Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα διαρροή ρεύματος στο σπίτι.


Nitrah

Recommended Posts

Έχω ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και περιμένω να μου φέρει Ηλεκτρολόγο να δει το πρόβλημα.

Το ρελέ το τσέκαρα με ενα κουμπάκι που έχει στην άκρη (Τεστερ) και οταν το πατάς πέφτει το ρεύμα.
Τεσπα θα έρθει επαγγελματίας να βγάλει άκρη....

Ελπίζω να μην χρειαστεί να βγάλει τα μπουατ και γίνει χαμός στο σπίτι...

Link to comment
Share on other sites

Το κουμπάκι καλά κάνετε και το πατάτε αλλά διασφαλιζει μόνο ότι δεν έχει κολλήσει ο μηχανισμός του ρελέ.

Το αν όντως λειτουργεί σωστά και ανιχνεύει τη διαφορα ρεύματος ελεγχεται με ειδικό μηχάνημα απο ηλεκτρολόγο. (μάλλον δε δουλευει το δικό σας)

Btw μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ενας γενικός έλεγχος της εγκατάστασης και μια ανανέωση του πιστοποιητικού, πόσα χρόνια είστε μέσα; αν είναι του 2004 λογικά θα έχει λήξει, μήπως ξεχάστηκε να ανανεωθεί?

Link to comment
Share on other sites

On 12/30/2021 at 7:42 PM, Nitrah said:

Σχεδόν σε όλες μου τις συσκευές πλυντήριο πιάτων , καφετιέρες , τοστιέρες κτλπ αν έρθει το χέρι μου σε επαφή με κάποιο μεταλλικό τους σημείο (ειδικά αν ειναι και λίγο βρεγμένο το χέρι μου) νιώθω να με χτυπάει το ρεύμα.... (τσιμπήματα στο δέρμα).

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Οι συσκευές που περιέγραψες έχουν το μεταλλικό τους περίβλημα γειωμένο μέσω των <<αυτιών>> του ρευματοδότη στον οποίο συνδέονται. Από τη στιγμή που σε χτυπάει το ρεύμα, τότε το μεταλλικό περίβλημα των συσκευών αυτών βρίσκεται υπό τάση δαφιρετική της γης και οπότε και η καλωδίωση της γείωσης βρίσκεται υπό τάση διαφορετική της γης, οπότε ναι, σίγουρα κάποιο θέμα υπάρχει με τη γείωση. Βασικά η γείωσή σου βρίσκεται υπό τάση.

O λόγος για τον οποίο δεν πέφτει το ρελέ διαρροής είναι γιατί η διαρροή συμβαίνει από την ίδια τη γείωση.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το ρεύμα δε σε έχει χτυπήσει θανάσιμα είναι γιατί αυτή η τάση είναι για κάποιο λόγο χαμηλότερη από 230 V (όντως είσαι τυχερός).

Αφού φωνάξεις ηλεκτρολόγο θα χαρούμε να μάθουμε το λόγο για τον οποίο η γείωσή σου βρίσκεται υπό τάση. Αν δε σου κάνει κόπο μπες στο παρόν θέμα και ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

 

Τα  mA  διαρροής ειναι αρκετα κατω απο το οριο των  30 , θεωρω οτι  είναι κάπου στα 20 - 23 κ γιαυτό δεν ενεργοποιείτε  ο rcd ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λίγο άσχετο με το συγκεκριμένο πρόβλημα, στο εξοχικό μου πέρυσι, πήγα να πλύνω τα χέρια μου και με χτύπησε το ρεύμα. Το θεώρησα τυχαίο, άναψα τον θερμοσίφωνα (μπόιλερ, όχι ηλιακός) και αφού τον έκλεισα πήγα για ντουζ και με χτύπησε πάλι το ρεύμα. Τηλέφωνο τον ηλεκτρολόγο μου (συμμαθητής, που τον φωνάζω πάντα σε ό,τι δουλειά τον χρειάζομαι) και αφού ήρθε τσέκαρε πίνακα και ρολόι, μου είπε να καλέσω τον ΔΕΔΔΗΕ και να τους πω ότι έχει πρόβλημα ο ουδέτερος. Κάλεσα τον ΔΕΔΔΗΕ στις 21:30 και ήρθε ένα φορτηγάκι και ένας γερανός μέσα σε μία ώρα. Κάτι έφτιαξαν από τη κολώνα μέχρι το ρολόι μου και έφυγαν. Απλά και όμορφα. Όσον αφορά το θέμα, κανονικά έπρεπε ΑΜΕΣΩΣ ο ιδιοκτήτης να φωνάξει ηλεκτρολόγο να δει τι έχει συμβεί. Αν όχι, φωνάξτε δικό σας ηλεκτρολόγο, να σας δώσει απόδειξη  και να αφαιρεθεί από το επόμενο ενοίκιο. 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, GiannisP. said:

 

καπως ετσι συμπεριφερεται  η ηλεκτρολογικη  εγκατασταση  οταν εχουμε κομμενο Ν σε ΤΝ συστημα ....εδω ομως εχουμε κατι αλλο.....που απαντηση.... δεν εχουμε παρει ακομα.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.