Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία σχετικα με φωτοβολταϊκά


Dimitris!

Recommended Posts

Καλησπέρα! Λοιπόν, ένας πελάτης θέλει να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά πάνελ στη σκεπή της επιχείρησης του.Το εμβαδόν της σκεπής είναι περίπου 2000 τ.μ. Δεν θέλει να μείνει στα 10 κιλοβατ του νέου νόμου.Θέλει να εγκαταστησει όσο το δυνατον μεγαλύτερη ισχυ. Θα μπορει να πουλαει το ρευμα που δε χρησιμοποιει στη ΔΕΗ? Θα μπορεσει να μπει στον αναπτυξιακο νόμο με αυτά τα δεδομένα? Έχει ασχοληθεί ή ακούσει κάποιος κάτι ανάλογο?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί μέχρι 20kWp να εγκαταστήσει αφού πάρει άδεια ΔΕΣΜΗΕ. Για να ενταχθεί στον αναπτυξιακό θα περιμένει κάποιους μήνες για να πάρει 40% πίσω εφόσον η επένδυση ξεπερνάει τα 100.000Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Απο ποιόν κανονισμό πήρες τις πληροφορίες αυτές?Θα μπορούσες να με παραπέμψεις κάπου? Που υπάρχει ο περιορισμός για τα 20 κιλοβατ?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες αυτός ο περιορισμός. Μέχρι το τέλος του 2009 υποχρεούνται δια νόμου να ξεκαθαρίσουν άδειες υλοποίησης για τα πάρκα. Όταν ξεκαθαρίσουν ίσως ξανανοίξει το όριο. Κάνε λίγο google, κάνα υπουργείο ανάπτυξης, ΔΕΗ, ΡΑΕ κλπ. Ότι ισχύει είναι εγγυημένο. Τα άρθρα δεν τα θυμάμαι ωστόσο.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τα μηνύματα στην συζήτηση http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5981

 

Για τα ΦΒ με ισχύ έως 20kW, δεν απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο βασικό είναι ότι για Φ/Β σταθμούς <20kWp δεν χρειάζεται εξαίρεση απο την άδεια παραγωγής από ΡΑΕ επομένως πρακτικά αυτή τη στιγμή το μέγιστο όριο ισχύος είναι τα 20kWp αφού η ΡΑΕ δε δέχεται νέες αιτήσεις.

 

Το νομικό πλαίσιο είναι ο νόμος 3468/2006 σε συνδιασμό με την τελευταία τροποποίηση που έγινε τον Γενάρη.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τουλαχιστον εχουν αρχισει και δινουν αδειες απο παλιες αιτησεις ή θα μπει το 2010 και θα πουν οτι εχουν ακομα δουλεια με τις προηγουμενες...?

Link to comment
Share on other sites

Ισως μια λύση για αξιοποιήση ταράτσα τέτοιου μεγέθους στην παρούσα περιόδο που η ΡΑΕ έχει σταματήσει να δέχεται αιτήσεις, θα ήταν η υπενοικιάση τμημάτων της ταράτσας προς εγκατάσταση αρκετών 4-5 20KW εγκαταστάσεων σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες, όπως πραγματοποιείται στα πάρκα εδάφους.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε φωτοβολταικε, θα ηθελα σε παρακαλω να μου πεις πως προκυπτει ο αριθμος 4-5 εγκαταστασεις των 20KW στο ιδιο γηπεδο; Ποια ειναι η υπηρεσια που το καθοριζει και τι μεγεθος πρεπει να εχει το γηπεδο εκτος σχεδιου και εντος σχεδιου.

 

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει εσωτερικό έγγραφο της ΔΕΗ από 12/10/2009 το οποίο αναφέρει επί λέξη: "Εφεξής και μέχρι νεωτέρας οδηγίας θα γίνονται δεκτές πολλαπλές αιτήσεις από διαφορετικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα για εγκατάσταση στο ίδιο ακίνητο ή σε όμορρο αυτού, φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος εκάστου μέχρι και 20kW, μόνον στις περιπτώσεις που η συνολική ισχύς των αιτήσεων αυτών δεν υπερβαίνει τα 100kW και το ακίνητο στο οποίο θα λάβει χώρα η πολλαπλή εγκατάσταση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο."

Νομίζω ότι είναι σαφέστατο.

Παρατήρηση: ενώ η Πολεοδομία το "άρτιο και οικοδομήσιμο" μπορεί να το παρακάμψει θα κάνει έλεγχο η ΔΕΗ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.