Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάσα για την Αττική – Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη σήραγγα στο Λεκανοπέδιο;


Engineer

Recommended Posts

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στην Αττική ξεμπλοκάρει. Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών κίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η επέκταση της Λ. Κύμης μπαίνει σε φάση δημοπράτησης.

Πρόκειται για την επέκταση της Αττικής Οδού, στο τμήμα που αφορά τη Λ. Κύμης, ένα έργο-ανάσα για τον κορεσμένο αυτοκινητόδρομο του Λεκανοπεδίου. Στόχος, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που αφορά την προ εικοσαετίας περίοδο των λαμπερών Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, είναι να υπάρξει αποσυμφόρηση στην έξοδο της Αττικής Οδού στο κόμβο της Μεταμόρφωσης, δηλαδή σε ένα τμήμα που παρατηρούνται καθημερινά ουρές χιλιομέτρων.

Έτσι, λοιπόν, η φάση δημοπράτησης θα διαρκέσει έως τα τέλη Φεβρουαρίου και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα έργα θα διαρκέσουν για 4 χρόνια. Αν, δηλαδή, τα διαδικαστικά ζητήματα λυθούν μέχρι τα τέλη της χρονιάς, ο νέος αυτοκινητόδρομος αναμένεται να είναι στη διάθεση του κοινού ακόμη μέσα στο 2027. Τι θα περιλαμβάνει, όμως, το νέο έργο των 350 εκατομμυρίων ευρώ και γιατί είναι τόσο σημαντικό για την καθημερινότητά μας;

epektasi-attikis-odou.jpeg?itok=udHeHgKr

Το εν λόγω έργο αφορά έναν κλειστό σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 4,2 χιλιομέτρων, που θα ενώνει την έξοδο της Λεωφόρου Κύμης με τον κόμβο Καλυφτάκη της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε, εκτός του κύριου αυτοκινητοδρόμου, έργα ανάπλασης τόσο Δήμο Πεύκης όσο και στην περιοχή Λυκόβρυσης.

Μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν ανισόπεδοι κόμβοι στα σημεία εισόδου και εξόδου, η μεγαλύτερη αστική σήραγγα που θα διατρέχει τους υφιστάμενους πολυπληθείς Δήμους του Λεκανοπεδίου και πολλά ακόμη έργα βελτίωσης των παράπλευρων οδών που θα οδηγήσουν σε συνολική αναβάθμιση των όμορων περιοχών.

attiki-odos%20(1).jpeg?itok=6RM13QX9

Τέλος, να σημειώσουμε, πως οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν μέσα στα επόμενα χρόνια στη διάθεσή τους μια ακόμη σημαντική οδική υποδομή. Πρόκειται για την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που θα επιτρέψει να γίνει η Βουλιαγμένης δρόμος ελευθέρας ροής. Σε πρακτικό επίπεδο, μια νέα σήραγγα θα ενώνει τη Λεωφόρο Κατεχάκη και τον Καρέα με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε ελάχιστα λεπτά.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.