Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορία διαδρομή Υδραυλικών θέρμανσης + λέβητες φυσικό αέριο


Pilos Aggelos

Recommended Posts

Γεια σας 

Είμαι στο εξοικονομώ, όσον αφορά την εγκατάσταση φυσικού αερίου οι 9 στους 10 εγκαταστάτες μου είπαν ότι οι σωληνώσεις θέρμανσης μπαίνουν χαμηλά σοφατεπι ή 15εκ χαμηλότερα από το ταβάνι για να γίνεται η εξαέρωση με τα βαρελάκια ή να υπάρχει μικρή κλίση για να φεύγει ο αέρας. 

Ο 1 στους 10 είπε ότι θα τις κολλήσει στο ταβάνι γιατί την εξαέρωση την κάνει αυτόματα ο λέβητας αερίου και θα βάλει κ πλήρωσης για να δίνει νερό αν χάνει ή αν εξατμίζεται. Επίσης ο τελευταίος βάζει πολυστρωματική σωλήνα αλουμινίου σε σχέση με τους άλλους που βάζουν χαλκό.

Ισχύουν αυτά που είπε; 

Τις εμπιστεύεστε τις πολυστρωματικες; Αντέχει είπε 90 βαθμούς για 3 μήνες και είναι καλύτερη γιατί δεν οξειδωνεται κ δε χαλά τον λέβητα, πιστεύω  ωστόσο οτι με τα χρόνια υπάρχει κ η φυσιολογική φθορά της σωλήνας που από τους 70 βαθμούς τόσα χρόνια θα αλλοιωθεί κ θα τρυπήσει κάποια στιγμή σε σχέση με το χαλκό που έχει πολύ υψηλό σημείο τήξης. 

 

Όσον αφορά τους λέβητες ποιες είναι οι σοβαρές αντιπροσωπείες που έχουν επάρκεια φτηνών ανταλλακτικων και δεν βγάζουν οι λέβητες θέματα; Έχω υπόψη radiant αλλά μου πρότεινε chaffoteaux k τους καινούργιους  riello γιατί ραντιαντ δε βάζει. 

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ο 1 στους 10 δεν έχει γνώση των απαράβατων νόμων της φύσης, που οδηγούν τον αέρα στο ψηλότερο σημείο ενός δικτύου νερού.

Εκτός αν σκοπεύει να εγκαταστήσει το λέβητα στο μπαλκόνι του από πάνω ορόφου...

Όσο για την πολυστρωματική.... , όπως σε οποιοδήποτε υλικό, καλό είναι να μην το χρησιμοποιούμε κοντά στα όρια αντοχής του.

Αν λοιπόν τα θερμαντικά σώματα, που έχετε εγκατεστημένα, έχουν υπολογιστεί να λειτουργούν με θερμοκρασία νερού 85-90 οC, καλό είναι να την αποφύγετε.

Edited by antloukidis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστό το παραπάνω post του συναδέλφου και συμπληρώνω:

5 ώρες πριν, Pilos Aggelos said:

1) οι 9 στους 10 εγκαταστάτες μου είπαν ότι...Ο 1 στους 10 είπε ότι θα...

2) Τις εμπιστεύεστε τις πολυστρωματικες;  

3) Όσον αφορά τους λέβητες ποιες είναι οι σοβαρές αντιπροσωπείες που έχουν επάρκεια φτηνών ανταλλακτικων και δεν βγάζουν οι λέβητες θέματα; 

1) Για να σου λένε οι 9 "άσπρο" και ο ένας "μαύρο", ή ότι αυτός ο ένας είναι υπερβολικά ευφυής, ή μπούφος. Μην το ρισκάρεις λοιπόν, κάνε αυτό που σου λένε οι εννιά. Αν συμβαίνει το πρώτο θα χάσεις έναν ευφυή τεχνικό αλλά δεν θα χάσεις τα λεφτά σου. Αν συμβαίνει όμως το δεύτερο;     

2) Εγώ θα εμπιστευόμουν ένα επαγγελματία που μου παρέχει για τη δουλειά που θέλω πιστοποιημένο προϊόν με εμπορική εγγύηση. Πες τους λοιπόν πρώτα - πρώτα να φέρουν τα πιστοποιητικά του προϊόντος και τα εμπορικά του φυλλάδια. Εκεί θα δεις αν αντέχουν, πόσο αντέχουν κλπ. 

3) Όλες οι αντιπροσωπίες παρέχουν στους εγκαταστάτες τη δυνατότητα εμπορικής προμήθειας από την πώληση ενός μηχανήματος, με την προϋπόθεση ότι θα υποστηρίξουν οι ίδιοι το "after sales service". Ζήτα λοιπόν από τους εγκαταστάτες ΓΡΑΠΤΗ εγγύηση για την καλή λειτουργία της εγκατάστασης και υποστήριξη για τα μηχανήματα που θα βάλουν. Αλλιώς θα την πατήσεις.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.