Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέα οικοδομή - Θερμομόνωση


eirmar

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ,

Θέλω να ρωτήσω σε οικοδομή με άδεια του 2008 θα προχωρήσουν τώρα στην ολοκλήρωσή της και σκέφτονται αντί για θερμοπρόσοψη να κάνουν την εξωτερική τοιχοποιία με μονωτικό τούβλο 25cm εσωτερικά και εξωτερικά να βάλουν πέτρα ποια είναι η γνώμη σας; Επίσης μπορεί η πέτρα να βγει έξω από το όριο του τοίχου όπως φαίνεται στα σχέδια και αν ναι πόσο μπορεί να είναι αυτό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Αν βγάλεις Άδεια ΄κάνεις ενημέρωση της για την αλλαγή του περιγράμματος σου όλα μπορούν να γίνουν. Αλλά γενικά η πέτρα δεν βοηθά ιδιαίτερα ως θερμοπρόσοψη.

Κάνε και τους υπολογισμούς τι πάχος πέτρας και τούβλου θα χρειαστείς για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Εάν η άδεια δεν έχει λήξει, θα εφαρμόσεις τις μελέτες της. Αν έχει λήξει, θα αναθεωρηθεί με τα σημερινά ισχύοντα ως προς ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

οχι Tetris :) Δεν λέω αυτό, απλά λέω αν επιλέξει το τούβλο με την εγκιβωτισμένη μόνωση αν θα βάλει μόνωση πάνω στα μπετά. Πιστεύω με το τούβλο αυτό κάποιες θερμογέφυρες δεν θα τις αποφύγει.

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτόμαστε να βάλει εσωτερικά ecobest και εξωτερικά σαν διακοσμητικό στοιχείο πέτρα γύρω στους 15 πόντους . Επίσης η άδεια έχει πάρει παράταση έως τέλος του χρόνου οπότε λέμε να προχωρήσει την ολοκλήρωση της οικοδομής βάση της άδειας όπως έχει με αλλαγή στην τοιχοποιία όπως ανέφερα παραπάνω και να κάνω αναθεώρηση μετά.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να αποφεύγονται κατασκευαστικές ακροβασίες με διάφορα "καινοτόμα" και "θαυματουργά" υλικά.

Αν δεν θέλεις να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, άφησε τη μελέτη θερμομόνωσης σε κάποιον έμπειρο τόσο σε μελέτες ΚΕΝΑΚ, όσο και στην εφαρμογή τους.

15 εκ. πέτρα ως επένδυση είναι πολύ. Έχεις σκεφτεί πώς θα στηριχτεί σωστά και δεν θα πέσει στο πρώτο κούνημα? Έχεις δει την εφαρμογή που προτείνεις σε άλλη οικοδομή, ή σε έπεισαν ιδιοκτήτες κλπ?

Αναθεώρηση ως προς τις μελέτες, μπορείς να κάνεις μόνο κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας. Μετά κι εφόσον έχουν κατασκευαστεί οι τοιχοποιίες, (νομίζω πως) μπορείς να πάρεις αναθεώρηση ως προς το χρόνο ισχύος. Για πιο σίγουρα, απευθύνσου στην Υ.ΔΟΜ.

Edited by tetris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι σε ισχύ η άδεια γιαυτο σκεφτόμουν πως μπορεί να γίνει αναθεώρηση ! Θα ρωτήσω όμως στην Υ.ΔΟΜ ! Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

15εκ πέτρα είναι μεγάλο πάχος, όμως είναι και μια λύση αν θες να φανεί η πέτρα στις όψεις σου και στις γωνίες του κτιρίου να φαίνεται ένα καλό πάχος υλικού. Αν επιτρέπεται, το κτίριο σου τι ύψος έχει??
Ενοώ η πέτρα όπου μπαίνει, θα ακουμπάει σε δάπεδο και θα υψώνεται ως τι ύψος??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.