αθηνών ή το ΟΑΚΑ με τη μελέτη μιας διόροφης δίδυμης μεζονέτας, ουδόλως με ενδιαφέρει και με απασχολεί, αρκεί να μην δημιουργήσουν πρόβλημα ασφαλείας ή επισκευών στην ιδιοκτησία μου.

 

Τέλος, θεωρώ ότι τα 21 χρόνια από κτήση πτυχίου και τα 18 πραγματικά χρόνια ενασχόλησης με το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού μου δίνουν την ευχέρεια, την ικανότητα και την εμπειρία να κρίνω αν θα είναι μεγάλη ζημιά, αν θα επελθει καταστροφή ή αν θα κινδυνεύσουν ζωές. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα αφορά αποκλειστικά την ασφάλεια τη δική μου και της οικογένειάς μου και την τσέπη μου.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αγαπητέ Lakis Bidis.

Η απάντησή σου με ικανοποιεί πλήρως.

 

Αγαπητέ @erling, επειδή συνεχίζω να μην αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σας (δίχως ίχνος ειρωνίας), μήπως θα μπορούσατε να το μοιραστείτε μαζί μου, έστω και σε Π.Μ.?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αγαπητέ συνάδελφε Lakis Bidis.

Σου οφείλω μια συγνώμη για την τοποθέτησή μου, την 18/06/09, την οποία ζητάω δημόσια διότι δημόσια ήταν και η τοποθέτησή μου που είχε ειρωνικό χαρακτήρα.

Ελπίζω να την κάνεις δεκτή.

Συναδελφικά erling.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε Lakis Bidis.

Σου οφείλω μια συγνώμη για την τοποθέτησή μου, την 18/06/09, την οποία ζητάω δημόσια διότι δημόσια ήταν και η τοποθέτησή μου που είχε ειρωνικό χαρακτήρα.

Ελπίζω να την κάνεις δεκτή.

Συναδελφικά erling.

Αλοίμονο, σαφέστατα και γίνεται δημόσια δεκτή η συγγνώμη σου. Για να πω την αλήθεια, το είχα ξεχάσει το θέμα. Το θυμήθηκα σήμερα όταν βρήκα στο inbox το mail από την ιστοσελίδα του Michanikos.gr με την ειδοποίηση από εσένα. No harm done.

Φιλικά, Lakis Bidis

Link to comment
Share on other sites

...και έτσι, οι 2 φίλοι μας, αγαπημενοι και μονιασμένοι, έζησαν αυτοι καλα και μεις καλυτερα..

 

με συγκινήσατε ρε μπαγάσες ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.