Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προς παράταση ως 31 Μαρτίου 2022 οι μεταβίβασης ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες


Engineer

Recommended Posts

Την παράταση της προθεσμίας για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες για δύο μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, θα δοθεί δίμηνη παράταση για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές, δηλαδή, η καταληκτική προθεσμία θα μετατεθεί για τις 31 Μαρτίου 2022, μόνο, όμως, όπως τόνισε ο υπουργός, για όσους κατέθεσαν την αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Επιπλέον, ο κ. Σταϊκούρας, προανήγγειλε και παράταση ενός μήνα, δηλαδή, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, από 26 Ιανουαρίου, για τη ρύθμιση σε 36 έως 72 δόσεις των κορονοχρεών που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κατεύθυνση είναι από φέτος ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται από τους φορολογούμενες σε 10 δόσεις, από 6 που ισχύει έως σήμερα.

Κοσμοσυρροή για τις μεταβιβάσεις

Με βάση το ότι η προθεσμία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, μέχρι να δοθεί η δίμηνη παράταση που ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου, σε συμβολαιογραφικά γραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι επαγγελματίες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς δεν μπορούν στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει να διεκπεραιώσουν ένα μεγάλο όγκο συμβολαίων.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην έκδοση των δικαιολογητικών καταγράφονται στους δήμους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν ακόμα και δύο μήνες για να λάβουν το πιστοποιητικό ΤΑΠ.

Όσον αφορά την "Ταυτότητα Κτιρίου", η καθυστέρηση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων λόγω της αναμονής της έκδοσής της, είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών καθώς οι μηχανικοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν χρονικά στην έκδοσή της.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

αποσπασμα

"Όσον αφορά την "Ταυτότητα Κτιρίου", η καθυστέρηση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων λόγω της αναμονής της έκδοσής της, είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών καθώς οι μηχανικοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν χρονικά στην έκδοσή της."

Αρα θα δωσει 3 μηνες  παράταση για την ταυτοτητα...:-D

Link to comment
Share on other sites

"αδυνατούν οι μηχανικοί" , ενώ οι διάφορες ΥΔΟΜ με τα υπερσύγχρονα αρχεία τους κάνουν άριστα τη δουλειά τους...

Link to comment
Share on other sites

Οι μηχανικοί ως σοβαροί επιστήμονες και επαγγελματίες δεν έχουν αρνηθεί ποτέ να κάνουν τη δουλειά τους. Αν το κάθε υπουργείο νομίζει ότι θα φορτώσει στις πλάτες των μηχανικών μια διαδικασία χωρίς καμία διευκρίνιση και καμία επίσημη-σε ΦΕΚ-οδηγία για το παραμικρό μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι διαχειριστές ακινήτων (....) από πλειστηριασμούς, μάλλον τους γελάσανε Η διαδικασία οφείλει να παγώσει επ αόριστο μέχρι να διευκρινιστούν τα πάντα, να γίνουν πολλές ημερίδες-σεμινάρια (όχι σαν το γνωστό τσίρκο με κάτι βίντεο της συμφοράς)  ενώ παράλληλα οι δημόσιες υπηρεσίες (προφανώς μέσω ιδιωτικών αναθέσεων) θα ψηφιοποιήσουν σχέδια, άδειες θα γίνουν μνημόνια συνεργασίας με το συμβ/κό σύλλογο για τα συμβόλαια, πίνακες χιλιοστών κλπ). Αυτή η καραμέλα, ότι δήθεν οι μηχανικοί καθυστερούν τα συμβόλαια πρέπει να σταματήσει, διότι δεν έχει καμία υποχρέωση, κανείς μηχανικός να παίζει την επαγγελματική του υπόσταση κορώνα-γράμματα, για να εξυπηρετήσει τέτοιου είδους "τεχνητές" ανάγκες σαν την ΗΤΚ, η οποία δήθεν θα είναι προς όφελος του πολίτη και στην τελική πως γίνεται, όλοι αυτοί να καυχώνται για το όφελος του πολίτη και ο ίδιος ο πολίτης να μην το καταλαβαίνει (προφανώς διότι τους έχει  πάρει χαμπάρι τι του στήνουν κάθε φορά).

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν υπάρχει ενότητα. Οι συμβολαιογραφοι εν αντίθεση κινούν τα νήματα. Το ΤΕΕ προς το παρών αντί να κοιτάξει όλα αυτά το νοιάζει μόνο το 20αρικο δυστυχώς 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

 καλη ειναι η παραταση....και να  παρατεινεται συνεχως....και "εσαεί'...

αλλά,

δεν βλεπω να γινεται συζητηση για την παραταση των βεβαιωσεων μηχανικων...

[ή παλι θα την δωσουν με... 25 μερες καθυστερηση;;]

 

 https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=pomida-pros-ypen-aitima-paratasis-tis-isxyos-bebaiosis-mixanikoy-eos-3132022

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς να λέμε που υπάρχουν οι συμβολαιογράφοι και οι..."πομιδαδες" και μας συμπαρασύρουν και εμάς. Θα δοθεί παράταση (αν και όπως λέμε συνεχώς η παράταση δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα) για την ΗΤΚ, το θεωρώ σίγουρο. Το ΤΕΕ φυσικά ουραγός των εξελίξεων (ως συνήθως).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.