Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάνναβος για χάρτες 5000 HATT ή EGSA87


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

Απο Κύπρο είμαι και προσπαθώ να γεωαναφέρω κάποιους χάρτες (5000) που έχω προμηθευτεί απο την ΓΥΣ για σκοπούς εργασίας στο ΤΕΠΑΚ. Ο λόγως που ψάχνω αυτό τον κάνναβο (.dwg or .dxf) είναι γιατί στην προσπάθεια μου να μετατρέψω τις συντεταγμένες απο HATT σε EGSA87 κάποιες συντεταγμένες HATT οι οποίες σημειώνουνται στα άκρα των χάρτων της ΓΥΣ έχουν σβηστεί 'η είναι καλυμμένοι με την σφραγίδα της ΓΥΣ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τους διαβάσω και κατ επεκταση να τους μετατρέψω σε EGSA87 ώστε να πετύχει η γεωανάφορά μου στο ARCMAP.

Ο κάνναβος είτε ειναι HATT ή EGSA87 το προβολικό σύστημα δεν με πειράζει φτάνει να είναι σωστά γεωαναφερμένος. Έχω βρεί κάποιους καννάβους αλλά έχουν μεγάλες αποκλίσεις. Οποιαδήποτε βοήθεια θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Αν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Αν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με προκειμένου να μεταφέρω το θέμα στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33

Link to comment
Share on other sites

Αι συντεταγμεναι του προβολικού συστήματος ΗΑΤΤ μετατρέπονται εις ΕΓΣΑ87 μετά της εφαρμογής των λεγόμενων πολυωνύμων ΟΚΧΕ, εκδόσεως έτους 1995.

Ώστε δύνασαι όπως εφαρμόσεις τα πολυώνυμα ΟΚΧΕ δια την προς εξέτασιν περιοχήν.

Αι περιοχαι περιλαμβάνουσι φύλλα χάρτου 1:100000 είτε 1:50000.

 

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει αυτός ο Μετασχηματισμός, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο perisiadis θα πρέπει να έχει στην διάθεσή του τους "Συντελεστές", που πριν κάποια χρόνια, με μία "μπροσούρα"  οι καλοί καθηγητές και φίλοι της Π.Σχ. του ΑΠΘ έδωσαν στην δημοσιότητα. Οι "συντελεστές" αυτοί ειναι διαφορετικοί για κάθε "φύλο χάρτου" όπως τους δίνει η ΓΥΣ για χάρτη 1/ 50000 δηλαδή για κάθε datum ξεχωριστά. Είναι μία δωδεκάδα για κάθε datum.

Για να γίνει κατανοητό θα δώσω αυτό που έδωσε σε μία "μάζωξη" για το θέμα αυτό το τμήμα ΑΤΜ. Είναι για το φ.χ. 118 δηλαδή φύλλο Θεσσαλονίκης. Εδώ είναι από ΕΓΣΑ87 ---> ΗΑΤΤ. Γίνεται & αντίστροφα. 

Εγώ την είχα την Μπροσούρα (βιβλιαράκι). Τα τελευταία όμως χρόνια δεν την έχω στην βιβλιοθήκη μου και ούτε θυμάμαι πως εξαφανίστηκε. Αν κάποιος από του παλαιότερος την έχει ας τη ανεβάσει εδώ στο φόρουμ.

Επειδή ο φίλος, που ανέβασε το θέμα, είναι από Κύπρο και μπορώ να πω...... πως τον αγνοήσαμε, θέλω γι' αυτό να κάνει τον κόπο και να μας δώσει το Φύλλο χάρτου (datum) του χάρτη 1/50000, στον οποίο ανήκει -βρίσκεται, το 5άρι το οποίο πήρε από την ΓΥΣ. Επίσης να δει, αν επί του σχεδίου αυτού, υπάρχουν κάποια Τριγωνομετρικά σημεία που ίσως βοηθήσουν, αν έχει τις τιμές Χ & Υ έστω σε ΗΑΤΤ.

EGSA2HATT-solver.xls

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού προμηθεύτηκε τις πινακίδες 1:5000 από την ΓΥΣ, απ' όσο θυμάμαι τις δίνουν και γεωαναφερμένες οπότε έτσι λύνεται το πρόβλημα. Αν πάλι δεν θέλεις να τις ξαναζητήσεις πιστεύω ότι ο πιο απλός, γρήγορος και ακριβής τρόπος είναι να ζητήσεις τις συντεταγμένες των τριγωνομετρικών, που έχει η πινακίδα, σε ΕΓΣΑ και να προσαρμόσεις την εικόνα σε αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.