Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προκατασκευασμένο σπίτι από μπετόν (concrete modular home)


Joanna77

Recommended Posts

Γειά σας, είμαι άσχετη, θέλω να μάθω τι κόστος έχει ένα τέτοιο σπίτι, τι άδειες χρειάζεται, αν υπάρχει εταιρεία που να εξιδικεύεται στην Ελλάδα, αν είναι αντισεισμικό και τι μειονεκτήματα έχει. Ενδιαφέρομαι για μια μονοκατοικία 100τ.μ. με υπόγειο. Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα βρείτε έναν μηχανικό( χωρίς να έχει σχέση με το εμπορικό κομμάτι της υπόθεσης) της εμπιστοσύνη σας να σας βγάλει από τα σκοτάδια. Θέλετε να ρίξετε τόσα λεφτά και ψάχνετε πληροφορίες από άγνωστους στο Internet. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιατί, σώνει και καλά, προκατ? 

και για τα βάλουμε σε μια σειρά:

Το κόστος μιας σωστής (από κάθε άποψη) προκατασκευής, είναι περίπου το ίδιο με αυτό της συμβατικής. Εκδίδεται κανονική άδεια (όπως και στο συμβατικό). Εταιρείες υπάρχουν, άλλες σοβαρές, άλλες όχι. Στην τελική, ό,τι πληρώσεις παίρνεις.

Στα συν : Δεν μπλέκεις με πολλά συνεργεία (το υπόγειο όμως θα κατασκευαστεί συμβατικά), μικρότερος χρόνος αποπεράτωσης.

Στα πλην: Λιγότερο στιβαρή σε σχέση με το συμβατικό. Οι εγκαταστάσεις είναι σχεδόν "μαύρο κουτί". Αν, σε κάποια φάση του έργου, υπάρξει διαφωνία με τον κατασκευαστή, δεν καθαρίζεις εύκολα. Δεν υπάρχει ευελιξία μικρομετατροπών κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Πολλή προσοχή στα χαρτιά (συμφωνητιό, συγγραφή υποχρεώσεων, κλπ) που θα υπογράψεις. 

Η άποψή μου (και της συντριπτικής πλειοψηφίας του φόρουμ) είναι ότι η συμβατική κατασκευή είναι προτιμότερη. Σε κάθε περίπτωση, η επαφή με μηχανικό είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση της τελικής απόφασης.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην με μαλώνετε, μια έρευνα κάνω, δεν γνωρίζω, νόμιζα ότι το κόστους του προκατ είναι το 1/3, ξαναλέω προκατ απο τσιμέντο όχι ξύλο και πλαστικό. Σας βάζω ένα βίντεο να καταλάβετε για τι μιλάω (δεν βρήκα κάποια ελληνική εταιρεία να κάνε ικάτι τέτοιο)
 

 

02-380-270.webp

Edited by Joanna77
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν προκάτ σπίτια, οπότε μπορείτε να δείτε και online σχέδια και τιμές. Το καλύτερο θα είναι να πάτε να δείτε από κοντά, να μιλήσετε, να ρωτήσετε και φυσικά να βρείτε έναν μηχανικό έμπιστο ώστε να σας καθοδηγήσει περαιτέρω. Απ'όσο γνωρίζω, προκάτ υπόγειο δεν υπάρχει, αναγκαστικά θα σκαφτεί το έδαφος, θα κατασκευαστεί το υπόγειο και από πάνω η βάση που θα "κολλήσει" το προκάτ. Κοιτούσα πρόσφατα για δικό μου πρόσωπο, αν και σκέφτεται και τη συμβατική λύση. Είδωμεν.. Καλή επιτυχία στο ψάξιμο

Link to comment
Share on other sites

Από αντοχή σε σεισμούς έχει κάποιο όριο; Επίσης τι τιμές κυμαίνονται γενικά; Χαμηλότερες;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, Joanna77 said:

Απο αντοχή σε σεισμούς έχει κάποιο όριο; Επίσης τι τιμές κυμαίνονται γενικά; Χαμηλότερες;

Τα πεθερικά μου ζουν σε ξύλινο προκάτ σπίτι σε αγρόκτημα.  Ωραίο σπίτι,  ζεστό, αντισεισμικο λέει.  Ολα τα λεφτά όμως είναι η θεμελίωση του στο υπόγειο που βγήκε και μια αποθήκη (ημιυπόγειο θα το έλεγα).

Η γνώμη η δική μου (δεν είμαι μηχανικός,  ιδιώτης ιδιοκτήτης κατοικίας είμαι) είναι να σκεφτείς λίγο όχι μόνο το αρχικο κόστος κατασκευής αλλά και τη συμπεριφορά και την αντοχή του στο χρόνο (που καθορίζει το συνολικό μακροπρόθεσμο κόστος του). Γιατί βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των "κλασικών ελληνικών σπιτιών " της τελευταίας 50ετιας (και βάλε) γενικά συμπεριφέρονται καλά και μέσα τους μεγαλώνουν γονείς, παιδιά και εγγόνια. Εγώ ανακατασκευσα το σπίτι του παππού μου του 1961 (με την επίβλεψη μηχανικού - και με αρκετουτσικο κόστος) και ζω ποιοτικά με την οικογένεια μου.

Μπορεί και αυτά τα προκάτ να είναι καλά δε λέω αλλά η κυριαρχία της πιο συμβατικής λύσης δεν νομίζω ότι είναι μόνο προϊόν μάρκετινγκ.

Οσο για το αν η το κόστος είναι στο 1/3 του συμβατικού μου φαίνεται υπερβολικά μικρή η εκτίμηση.

Edited by kotor9
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.