Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Καταργείται το ΤΑΠ


Recommended Posts

"Μιλώντας στο 39ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στ. Πέτσας ανακοίνωσε την κατάργηση της βεβαίωσης ΤΑΠ κατά τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης. "

 

https://www.capital.gr/agora-akiniton/3611496/taxuteres-metabibaseis-akiniton-telos-sto-pistopoiitiko-tap

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία...με την πλατφόρμα για τα τ.μ. στους Δήμους που τελικά δεν πήρε παράταση και εκτεθήκαμε για ακόμη μία φορά στους πελάτες τι θα γίνει...;;;

Link to comment
Share on other sites

akis 73 ...να ξερα να σου λεγα, παντως αυτο με την καταργηση ΤΑΠ καλό νεο το λεω ευχομαι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα...

Link to comment
Share on other sites

εδω η καταργηση το 2014

 https://epimaxos.gr/index.php/epikairotita/7-epikairotita/44-katargisi-ypovolis-tap-stis-metavivaseis-akiniton#

εδω η επαναφορα το 2017

https://palaiofaliro.gr/epanafora-tou-tap-sta-symvolea-akiniton/?print=pdf

 

 

Κατα τα λοιπα, η ΚΕΔΕ, εδειξε "αντανακλαστικα"   αλλά,   "δεν συμφωνει  να καταργηθει το ΤΑΠ..."

"....τονίζοντας σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ότι πρέπει να ξεπεραστούν  οι καθυστερήσεις στις εκδόσεις πιστοποιητικών ακινήτων." ...,...

Δεν συζητώ να καταργηθεί το πιστοποιητικό του ΤΑΠ, γιατί και αυτό ειπώθηκε, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, διότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να τακτοποιηθούν τα τετραγωνικά των ακινήτων.

 ενω ειναι γεγονος οτι,

.... με το αρθρο 105, του ν. 4495, το ΤΕΕ, στελνει ανα εξαμηνο ολες τις τακτοποιησεις που κατατιθενται σε αυτο.

 Προτεινει μια ..."Πυροσβεστική λύση"   αλλα μετά το διμηνο....]

Αντανακλαστικά στο θέμα της έκδοσης των πιστοποιητικών μη οφειλής ΤΑΠ έδειξε και η ΚΕΔΕ, μπροστά στον πολύ μεγάλο όγκο των υπό διευθέτηση δικαιοπραξιών επί ακινήτων, τονίζοντας σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ότι πρέπει να ξεπεραστούν  οι καθυστερήσεις στις εκδόσεις πιστοποιητικών ακινήτων. Ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνεί με την οριστική κατάργησή του, προτείνοντας μία πυροσβεστική λύση, για την ολοκλήρωση του όγκου των συναλλαγών. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι με την δίμηνη παράταση μέχρι τέλος Μαρτίου, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν τα συμβόλαια με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, αλλά «πιθανώς πρέπει να δούμε τον τρόπο τουλάχιστον, που θα καταβάλλονται τα χρήματα. Δεν συζητώ να καταργηθεί το πιστοποιητικό του ΤΑΠ, γιατί και αυτό ειπώθηκε, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, διότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να τακτοποιηθούν τα τετραγωνικά των ακινήτων. Αυτό που πιθανώς μπορούμε να δούμε, εφόσον τελειώσει το δίμηνο αυτό, είναι αν τελικά καταβληθεί μία εγγύηση, ή να γίνει διασύνδεση με την ΑΑΔΕ και χρεώσουμε εκεί τα χρήματα, έτσι ώστε και οι αγοραπωλησίες να εξυπηρετηθούν και εμείς να μην απεμπολήσουμε ούτε ένα ευρώ σε μια εποχή που χάνουμε πόρους».

εδω

https://ecopress.gr/tap-erchetai-katargisi/

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το ότι το ΤΑΠ θα έπρεπε να έχει καταργηθεί εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, που επιβλήθηκε ο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα ούτε λόγος. Απλώς βλέπουν ότι δεν εισπράττουν οι δήμοι γρήγορα λόγω συσσώρευσης αιτήσεων για πιστ/κο ΤΑΠ και ξαφνικά σκέφτηκαν να το καταργήσουν και βεβαίως ορθώς θα πράξουν να το καταργήσουν, αλλά μη μας το σερβίρουν ότι κάνουν και χάρη στον πολίτη διότι και η κοροϊδία έχει τα όριά της.

Πολύ σωστή επισήμανση Δημήτρη για τις καταστάσεις τακτοποιημένων που στέλνει το ΤΕΕ κάθε εξάμηνο στους Δήμους. Υπάρχει  κατά πως λένε επιπλέον και η διασύνδεση με την πλατφόρμα του κτηματολογίου, οπότε αν θέλουν να βρουν αναντιστοιχίες με τις επιφάνειες μπορούν να τις βρουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

@dimitris GM Καλημέρα Δημήτρη, τα ακίνητα που έχουν εργοταξιακή παροχή δεν πληρώνουν τέλη μέσω του λογαριασμού ρεύματος. Παρόλο λοιπόν που δεν αναγράφονται τέλη στο λογαριασμό, ένα ακίνητο που είναι πολυκατοικία και έχει εργοταξιακή παροχή οφείλει στο Δήμο ΤΑΠ ή και ΔΤ-ΔΦ ?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

  Οταν θα πας για μεταβιβαση πρεπει να εχεις ενα "χαρτι" απο τον Δημο.

  Βλεπεις τον ν 2130/93 αρθρο 24

Τα υπο ανεγερση κτισματα απαλασσονται για μια 7ετια ή μεχρι την μεταβιβαση/χρηση..

Το οικοπεδο δεν απαλασσεται.

Θα μιλησεις με τον συμβ/φο

 

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM Το άρ. 24 αναφέρει ότι ''8. Η βεβαίωση και είσπραξη του τέλους για τα ακίνητα, που έχουν μετρητή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Δ.Ε.Η., γίνεται ως εξής...:'' και ΄΄10.Το τέλος συνεισπράττεται από τη Δ.Ε.Η. με δόσεις ίσες προς τον αριθμό των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, που εκδίδονται από αυτήν κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου στην οποία εκτείνεται ο κύκλος καταμέτρησης που εφαρμόζεται από αυτήν...΄΄

 

Έχουν περάσει πάνω από 7 χρόνια από την έκδοση της Άδειας. Σε αυτή τη φάση δε θέλουμε να κάνουμε μεταβίβαση, αλλά πρώτα θέλουμε να μετατρέψουμε  την εργοταξιακή παροχή σε οριστική. Συνεπώς αν μας πει ο ΔΕΔΔΗΕ να πάρουμε Βεβαίωση από το Δήμο για καθορισμό των Τελών βάσει των τ.μ. του ακινήτου, μπορεί να δουν ότι το ακίνητο δεν είναι δηλωμένο στο Δήμο αφού η υποτιθέμενη είσπραξη ΤΑΠ ή και ΔΤ-ΔΦ θα έπρεπε να γίνεται από το λογαριασμό ρεύματος που υπάρχει για την εργοταξιακή παροχή αλλά ο οποίος δεν αναγράφει καθόλου Τέλη.

 

 

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

 Εχουν περασει τα 7 χρονια...

Πιθανον καποια να εχουν χρησιμοποιηθει πριν την 7ετια.

Δικη σας ηταν η υποχρεωση να βγαινει ΤΑ ανα ΟΙ..

Προφανως, θα περασετε πρωτα απο τον Δημο...

καλη συνεχεια...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.